Πρόβλημα μετά την αγορά HDD για DM800HD - κλώνος

jim1papa

Established Member
10 August 2010
164
Θεσσαλονίκη
Παιδιά καλησπέρα.

Μετά από ένα τρίμηνο "επαφής" με τον DM800HD (κλώνος), αποφάσισα να αγοράσω ένα σκληρό δίσκο για το δέκτη μου.
Ο δέκτης έχει SIM 2.01, BL 76. (με εσωτερικό ανεμιστηράκι)
Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος φίλος που να έχει τον ίδιο δέκτη, ποιο σκληρό χρησιμοποιεί (εσωτερικό ή εξωτερικό) και συνάντησε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα κατά την τοποθέτησή του.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Δημήτρης

Re: Αγορά HDD για DM800HD (κλώνος)

Πως τα εχω εγω.
Εξωτερικο 1 terra sata 3'5.Η τροφοδοσια του δισκου ειναι εξωτερικη.Το καλωδιο συνδεσης του δεκτη με τον δισκο sata σε sata2 το πηρα απο το eshop κανα 3 ευρω.Δουλευει τελεια.

Σας ευχαριστώ και τους δύο!
@satfoxy: Οι εγγραφές HD γίνονται κανονικά? (εννοώ χωρίς σπασίματα?)

Πως τα εχω εγω.
Εξωτερικο 1 terra sata 3'5.Η τροφοδοσια του δισκου ειναι εξωτερικη.Το καλωδιο συνδεσης του δεκτη με τον δισκο sata σε sata2 το πηρα απο το eshop κανα 3 ευρω.Δουλευει τελεια.

Μπορείς και κάνεις και pause ??

Ευχαριστώ.

Τα παντα παιζουν κανονικοτατα.Ουτε να ζεσταίνετε ο δισκος ουτε τιποτε.
Τον εχω ακουμπισμένο διπλα απο τον dream.
Συνιστώ το setup ανεπιφιλακτα.
Εχω το newenigma2.

Καλημέρα και πάλι.
Τελικά αγόρασα ένα εσωτερικό σκληρό (Seagate Momentus 5400.6 ST9500325AS 500GB HDD 2.5" (8MB Cache, 5400 rpm, Sata 3Gb/s).

Αλλά τώρα έχω ένα πρόβλημα, δεν μπορώ να κάνω καθόλου εγγραφή:
Πιέζοντας το red button μου εμφανίζεται το μήνυμα (Free disk-size too small!! >100MB), όπως ακριβώς εμφανιζόταν και πριν την τοποθέτησή του.

Σημειώνω ότι μέσω blue panel έκανα την αρχικοποίηση του δίσκου και τώρα όταν πηγαίνω μέσω Blue Panel/Devices Manager, μου εμφανίζεται το εξής:
Type: ATA (Harddisk) / dev/sda
Model: ST9500325AS
Size: 465.8 GB
Αναμονή in 315 δευτερόλεπτα

Δοκίμασα (μετά από παρότρυνση φίλου) να ξαναφλασάρω το Image (gemini 5) αλλά τίποτα, διάβασα σε κάτι ξένα φόρουμς διάφορα, αλλά πάλι τίποτα.
Αν μπορεί κάποιος να δώσει μία χείρα βοηθείας, θα του είμαι ευγνώμων!

Φιλικά,
Δημήτρης

Παρακαλώ τους διαχειριστές αν είναι δυνατόν (για να μην δημιουργήσω άλλο thread) να τροποποιηθεί ο τίτλος σε "Πρόβλημα μετά την αγορά HDD για DM800HD - κλώνος)
Ευχαριστώ

Καλημέρα και πάλι.
Τελικά αγόρασα ένα εσωτερικό σκληρό (Seagate Momentus 5400.6 ST9500325AS 500GB HDD 2.5" (8MB Cache, 5400 rpm, Sata 3Gb/s).

Αλλά τώρα έχω ένα πρόβλημα, δεν μπορώ να κάνω καθόλου εγγραφή:
Πιέζοντας το red button μου εμφανίζεται το μήνυμα (Free disk-size too small!! >100MB), όπως ακριβώς εμφανιζόταν και πριν την τοποθέτησή του.

Σημειώνω ότι μέσω blue panel έκανα την αρχικοποίηση του δίσκου και τώρα όταν πηγαίνω μέσω Blue Panel/Devices Manager, μου εμφανίζεται το εξής:
Type: ATA (Harddisk) / dev/sda
Model: ST9500325AS
Size: 465.8 GB
Αναμονή in 315 δευτερόλεπτα

Δοκίμασα (μετά από παρότρυνση φίλου) να ξαναφλασάρω το Image (gemini 5) αλλά τίποτα, διάβασα σε κάτι ξένα φόρουμς διάφορα, αλλά πάλι τίποτα.
Αν μπορεί κάποιος να δώσει μία χείρα βοηθείας, θα του είμαι ευγνώμων!

Φιλικά,
Δημήτρης

Τώρα γράφει "Harddisk is sleeping"

επειδη ειχα περασει τα ιδια και δεν ειχα βρει αλλη λυση κανε το εξης , περασε το dream elite phoenix edition και θα εισαι οκ 100% .

Σε ευχαριστώ για την απάντησή σου (θα το δοκιμάσω και θα επανέλθω)

ps ευχαριστώ τους διαχειριστές για την αλλαγή του τίτλου!

Τελικά κατάφερα να βρω το δίσκο, έκανα αρχικοποίηση (έτσι πιστεύω), αλλά επειδή δεν είμαι γνώστης του συγκεκριμένου Image, δεν ξέρω από που να κατεβάσω έτοιμες λίστες δορυφόρων (κατ' αντιστοιχία με το gemini, που σου έδινε αυτή τη δυνατότητα)
Οπότε δεν μπορώ να το τσεκάρω!
Some help!

ΔΟΥΛΕΥΕΙ!!
Επιτέλους, μετά από αρκετή ταλαιπωρία κατάφερα να το κάνω να δουλέψει!
Ακολούθησα τη συμβουλή του NICKMAN9271, τον οποίον και ευχαριστώ θερμά!

Μέσω δηλαδή του dream elite phoenix edition, κατάφερα να κάνω αρχικοποίηση στο δίσκο και μετά (επειδή δεν είμαι εξοικειωμένος με το συγκεκριμένο Image) αποφάσισα να ξαναγυρίσω στο gemini, όπου και δουλεύει όπως πρέπει!!

Πολλά ευχαριστώ και στο Λευτέρη Χ. για την αμέριστη βοήθειά του όλο αυτό το διάστημα!!