Πρόβλημα MPC-HC

17 June 2006
25,390
Αθήνα
Μια γρήγορη ερώτηση παιδιά για να μην ψάχνω όλο το ιντερνετ.

Εδώ και μήνες ανοίγω τον MPC-HC και όταν πατάω την μπαρα να πάει η ταινία παρακάτω, δεν πάει ακαριαία.
Κάνω τα εξής:
-πατάω την μπάρα κάπου στην μέση της ταινίας,
-παγώνει η τρέχουσα εικόνα και κόβεται ο ήχος
-μετά από 2-3 δευτερόλεπτα ακούγεται ο ήχος από την νέα σκηνή
-μετά από 2-3 δευτερόλπετα έρχεται και η εικόνα αλλά για κανά δυό δευτερόλεπτα "τρέχει" σαν να έχω πατήσει το fast forward
Γενικώς μετά από 5-6 δευτερολεπτα μπορώ να δώ την νέα σκηνή χωρίς πρόβλημα.
Σπαστικό όπως καταλάβαίνεται όταν θέλω να ελέγξω τον συχρονισμό στους υπότιτλους.

Χρησιμοποιώ Win7 Ultimate 64bit και MPC-HC 32bit v1.3.1249.0 και παίζω μέσω δικτύου από το NAS.

Εννοείται ότι σε φρέσκια εγκατάσταση windows ΔΕΝ συμβαίνει αυτό. Ούτε το NAS ούτε το δίκτυο φταίει με τίποτα.

επειδή 100000000000000% σας έχει τύχει κι εσάς για πείτε φτιάχνεται; και αν ναι πως;

Φαινεται σαν να δυσκολεύεται να βγει το κατάλληλο key frame. Το έχω συναντήσει παλιότερα.

Εκτός απο την αναβάθμιση σε έκδοση 1.5.xxx που πρότεινε ο Γιάννης, δοκίμασε και το LAV splitter (οδηγίες στη...βίβλο του MPC!)

χρειάζεται και το madvr;

υπόψιν ότι ΔΕΝ χρησιμοποιώ το PC για να δω τις ταινίες. Μόνο για να τσεκάρω συγχρονισμό υπότιτλο.

Οπότε θέλω μόνο τα απαραίτητα. Γρήγορη πλοήγηση μέσα στην ταινία και αυτόματο φόρτωμα των εξωτερικών .srt.
Χρειάζονται όλα αυτά που λέει ο οδηγός;

Last edited:
Αν είναι έτσι, τότε θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις τον vlc. Δεν κολλάει, δεν κρασάρει, δεν μασάει, δεν χρειάζεται τίποτα, δεν χαλάει, δύσκολα αλλάζει εκδόσεις και παίζει τα πάντα.......όταν λέμε τα πάντα, τα πάντα!!!

Οντως την εχει αυτην την καθυστερηση ο Mpc οταν μετακινεις την μπαρα... ειναι κοματακι ενοχλητικη... τον εγκατεστησα κι εγω τον πλειερ χθες, αλλα παιδευομαι εδω ωρες με το πως βαζεις υποτιτλους.... εχω τον ΝΙΧ και τον πρηζω αλλα ακρη δεν βγαζω... και στο γκουγκλ που ειδα, πολλοι εχουν προβλημα και ευκολη λυση δεν υπαρχει μαλλον... ειναι πως θα σου κατσει...

O PotPlayer ειναι ικανότατος, παίζει ότι υπότιτλο του δώσετε, συγχρονίζει μπρος-πίσω με τα <> και μπορεί να σώσει τον συγχρονισμένο υπότιτλο μέσα απο το πρόγραμμα. Με τον MPC δεν μπόρεσα να διορθώσω τόσο εύκολα.

Απάντηση: Re: Πρόβλημα MPC-HC

O PotPlayer ειναι ικανότατος, παίζει ότι υπότιτλο του δώσετε, συγχρονίζει μπρος-πίσω με τα <> και μπορεί να σώσει τον συγχρονισμένο υπότιτλο μέσα απο το πρόγραμμα. Με τον MPC δεν μπόρεσα να διορθώσω τόσο εύκολα.

+1.

Εδώ και κάποιους μήνες έχει γίνει default player για μένα. Βέβαια, δεν δυσκολεύτηκα καθόλου να τον ''αγαπήσω'', μιας και είχα την προδιάθεση του ΚΜ!!!-bye-

Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα MPC-HC

Τα έκανα αυτά, ακολούθησα και τις οδηγίες με τις ρυθμίσεις, αλλά δεν εμφανίζονται οι εξωτερικοί υπότιτλοι.

Εγω το καταφερα, αλλα εμφανιζονται σε... κινεζικα... βεβαια οι επιλογες subtitles, οπου υπαρχουν, ειναι grey out...

ενα βήμα για να μην χρειάζεται να ρυθμίζεις κάθε Player ξεχωριστά
μέσα από τα windows

control panel --> Clock, Language, and Region --> change keyborads or other input methods --> administrative --> Language for Non-Unicode Programms --> change sysetem locale --> Greek

Δηλαδή συγνώμη όσοι χρησιμοποιείται το Lav φορτώνονται αυτόματα οι εξωτερικοί υπότιτλοι όπως με το directVobsub;

Δεν έχει σχέση ο lav με αυτό, είναι ρύθμιση του player (π.χ. ο vlc, ο pot, κ.λ.π. ανοίγουν κανονικά τους υπότιτλους χωρίς το directvobsub).