Πρόβλημα panel της TH-42PZ70EA

επειδη ειμαι οπως και εσυ την εχω βαλει δεξια του παραθυρου(ακριβως διπλα-ισα-ισα που χωραει-λιγο γωνια) διοτι αριστερα εχω το καλοριφερ.:p
εσυ ξερεις τον χωρο σου και αποφασισε......

Εχεις απόλυτο δίκιο φίλε km21. Αλλοίμονο εαν αγοράζαμε τηλεόραση, όσο καλή εικόνα και να είχε, για να την έχουμε σαν τον "βρυκόλακα", να μην την βλέπει το φως δηλαδή!!!

Φιλε km21 εισαι σιγουρος οτι δε προκειται για απλη αντανακλαση απο το φως πανω στην tv? Αν βαλεις το χερι σου μπροστα συνεχιζει να υπαρχει? Δε θελω να σε προσβαλω φυσικα αλλα εχω ακουσει και περιπτωσεις τετοιες! :)
Σε διαφορετικη περιπτωση νομιζω οτι το ποιο λογικο ειναι να υπαρχει προβλημα στο πανελ που απλα γινεται διακριτο με το εντονο φως,πραγμα που σημαινει οτι καλο θα ειναι να πας για αλλαγη :(

Πανο εχουμε εμπειρια απο τις crt και ξερουμε οτι απεχθανονται τον εντονο φωτισμο,ποσο μαλον στις plasma και lcd(παρα πολυ λιγοτερο βεβαια_καμια σχεση) που και λογω μεγεθους οι αντανακλασεις ειναι μεγαλυτερες.
αλλα αλλο αυτο και αλλο τις εχουμε στο σκοταδι,νομιζω ειναι υπερβολη.

εγω θα πειραματιζομουν να δω εαν το προβλημα οφειλεται στος φως του ηλιου η κατι συμβαινει με το πανελ.

Πανο εχουμε εμπειρια απο τις crt και ξερουμε οτι απεχθανονται τον εντονο φωτισμο,ποσο μαλον στις plasma και lcd(παρα πολυ λιγοτερο βεβαια_καμια σχεση) που και λογω μεγεθους οι αντανακλασεις ειναι μεγαλυτερες.
αλλα αλλο αυτο και αλλο τις εχουμε στο σκοταδι,νομιζω ειναι υπερβολη.

εγω θα πειραματιζομουν να δω εαν το προβλημα οφειλεται στος φως του ηλιου η κατι συμβαινει με το πανελ.

Ημουν υπερβολικός λίγο για να δώσω έμφαση :ernaehrung004: -bye-

Re: Απάντηση: Πρόβλημα panel της TH-42PZ70EA

Ημουν υπερβολικός λίγο για να δώσω έμφαση :ernaehrung004: -bye-
Βρε παιδιά δεν είναι περίεργο που αλλάζει το χρώμα του panel πάνω στην γραμμή και είναι μόνο σε εκείνο το σημείο και όχι σε περισσότερο μέρος του panel, άμα μιλάμε για σκιά ή αντανάκλαση ?
Δεν είναι περίεργο που είναι ακριβώς μια ευθεία η γραμμή και όχι ασαφής και ξεκινάει ακριβώς από πάνω και φτάνει εώς κάτω ?
Είναι δυνατόν να μην το παρατήρησα από το πρώτο πρωϊνό, αφού είναι πολύ εμφανές το φαινόμενο ?

Re: Απάντηση: Πρόβλημα panel της TH-42PZ70EA

επειδη ειμαι οπως και εσυ την εχω βαλει δεξια του παραθυρου(ακριβως διπλα-ισα-ισα που χωραει-λιγο γωνια) διοτι αριστερα εχω το καλοριφερ.:p
εσυ ξερεις τον χωρο σου και αποφασισε......
Εσύ που την έχεις διπλά στο παράθυρο, αν αφήσεις έντονο φως να περάσει, με κλειστή την TV βλέπεις τίποτα παρόμοιο ?
Ευχαριστώ

Στην 42PV7F ενός φίλου, έχει μια επιλογη στο μενου της, με κλιμακα αν θυμαμαι καλα Low-mid-high και στο μανιουαλ αναφερει ότι προστατευει τις ακρες της tv από "κατι" (δεν θυμαμαι ομως τι γιατι του εριξα μια ματια στα πεταχτα) και συστηνει να ειναι η επιλογη στο High.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα panel της TH-42PZ70EA

Εσύ που την έχεις διπλά στο παράθυρο, αν αφήσεις έντονο φως να περάσει, με κλειστή την TV βλέπεις τίποτα παρόμοιο ?
Ευχαριστώ

οχι,απλα το καλοκαιρι μετα το μεσημερι δεν ειχα κατεβασει την τεντα( βλεπει δυτικα το παραθυρο) και εμπαινε ο ηλιος απο εκει και για αυτο.
ηταν κατι που το ειδα και δεν το ξαναειδα απο τοτε.

τεσπα.

παρε τηλεφωνο το astra service για τα περαιτερω

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα panel της TH-42PZ70EA

οχι,απλα το καλοκαιρι μετα το μεσημερι δεν ειχα κατεβασει την τεντα( βλεπει δυτικα το παραθυρο) και εμπαινε ο ηλιος απο εκει και για αυτο.
ηταν κατι που το ειδα και δεν το ξαναειδα απο τοτε.

τεσπα.

παρε τηλεφωνο το astra service για τα περαιτερω

Δηλαδή τότε είχες δει και εσύ κάτι παρόμοιο στο panel σου ?
Πήρα την Astra και μπορώ να μιλήσω μετά τις 15:00 με κάποιον τεχνικό,
και η κοπέλα που το σήκωσε μου είπε ότι δεν στέλνουνε τεχνικό στο σπίτι, αλλά την παίρνουν στα εργαστηρία τους την TV.
Θα πέσει πολύ βρύσιμο αν αρνηθούν να στείλουν τεχνικό στο σπίτι, αλλιώς πως θα τους το δείξω το πρόβλημα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα panel της TH-42PZ70EA

Δηλαδή τότε είχες δει και εσύ κάτι παρόμοιο στο panel σου ?

παρομοιο ναι,αλλα επεφτε το φως του ηλιου πανω στην τηλεοραση.

Απάντηση: Re: Πρόβλημα panel της TH-42PZ70EA

Στην 42PV7F ενός φίλου, έχει μια επιλογη στο μενου της, με κλιμακα αν θυμαμαι καλα Low-mid-high και στο μανιουαλ αναφερει ότι προστατευει τις ακρες της tv από "κατι" (δεν θυμαμαι ομως τι γιατι του εριξα μια ματια στα πεταχτα) και συστηνει να ειναι η επιλογη στο High.

Αυτη η επιλογη ειναι για τις πλαινες μπαρες σε θεαση 4:3 (μαυρο, γκρι σκουρο και γκρι ανοιχτο) για να προστατεψεις το panel απο burn in.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα panel της TH-42PZ70EA

παρομοιο ναι,αλλα επεφτε το φως του ηλιου πανω στην τηλεοραση.
Το μυστήριο λύθηκε. Η γραμμή τελικά που εμφανίζεται μόνο με συγκεκριμένο φως που εισέρχεται από το πλαϊνό παράθυρο, είναι η σκιά που δημιουργεί το γύρω πλαίσιο της τηλεόρασης. Και αυτό γιατί το γυαλί δεν ευθυγραμίζεται με το γύρω πλαίσιο όπως θα παρατηρήσετε και στις δικές σας TV, αλλά είναι λίγο ποιο μέσα, οπότε με συσκεκριμένη γωνία ερχόμενο το φως από αριστερά από την TV έκανε αυτήν την τέλεια ευθεία γραμμή-σκιά πάνω στο panel.
Εξάλου σήμερα το απόγευμα που παρατήρησα και την πάνω πλευρά της TV, παρουσιάζει μια όμοια γραμμή αλλά ποιο αδύνατη, λόγω του φωτιστικού που ανάβει ακριβώς από πάνω και λίγο ποιο πέρα από την TV.
Πως λένε τα φαινόμενα απατούν, κάπως έτσι την πάτησα και εγώ.
Ευχαριστώ πάντως για την πολύτιμη βοήθειά σας, ειλικρινά.
P.S. Επειδή επικοινωνησα με το Astra Service, αλλά δεν μίλησα με τεχνικό, η πρώτη εντύπωση που μου έδωσαν, μετά από την συνομιλία που είχα με μια τύπισα, δεν ήταν καλή.

Το ευχαριστο ειναι ............. οτι δεν ειναι τιποτα .
Ειχες και την ψιλοαγωνια σου , τσιτωθηκες λιγο , αλλα σε ανταμειψε η χαρα της αυτοανακαλυψης .:SFGSFGSF: ( εστω και με λιγο Χελπ )

Η συγκεκριμενη servitora εταιρεια εχει κι αλλες μαρκες μεσα και προφανως γινετε χαμος .
Οποτε πολυ πιθανον να βαλανε την τυπισα στο τηλ. για να κωλονουν να ριχνουν καντηλια και να διεξαγετε μαθημα " θρησκευτικων" σε ακαταλληλες ωρες -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα panel της TH-42PZ70EA

Το μυστήριο λύθηκε. Η γραμμή τελικά που εμφανίζεται μόνο με συγκεκριμένο φως που εισέρχεται από το πλαϊνό παράθυρο, είναι η σκιά που δημιουργεί το γύρω πλαίσιο της τηλεόρασης. Και αυτό γιατί το γυαλί δεν ευθυγραμίζεται με το γύρω πλαίσιο όπως θα παρατηρήσετε και στις δικές σας TV, αλλά είναι λίγο ποιο μέσα, οπότε με συσκεκριμένη γωνία ερχόμενο το φως από αριστερά από την TV έκανε αυτήν την τέλεια ευθεία γραμμή-σκιά πάνω στο panel.
ακριβως ετσι..τελικα ειχαμε το ιδιο προβλημα αντανακλασης:2thumb22sup:

P.S. Επειδή επικοινωνησα με το Astra Service, αλλά δεν μίλησα με τεχνικό, η πρώτη εντύπωση που μου έδωσαν, μετά από την συνομιλία που είχα με μια τύπισα, δεν ήταν καλή.

και εδω απατουν τα φαινομενα συμφωνα με μαρτυριες μελων.

do not panic φιλε μου

Φιλε km21 εισαι σιγουρος οτι δε προκειται για απλη αντανακλαση απο το φως πανω στην tv? Αν βαλεις το χερι σου μπροστα συνεχιζει να υπαρχει? Δε θελω να σε προσβαλω φυσικα αλλα εχω ακουσει και περιπτωσεις τετοιες! :)
:(

:p τελος καλα,ολα καλα!