Πανο εχουμε εμπειρια απο τις crt και ξερουμε οτι απεχθανονται τον εντονο φωτισμο,ποσο μαλον στις plasma και lcd(παρα πολυ λιγοτερο βεβαια_καμια σχεση) που και λογω μεγεθους οι αντανακλασεις ειναι μεγαλυτερες.
αλλα αλλο αυτο και αλλο τις εχουμε στο σκοταδι,νομιζω ειναι υπερβολη.
εγω θα πειραματιζομουν να δω εαν το προβλημα οφειλεται στος φως του ηλιου η κατι συμβαινει με το πανελ.
Βρε παιδιά δεν είναι περίεργο που αλλάζει το χρώμα του panel πάνω στην γραμμή και είναι μόνο σε εκείνο το σημείο και όχι σε περισσότερο μέρος του panel, άμα μιλάμε για σκιά ή αντανάκλαση ?Ημουν υπερβολικός λίγο για να δώσω έμφαση :ernaehrung004:![]()
Εσύ που την έχεις διπλά στο παράθυρο, αν αφήσεις έντονο φως να περάσει, με κλειστή την TV βλέπεις τίποτα παρόμοιο ?επειδη ειμαι οπως και εσυ την εχω βαλει δεξια του παραθυρου(ακριβως διπλα-ισα-ισα που χωραει-λιγο γωνια) διοτι αριστερα εχω το καλοριφερ.
εσυ ξερεις τον χωρο σου και αποφασισε......
Εσύ που την έχεις διπλά στο παράθυρο, αν αφήσεις έντονο φως να περάσει, με κλειστή την TV βλέπεις τίποτα παρόμοιο ?
Ευχαριστώ
οχι,απλα το καλοκαιρι μετα το μεσημερι δεν ειχα κατεβασει την τεντα( βλεπει δυτικα το παραθυρο) και εμπαινε ο ηλιος απο εκει και για αυτο.
ηταν κατι που το ειδα και δεν το ξαναειδα απο τοτε.
τεσπα.
παρε τηλεφωνο το astra service για τα περαιτερω
Δηλαδή τότε είχες δει και εσύ κάτι παρόμοιο στο panel σου ?
Στην 42PV7F ενός φίλου, έχει μια επιλογη στο μενου της, με κλιμακα αν θυμαμαι καλα Low-mid-high και στο μανιουαλ αναφερει ότι προστατευει τις ακρες της tv από "κατι" (δεν θυμαμαι ομως τι γιατι του εριξα μια ματια στα πεταχτα) και συστηνει να ειναι η επιλογη στο High.
Το μυστήριο λύθηκε. Η γραμμή τελικά που εμφανίζεται μόνο με συγκεκριμένο φως που εισέρχεται από το πλαϊνό παράθυρο, είναι η σκιά που δημιουργεί το γύρω πλαίσιο της τηλεόρασης. Και αυτό γιατί το γυαλί δεν ευθυγραμίζεται με το γύρω πλαίσιο όπως θα παρατηρήσετε και στις δικές σας TV, αλλά είναι λίγο ποιο μέσα, οπότε με συσκεκριμένη γωνία ερχόμενο το φως από αριστερά από την TV έκανε αυτήν την τέλεια ευθεία γραμμή-σκιά πάνω στο panel.παρομοιο ναι,αλλα επεφτε το φως του ηλιου πανω στην τηλεοραση.
ακριβως ετσι..τελικα ειχαμε το ιδιο προβλημα αντανακλασης:2thumb22sup:Το μυστήριο λύθηκε. Η γραμμή τελικά που εμφανίζεται μόνο με συγκεκριμένο φως που εισέρχεται από το πλαϊνό παράθυρο, είναι η σκιά που δημιουργεί το γύρω πλαίσιο της τηλεόρασης. Και αυτό γιατί το γυαλί δεν ευθυγραμίζεται με το γύρω πλαίσιο όπως θα παρατηρήσετε και στις δικές σας TV, αλλά είναι λίγο ποιο μέσα, οπότε με συσκεκριμένη γωνία ερχόμενο το φως από αριστερά από την TV έκανε αυτήν την τέλεια ευθεία γραμμή-σκιά πάνω στο panel.
P.S. Επειδή επικοινωνησα με το Astra Service, αλλά δεν μίλησα με τεχνικό, η πρώτη εντύπωση που μου έδωσαν, μετά από την συνομιλία που είχα με μια τύπισα, δεν ήταν καλή.
Φιλε km21 εισαι σιγουρος οτι δε προκειται για απλη αντανακλαση απο το φως πανω στην tv? Αν βαλεις το χερι σου μπροστα συνεχιζει να υπαρχει? Δε θελω να σε προσβαλω φυσικα αλλα εχω ακουσει και περιπτωσεις τετοιες!
![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.