Προβλημα παραμορφωσης με Pro ject Phono Tube Box SE II

τασος κυρ

New member
30 April 2010
80
Αθηνα
Καλησπερα
Αγορασα το phono μεταχειρισμενο μεσω διαδικτυου. Eχω σκοπο σιγα-σιγα (μα πολυ σιγα γιαυτο εχω σκοπο να αγοραζω ενα ενα τα μερη σε οσο το δυνατον χαμηλες τιμες) να στησω ενα δευτερο συστημα για βινυλιο (πικαπ-κεφαλη-Phono). Το προβλημα που αντιμετωπιζω με το εν λογω phono ειναι οτι μετα απο μια συγκεκριμενη και καθολου υψηλη σταθμη του ενισχυτη υπαρχει παραμορφωση στα μπασα (μεχρι εκεινη την σταθμη το phono παιζει πολυ καλα χωρις παραμορφωση ή καποιον αλλο θορυβο). Η ρυθμιση του ειναι στα 17Ωμ με την συνιστωμενη της κεφαλης στα >10Ωμ.Ελεγξα τις ρυθμισεις της κεφαλης/βραχιονα και ειναι ενταξει (εξαλου δεν αντιπετωπιζα προβλημα μεχρι την δοκιμη με το αλλο phono). Παρακαλω οποιος εχει καποια υποδειξη για καποιους περαιτερω ελεγχους, δεν θα ηθελα να συμπερανω οτι εχει προβλημα το phono πριν να ειμαι απολυτως σιγουρος (για να το επιστρεψω).
Σας ευχαριστω εκ των προτερω

μια και το "παραμορφωση στα μπασσα " δεν ειναι ιδιαιτερα κατανοητο μια πολυ απλη δοκιμη που θα μπορουσες να κανεις ( εχω τον λογο μου για αυτο που προτεινω ) ειναι να κουσεις το συστημα με τα ακουστικα σου κα ξαναμιλαμε .

Συμφωνω, θα το ειχα κανει αλλα δυστυχως δεν διαθετω ενισχυση ή καταλληλη εξοδο για ακουστικα (μου εχουν μεινει μονο τα ακουστικα).Ψαχνοντας λιγο στο δικτυο διαβασα βιαστικα οτι υπαρχει η περιπτωση καποιος συνδυασμος phono/κεφαλης να προκαλεσει καποια προβληματα στις χαμηλες συχνοτητες.Παραθετω το σχολιο

"- LF response. Often overlooked, the RIAA standard allows for optional LF filtering in order to reduce the effects or record warps exciting the cartridge/arm resonance (and reduce rumble in the early days). This can effect the sound in two ways. Firstly, some stages start to roll-off prematurely and so sound bass light. Secondly, pumping lots of sub 20Hz into your system can have unwanted consequences. It eats amplifier power, raises loudspeaker distortion because the bass driver coils and moving in and out of their range of optimum linearity, and if you use a valve amplifier it will stress the output transformers - possibly casing premature saturation."
Σε ευχαριστω για την απαντηση

Να βάλεις τη ρύθμιση στα 100 Ohms και να ακούσεις πάλι. Από θόρυβο πως πάμε?
Μην βάζεις κάτω από τα 75 Ohms. Αυτές οι ρυθμίσεις είναι για χρήση step up trafo.

Απάντηση: Re: Προβλημα παραμορφωσης με Pro ject Phono Tube Box SE II

Να βάλεις τη ρύθμιση στα 100 Ohms και να ακούσεις πάλι. Από θόρυβο πως πάμε?
Μην βάζεις κάτω από τα 75 Ohms. Αυτές οι ρυθμίσεις είναι για χρήση step up trafo.
Θα το δοκιμασω αν και στα 220Ωμ απο τα ηχεια βγηκε ενα θορυβος χωρις να ακουγεται καθολου μουσικη σε χαμηλοτερη σταθμη απο αυτη που παρουσιαζεται το προβλημα στα 17Ωμ

Οι Ortofon στα 100 Ohms συστήνεται να παίζουν.
Οι λάμπες είναι καινούργιες?
Το phono αυτό είναι με ολοκληρωμένα και κάνει χρήση λαμπατου buffer για χροιά λάμπας στο ηχο του. Γενικά είναι "λίγο" για μια Jubilee. Να στραφείς σε αμιγώς solid state γιατι τα 340μV εξοδου είναι χαμηλά σχετικά. 60dB gain είναι καλά αν εχει καλή τροφοδοσία το phono.

Οι Ortofon στα 100 Ohms συστήνεται να παίζουν.
Οι λάμπες είναι καινούργιες?
Το phono αυτό είναι με ολοκληρωμένα και κάνει χρήση λαμπατου buffer για χροιά λάμπας στο ηχο του. Γενικά είναι "λίγο" για μια Jubilee. Να στραφείς σε αμιγώς solid state γιατι τα 340μV εξοδου είναι χαμηλά σχετικά. 60dB gain είναι καλά αν εχει καλή τροφοδοσία το phono.

Απο τεχνικης πλευρας δεν γνωριζω πολλα.Οι λυχνιες ειναι του εργοστασιου και απο οτι μου ειχαν αναφερει το phono λειτουργουσε για 10 μηνες. Η κεφαλη αυτη ετσι και αλλιως δεν προοριζεται και δεν προκειται να παιξει με αυτο το phono,αλλα δυστυχως εχω μονο αυτη για δοκιμη. Αυτο που θα θελα να εξακριβωσω ειναι αν αυτη η συμπεριφορα του phono οφειλεται σε καποιο παραγοντα ρυθμισης/ταιριασματος ή σε βλαβη

Η κεφαλή είναι στημένη και ρυθμισμένη σωστά πρώτα απ' όλα? Η κλάση της απαιτεί προσεκτικό και ακριβές στήσιμο για να αποδώσει το μέγιστο.
Το διαμάντι της είναι σε καλή κατάσταση ή είναι φθαρμένο?
Όλα παίζουν το ρόλο τους.
Αν όλα αυτά ικανοπιούνται, τότε βάλτην στα 100 Ohms, άκουσε αρκετούς δίσκους και γράψε εδώ τις εντυπώσεις σου, αν υπάρχει πρόβλημα ή όχι.

Η κεφαλή είναι στημένη και ρυθμισμένη σωστά πρώτα απ' όλα? Η κλάση της απαιτεί προσεκτικό και ακριβές στήσιμο για να αποδώσει το μέγιστο.
Το διαμάντι της είναι σε καλή κατάσταση ή είναι φθαρμένο?
Όλα παίζουν το ρόλο τους.
Αν όλα αυτά ικανοπιούνται, τότε βάλτην στα 100 Ohms, άκουσε αρκετούς δίσκους και γράψε εδώ τις εντυπώσεις σου, αν υπάρχει πρόβλημα ή όχι.

Η κεφαλη ειναι ειναι ρυθμισμενη σωστα και παιζει αξογα με το phono του συστηματος (Clearaudio Symphono),αλλα οσους δισκους και να ακουσα απο τον πρωτο κιολας, μολις η σταθμη υπερβει το συγκεκριμενο σημειο, ερχεται η παραμορφωση.Θα βαλω τα 100Ωμ και μακαρι να ειναι αυτο
Σε ευχαριστω

Γίνεται σύγκριση ανάμεσα σε Symphono και σε Tube Box ?
Διαφορά κλάσης.
Αν και στα 100 Ohms έχεις το ίδιο πρόβλημα, τότε σίγουρα φταίει το Tube Box. Μάλλον δεν κάνει για το σύστημά σου.

Γίνεται σύγκριση ανάμεσα σε Symphono και σε Tube Box ?
Διαφορά κλάσης.
Αν και στα 100 Ohms έχεις το ίδιο πρόβλημα, τότε σίγουρα φταίει το Tube Box. Μάλλον δεν κάνει για το σύστημά σου.

Συγνωμη αλλα δεν κανω συγκριση,οπως εγραψα στο αρχικο σχολιο προσπαθω να φτιαξω ενα δευτερο ξεχωριστο οικονομικο συστημα που δεν θα εχει καμμια σχεση/συνδεση με το υπαρχον.Πιστευω να πανε ολα καλα αλλιως ....επιστροφη.

Re: Απάντηση: Re: Προβλημα παραμορφωσης με Pro ject Phono Tube Box SE II

Συγνωμη αλλα δεν κανω συγκριση,οπως εγραψα στο αρχικο σχολιο προσπαθω να φτιαξω ενα δευτερο ξεχωριστο οικονομικο συστημα που δεν θα εχει καμμια σχεση/συνδεση με το υπαρχον.Πιστευω να πανε ολα καλα αλλιως ....επιστροφη.

O.K. Τώρα κατάλαβα.
Υφίσταται το πρόβλημα που αναφέρεις με την ρύθμιση της αντίστασης στα 100 Ohms?

Δυστυχως το προβλημα παραμενει και με την αντισταση στα 100Ωμ.
Για να γινω πιο συγκεκριμενος οσον αφορα την "παραμορφωση στα μπασα" που εχω αναφερει στο αρχικο μου σχολιο αυτο που ακουω και βλεπω στα ηχεια μου ειναι οτι σε συγκεκριμενη σταθμη το μπασο αρχιζει να ακουγεται μουντο και πλαδαρο ενω παρατηρω τον κωνο να διαγραφει μια μεγαλυτερη διαδρομη μεχρι του σημειου που αρχιζει (ο κωνος) να μπαινοβγαινει γρηγορα με τα γνωστα ακουστικα αποτελεσματα (αυτο ειναι που μαλλον κατα λαθος ονομασα παραμορφωση).Κατα τα αλλα ο ηχος μεχρι την εμφανιση αυτου του φαινομενου ειναι φυσιολογικος με καλη εικονα και βαθος χωρις ενοχλητικους θορυβους.