Προβλημα παραμορφωσης με Pro ject Phono Tube Box SE II

αυτο που εγω καταλαβαινω ...ειναι οτι το συγκεκριμενο phono stage προφανως εχει εκτεταμενη αποκριση στις χαμηλες ( που μαλλον ειναι και το σωστο ) το οποιο οδηγει το συστημα σε αναδραση κατασταση την οποιο το προηγουμενο δεν δημιουργουσε .

1- ειναι σιγουρο τι τα ηχεια του συστηματος το ικριωμα η το μερος οπου βρισκονται τα μηχανηματα ειναι αρκετα μακρυα ? υπαρχει κινδυνος τα ηχεια να μεταφερουν κραδασμους στο πλατω ?
2- ειναι εφικτο να απομακρυνεις τα ηχεια απο το συστημα ? εστω και με καης ποιοτητας καλωδια να πανε μακρυα για δοκιμη ?

standing by

αυτο που εγω καταλαβαινω ...ειναι οτι το συγκεκριμενο phono stage προφανως εχει εκτεταμενη αποκριση στις χαμηλες ( που μαλλον ειναι και το σωστο ) το οποιο οδηγει το συστημα σε αναδραση κατασταση την οποιο το προηγουμενο δεν δημιουργουσε .

1- ειναι σιγουρο τι τα ηχεια του συστηματος το ικριωμα η το μερος οπου βρισκονται τα μηχανηματα ειναι αρκετα μακρυα ? υπαρχει κινδυνος τα ηχεια να μεταφερουν κραδασμους στο πλατω ?
2- ειναι εφικτο να απομακρυνεις τα ηχεια απο το συστημα ? εστω και με καης ποιοτητας καλωδια να πανε μακρυα για δοκιμη ?

standing by

γι αυτό ακριβώς ρωτάω για το άλλο φόνο.
Το φαινόμενο αυτό δεν εξαλείφεται εδώ με το υποηχητικό φίλτρο?

οι δοκιμές γίνονται με τον ίδιο δίσκο?
ο ίδιος δίσκος κάνει το ίδιο στο άλλο φόνο?
μήπως ο δίσκος είναι warped ?

Απάντηση: Re: Προβλημα παραμορφωσης με Pro ject Phono Tube Box SE II

γι αυτό ακριβώς ρωτάω για το άλλο φόνο.
Το φαινόμενο αυτό δεν εξαλείφεται εδώ με το υποηχητικό φίλτρο?
Δυστυχως οχι

οι δοκιμές γίνονται με τον ίδιο δίσκο?
Ναι με τους ιδιους δυο τρεις καθε φορα

ο ίδιος δίσκος κάνει το ίδιο στο άλλο φόνο?
Οχι
μήπως ο δίσκος είναι warped ?
Οχι αλλα και αν ηταν απο οτι καταλαβαινω θα επρεπε να δημιουργει και στα δυο phono προβλημα -μπορει σε διαφορετικη σταθμη- η οχι?

standing by

1. Ειναι πανω απο 3 μετρα μακρυα
2. Δυστυχως οχι

Έχω την αίσθηση ότι το υψηλό gain που απαιτείται για την MC κεφαλή, τείνει να αυξανει δραματικά το θόρυβο. Βάλε στην εξίσωση τις λάμπες και ότι δεν έχει στιβαρή τροφοδοσία το Phono, άρα δεν ειναι θαύμα ότι έχεις αυξημένο θόρυβο και ανάδραση.
Μάλλον με μια κεφαλή ΜΜ δε θα είχες αυτό το πρόβλημα.
Προσπάθησε να απομακρύνεις το Phono από τον τελικό ενισχυτή.
Καινούργιες λάμπες έχεις να δοκιμάσεις?

Last edited:

Έχω την αίσθηση ότι το υψηλό gain που απαιτείται για την MC κεφαλή, τείνει να αυξανει δραματικά το θόρυβο. Βάλε στην εξίσωση τις λάμπες και ότι δεν έχει στιβαρή τροφοδοσία το Phono, άρα δεν ειναι θαύμα ότι έχεις αυξημένο θόρυβο και ανάδραση.
Μάλλον με μια κεφαλή ΜΜ δε θα είχες αυτό το πρόβλημα.
Προσπάθησε να απομακρύνεις το Phono από τον τελικό ενισχυτή.
Καινούργιες λάμπες έχεις να δοκιμάσεις?

Λαμπες οχι αλλα ηδη παρακολουθω μερικες στο Internet, σκεφθομαι να δοκιμασω με ενα ζευγαρι φθηνων JJ που μου ειναι και γνωριμες αφου ειχα αντικαταστησει με αυτες τις αντιστοιχες (τις εχω δωσει και αυτες) στον προηγουμενο μου ενισχυτη (Vincent 236MK II).Παρακολουθω και ενα ζευγαρι ΕΙ ΝΟS που προσφερονται σε δημοπρασια,καπου διαβασα οτι ειναι καλες για αυτο το phono,αξιζει να προσπαθησω να τις παρω και μεχρι ποια τιμη (αν γνωριζεις)
Οσον αφορα την κεφαλη κατα πασα πιθανοτητα θα παρω ΜΜ, ψαχνω πικαπ Project που συνηθως συνοδευονται απο Ortofon χαμηλου κοστους ΜΜ κεφαλες.
Ειμαι περιπου πεπεισμενος απο τις αποκρισεις ολων (και σας ευχαριστω) και απο την δικη μου ακροαση οτι το phono μαλλον δεν εχει προβλημα αλλα ο συνδυασμος ή τοποθετηση. Οπως εγραψα και πιο πανω μεχρι την σταθμη που αρχιζουν τα προβληματα παιζει πολυ καλα και ευχαριστα χωρις θορυβο ή κατι παραξενο.

standing by
Κυριοι το προβλημα λυθηκε.Απομακρυνα το ΤΤ μια και δεν ηταν εφικτο να μεταφερω τα ηχεια και η αναδραση εξαφανιστηκε.
Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια