Πρόβλημα : Πετάνε νεράτζια μπουκάλια και πέτρες στο σπίτι μου

Status
Not open for further replies.

spyrmak

Supreme Member
19 February 2007
4,748
Aθηνα
καλημερα ,

εδω και πολλους μηνες εχω το εξης προβλημα

μια ομαδα απο καλα παιδια μαζυεονται το βραδυ και χωρις αφορμη πετανε αντικειμενα

στην αρχη μονο νερατζια

φυσικα διαμαρτυρηθηκαμε

συνεχισανε με νερατζια

μετα ομως πεταξανε γυαλινα μπουκαλια

διαμαρτυρηθηκαμε ( = μας ακουσε ολη η γειτονια ) αλλα ειχαν ηδη κρυφτει
ενας ομως πεταχτηκε και ειπε '' Θα σου καψω το σπιτι ρε κ@@@@@ ''

( μονοκατοικια )

οσο καιρο ημουν διακοπες τα ιδια

( νερατζια και πετρες )

η αστυνομια εχει πει τα εξης :

1) δε μπορω να κανω τιποτα αν δεν το δω να το κανει ... αν καταφερετε να τους πιασετε εσεις και να μας καλεσετε '' ( ! )
2) να βαλετε καποιο γνωστο σας να παραφυλαει να τους δει και οταν το ξανακανουν και αν ειστε τυχεροι να περναει περιπολικο να τους πιασει και να αναγνωριστουν ...
3) να μας καλεσετε οταν τους δειτε να συγκεντρωνονται

το σαβατο βραδυ ξημερωματα κυριακης μετα την επιθεση κινηθηκα προς το σχολειο της περιοχης οπου τους ειδα μεσα να παιζουν μπαλα και να καπνιζουν ( ειχαν πηδηξει τη μαντρα ) . Οταν τους φωναξα με εβρισαν επανελαβαν την απειλη '' θα σου καψω το σπιτι '' και πηδηξαν τη μαντρα της πισω πλευρας .

επειδη εχω τελειωσει και νομικη ξερω οτι τα περιθωρια ειναι ελαχιστα . εχουμε φθορα ξενης ιδιοκτησια και απειλη κατα συναυτουργια . ομως δε μπορω να κανω τιποτα . δεν επιτρεπεται να τον βγαλεις φωτογραφια διοτι προσβαλλεις την προσωπικοτητα του και παραβιαζεις το νομο περι προσωπικων δεδομενων λεει η αστυνομια . αδικοπραγεις σε βαρος του εγκληματια ! ( μια φορα ειδα κατι τετοιους στο παρκο απεναντι και τραβηξα ενα φλας με μια παλια μηχανη αναλογικη χωρις φιλμ ( για ''εκφοβισμο '' ) ηρθε ενας και πουλουσε τσαμπουκα οτι θα πηδηξει τη μαντρα θα μπει μεσα και δεν ξερω γω τι ''

σημερα πηγα και βρηκα το δ/ντη του σχολειου και του ειπα τι γινεται μεσα .

δεδομενου οτι δεν προκειται για αυταπεγγελτως διωκομενα εγκληματα η εγκληση κοστιζει 100 ευρω ! αυτο πρακτικα μου στερει το δικαιωμα δικαστικης προστασιας που εχω απο το Συνταγμα ... αλλα τι λεω τωρα ε ?
ο ιδιος α αξιωματιος υπηρεσιας μας ειπε να μην κανουμε τον κοπο διοτι σε τετοιες περιπτωσεις ( κατ αγνωστων ) παει χαμενη ...

Re: Προβλημα : Πετανε νερατζια μπουκαλια και πετρες στο σπιτι μου

Εντόπισε τους γονείς τους και συζήτησε με αυτούς το πρόβλημα. Είναι νομίζω η σωστή πρώτη κίνηση.

Βρες που μενουν...

αυτο ειναι το προβλημα

πως θα βρω που μενουν ?

( νομιζω ειναι ενηλικες οποτε οι γονεις δεν ... αλλα και να τους εβρισκα θα λεγανε δεν εχεις αποδειξεις και αλλα ωραια )

το ζητημα ειναι να πιασω εναν :furious3: και να φωναξω την αστυνομια :call::twoguns:( κανα δυο ωρες μετα :rifle: :slapface::help: )

Last edited:
Απάντηση: Re: Προβλημα : Πετανε νερατζια μπουκαλια και πετρες στο σπιτι μου

:flipout:
Εντόπισε τους γονείς τους και συζήτησε με αυτούς το πρόβλημα. Είναι νομίζω η σωστή πρώτη κίνηση.

Δεν ειναι και ευκολο σε τετοιες περιπτωσεις να βρεις που μενουν.
Απο την αλλη, αν τα...καλοπαιδα ειναι πολυ...καλα παιδια και μεγαλης σχετικα ηλικιας, ποιος μας λεει οτι δεν εχουν ξεφυγει και απο τον ελεγχο της οικογενειας.

Οποτε ακομη κι αν καταφερει να κανει συσταση στους γονεις (αν τους βρει) μπορει να του γυρισει μπουμεραγκ και να τα εξαγριωσει ακομη πιο πολυ.
Και ισως υστερα η εκδικηση να ειναι δεδομενη.

Σε μια τετοια περιπτωση, μονη ελπιδα ειναι να προσποιηθει αδιαφορια, μηπως βαρεθουν και βρουν αλλο θυμα.

Τωρα, αν ειναι σχετικα μικρης ηλικιας π.χ.10-14 ετων, ισως η επιπληξη απο την οικογενεια τους αποφερει αποτελεσματα.

Αρκει βεβαια και οι γονεις να μην ειναι κατ'εικονα και ομοιωσιν των μπουμπουκιων παιδιων του. Αν ειναι, ισως μια συσταση περι μυνησεως κλπ τους φοβεριζε λιγο.

Σκεψου και την πιθανοτητα να τα βρεις στο σχολειο και να τα προσεγγισεις με το καλο.
π.χ. Ρε παιδια σας παρακαλω, εχω αρρωστη γυναικα, αντι να τσακωνομαστε, ελατε απο το σπιτι να σας κερασω ενα αναψυκτικο, μπλα μπλα και σαλτσες και τους μαλακωσεις.
Ισως πιασει το: "η ευγενεια σκλαβωνει".

Τωρα αν ειναι τιποτα mad max μαντραχαλοι που συμπεριφερονται λες και ηρθε το τελος του κοσμου και δεν γινεται τιποτα, ακολουθεις την επομενη συνταγη:
"Βρισκεις και εσυ 3-4 καλα παιδια....... :Banane0:

Last edited:

πλεον δε θελω απλα να σταματησουν

θελω να πιασω εναν

δεν ειναι ανηλικοι ( αποκλειεται - οι επιθεσεις γινονται μεταξυ 2:00 - 3:30 πμ )

Re: Απάντηση: Re: Προβλημα : Πετανε νερατζια μπουκαλια και πετρες στο σπιτι μου

Σκεψου και την πιθανοτητα να τα βρεις στο σχολειο και να τα προσεγγισεις με το καλο.
π.χ. Ρε παιδια σας παρακαλω, εχω αρρωστη γυναικα, αντι να τσακωνομαστε, ελατε απο το σπιτι να σας κερασω ενα αναψυκτικο, μπλα μπλα και σαλτσες και τους μαλακωσεις.
Ισως πιασει το: "η ευγενεια σκλαβωνει".

χαχα αποκλειεται ... 1ον δε νομιζω να πηγαινουν ακομα σχολειο ... 2ον τα ατομα ειναι πορωμενα και επικινδυνα - πετανε πετρες στο μεγεθος παλαμης εχουν ραγισει τζαμι με μικροτερη - κυκλοφορουν δυο και τρεις τη νυχτα )

ευγενεια ...

Re: Απάντηση: Re: Προβλημα : Πετανε νερατζια μπουκαλια και πετρες στο σπιτι μου

Τωρα αν ειναι τιποτα mad max μαντραχαλοι που συμπεριφερονται λες και ηρθε το τελος του κοσμου και δεν γινεται τιποτα, ακολουθεις την επομενη συνταγη:
"Βρισκεις και εσυ 3-4 καλα παιδια....... :Banane0:

ξερεις καμια εταιρεια ... '' σεκιουριτι '' ? :flipout:

πηρα ντετεκτιβ και μου ζηταει 500 ευρω για δυο βραδυα ... αν θελω λεει και συλληψη παραπανω ...

ε ναι τέτοιες ώρες ακόμα και ανήλικα να είναι, αν πας να μιλήσεις στους δικούς τους το πιθανότερο είναι να μπλέξεις περισσότερο... Είχα στο νου μου τα κλασσικά βλαμμένα γυμνασιόπαιδα. Που να φανταστώ πως όλα αυτά τα κάνουν δεκαεφτάχρονα. Καλά... playstation δεν έχουν αυτά?
χμμμμ μήπως να τους πάρεις ένα?:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προβλημα : Πετανε νερατζια μπουκαλια και πετρες στο σπιτ

πηρα ντετεκτιβ και μου ζηταει 500 ευρω για δυο βραδυα ... αν θελω λεει και συλληψη παραπανω ...

Για πιο φθηνα, βρες φιλους φιλων κλπ παρεα που να εχουν ορεξη για...ξενυχτι και μετα το περας της αποστολης κανε τους το τραπεζι.

Σε τετοιες περιπτωσεις ειδων παρενοχλησης, για αυτο ειμαι παντα κολλητος με τον μεγαλυτερο μου αδελφο "ντουλαπα"
Καπου καπου, χρειαζονται και οι μυες.:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προβλημα : Πετανε νερατζια μπουκαλια και πετρες στο σπιτ

Ναι τη Χρυσή Αυγή , ειδικά αμα πεις οτι είναι αλλοδαποί .... :flipout::flipout::flipout:

Δε ξέρω για σας αλλά για πλάκα το λέω...

χμ κι αμα τους πιασουν και δουν οτι δεν ειναι αλλοδαποι ?

το πιθανότερο είναι με τα μυαλά που κουβαλάνε οι πιτσιρικάδες να τους στρατολογήσουν. Εσύ θα ξεμπλέξεις βέβαια... Αλλά θα μπλέξουμε παραπάνω εμείς οι υπόλοιποι :ADFADF1:

Δεν ξέρω εάν στοιχειοθετείται κατηγορία , με την καταγραφή κάμερας, για δες το και έτσι?

Απάντηση: Re: Προβλημα : Πετανε νερατζια μπουκαλια και πετρες στο σπιτι μου

χμ κι αμα τους πιασουν και δουν οτι δεν ειναι αλλοδαποι ?

Μπα μη μασάς , μέχρι να το καταλάβουν οι άλλοι μάλλον θα έχουν τελειώσει ..... :flipout::flipout:

το πιθανότερο είναι με τα μυαλά που κουβαλάνε οι πιτσιρικάδες να τους στρατολογήσουν. Εσύ θα ξεμπλέξεις βέβαια... Αλλά θα μπλέξουμε παραπάνω εμείς οι υπόλοιποι :ADFADF1:

Βέβαια πάντα παίζει κι αυτό ....... :flipout:

Βάλε κάμερα για αρχή.

To πρώτο και λογικότερο είναι να βρεις την αιτία που πετάνε πέτρες μόνο στο δικό σου σπίτι.

Το δεύτερο να εξαφανίσεις την αιτία, πάντα με ευγένεια φυσικά.

Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτά τα παραπάνω, φώναζε κάθε βράδυ την αστυνομία, μέχρι να καταλάβουν ότι δεν τους συμφέρει να μην σε βοηθούν.
Μόνος σου μη κάνεις τίποτα. Θα ανοίξεις βεντέτα με αγνώστους... που ξέρουν και που μένεις... χαμένος από χέρι...

Dalanik συνήθως σ'αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει αιτία. Προφανώς το έκαναν μια φορά για χαβαλέ, ο φίλος μας προφανώς και με το δίκιο του τα πήρε, και μετά το πήραν τα #@#$#@# σα βεντέτα και συνεχίζουν.

Δυστυχώς, οι νόμοι υπάρχουν ακριβώς επειδή υπάρχουν άνθρωποι που δε σέβονται τους γύρω τους. Πράγματι λοιπόν η μόνη λύση είναι κάθε βράδυ την Αστυνομία, και αν θες φούσκωσέ τα και λίγο (του τύπου με πήρε μια πέτρα στο κεφάλι, φοβάμαι, τραυματίστηκα κλπ) για να το πάρουν λίγο στα πιο σοβαρά.

Μη μπλέξεις καν με δάυτους, μαλάκες υπάρχουν παντού και, ειδικά όταν βρίσκονται σε αγέλη, δεν αντιμετωπίζονται. Αλλιώς, αν σου εγγυάται ο ιδιωτικός ντέτεκτιβ ότι θα σου λύσει το πρόβλημα, σκάστα του να ηρεμήσεις.

Εννοείται δε, μη μπλέξεις με Χρυσαυγίτες και άλλα που αναφέρθηκαν (για πλάκα ελπίζω) παραπάνω. Εκτός αν θες να πας για μαλλί και να βγεις κουρεμένος...

αντιμετώπιζω και εγώ το ίδιο πρόβλημα και όταν ανθίζουν οι νερατζιές κάτω από το σπίτι γίνεται μια από τα ίδια. πλακώνονται πιτσιρίκια στο νερατζιοπόλεμο (ευτυχώς μέχρι εκεί) και όποιον πάρει ο χάρος. την άλλη φορά είδα ένα μπόμπιρα πάνω στην οροφή του αυτοκινήτου μου να προσπαθεί να κόψει νεράτζια (δεν έφτανε προφανώς και ένοιωθε μειονεκτικά). ακόμα έχει το αμάξι 2 μικρά βαθυλόματα μπροστά στην οροφή. κάθε χρόνο είναι και άλλα πιτσιρίκια . κατεβαίνω τους το λέω με το καλό μου λένε με συγχωρείτε έχετε δίκιο σταματάνε αλλές φορές μου λένε τι θές ρε γατάκι και σκάνε και το βάζουν στα πόδια γελώντας.

μιλάμε βέβαια για παιδιά δημοτικού άντε πρώτων τάξεων γυμνασίου.

πήγα στο διευθυντή του σχολείου είναι στα 30 μέτρα. ένας ανθρωπάκος κλασσικός διευθυντής ευθυνόφοβος τι να κάνουμε εμείς???. του λέω να κάνετε μια ανακοίνωση ότι παιδάκια τα νεράτζια είναι να τα κόβουμε να την δίνουμε στην μαμά μας να τα κάνει γλυκό κουταλιού ότι δεν είναι να τα πετάμε στα αυτοκίνητα γιατί μπορεί να περνάει και κάποιος από τον δρόμο και να τον πάρει στο δόξα πατρί - κλπ"

τέσπα την όλη κατάσταση την θεωρώ ένα cult στοιχείο μιας γειτονιάς του κέντρου της αθήνας και δεν το έχω ψάξει περαιτέρω. δεν το έχουν πάει και παραπέρα αυτά.

θα με απασχολούσε σαφώς περισσότερο βέβαια το γεγονός αν κάποιος είχε βάλει στόχο μόνο το δικό μου σπίτι και πέταγε πέτρες και μπουκάλια.

μήπως έχει συμβεί κάτι στο παρελθόν και έχεις γίνει στόχος???. μήπως η όλη κατάσταση τους έχει δώσει την εντύπωση ότι υπάρχει πλουτισμός???? είναι περίεργες οι εποχές και τα νέα παιδιά αντιδρούν με τον δικό τους τρόπο.

Status
Not open for further replies.