Προβλημα (πιθανον πισω ανακλασεων απο τζαμι) με magnepan

PanMan

Moderator
Staff member
19 June 2006
9,284
Νεο Ψυχικο
Αποφασισα πριν κανω οποιαδηποτε κινηση να ζητησω την βοηθεια των μελων, μηπως και καποιος ξερει κατι παραπανω απο εμενα.
Μετεφερα τα ηχεια (magnepan 2.7) και πισω απο αυτα υπαρχει τζαμαρια που ξεκινα περιπου 70 εκατοστα απο το εδαφος. Δεξια και αριστερα υπαρχει βιβλιοθηκη (μεταλλικη αλλα γεματη με βιβλια, δισκους). Βαζω καποιες photo απο κινητο

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Attachments

• DSC00229.jpg
    DSC00229.jpg
    199.2 KB · Views: 207
  • DSC00235.jpg
    DSC00235.jpg
    232 KB · Views: 427
  • DSC00227.jpg
    DSC00227.jpg
    268.7 KB · Views: 205
Πάνο, είναι πολύ παρόμοιο με το στήσιμο στο δικό μου χώρο με τα Audiostatic. Μη σου πω ότι τραβούσα και τις κουρτίνες και θαρρώ πώς έπαιζε καλύτερα.

Δεν ξέρω τώρα επειδή τα Mag έχουν πολύ ευρύτερο φάσμα συχνοτήτων αν έχεις πρόβλημα χαμηλά ή ψηλά πχ...

Το προβλημα:
Πιθανον λογω των αντανακλασεων εχω θεμα στις μεσουψηλες (επιθετικες, οι φωνες στα ψηλα τους ψιλομεταλλιζουν). Ακομα εχω χασει αρκετο απο το μπασσο που ειχα.
Να προσθεσω οτι υπαρχει και ενα δοκαρι 70 εκατοστα μπροστα και πανω απο τα ηχεια.
Για το δοκαρι πηρα absorbers της auralex και θα τοποθετηθουν αργοτερα. Για το μπασσο φοβαμαι οτι τα πολλα βινυλια και στις 2 γωνιες για 2 ραφια, ισως δουλευουν σαν μπασσοπαγιδες. Αυτα ειναι δευτερευοντα για την ωρα.
Το προβλημα μου ειναι τι να κανω με την τζαμαρια. Εχει μπει blackout με το σκεπτικο της συσκοτισης και λογω του πανιου δε μπορω να βαλω κουρτινα. Δεν ειμαι φιλος του βαλε βγαλε διαφορα στο τζαμι.
Ερωτηση πρωτη. Μπορω να μεταφερω το πανι λιγο πιο μπροστα και να κρεμασω βαρια βελουδινη κουρτινα. Πιστευετε οτι θα κανει κατι, γιατι δε με παιρνει τετοια φασαρια για trial and error;;; Αυτη ειναι η βασικη ερωτηση και αναλογως προχωραμε...

Μπορείς να δοκιμάσεις στήνοντας για λίγο κανένα ρικοφόν...

Δεν είναι πανάκεια αυτό με την κουρτίνα. Μην ξεχνάς ότι εγώ έχω και μονόδρομα με σημαντικό roll off ψηλά...

Το μεγαλο προβλημα ειναι οι αντανακλασεις. Ακου πιο πολυ την αντανακλαση απο οτι το direct Στεργιο...

Φιλε μου αυτη η λυση εχει αποκλειστει. Δεν ειμαι διατεθιμενος ουτε να γεμισω το σαλονι absorbers και diffusers, ουτε να δωσω τα παρανοικα ποσα που ζητανε οι επαγγελματιες του ειδους στην Ελλαδα. Βασικα θελω feedback για το θεμα κουρτινα και το ειδος του υφασματος.

Απάντηση: Re: Προβλημα (πιθανον πισω ανακλασεων απο τζαμι) με magnepan

Εκτος αν εννοεις μηχανακι τυπου copland. Αυτη και αν εχει αποκλειστει ως λυση:flipout:

Αυτό εννοώ . Κακώς το έχεις αποκλίσει ως λύση. Είναι η πιο σωστή. Τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.

Γιατί απέκλεισες αυτή τη λύση Πάνο?

Πραγματικά θα γλυτώσεις από ότι ταλανίζει το χώρο σου
και μη μου πείς για πιουρίστικες καταστάσεις γιατί αυτό που ζείς μόνο
σαν τέτοιο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί!:twoguns:

Γιατί απέκλεισες αυτή τη λύση Πάνο?

Πραγματικά θα γλυτώσεις από ότι ταλανίζει το χώρο σου
και μη μου πείς για πιουρίστικες καταστάσεις γιατί αυτό που ζείς μόνο
σαν τέτοιο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί!:twoguns:

Όντως αυτό ακριβώς. Τι αγνό σήμα και χαζομάρες την στιγμή που στο χώρο υπάρχουν τεράστια προβλήματα.

Και για να το πω αλλιώς για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό. Έστω ότι έχουμε ένα σύστημα που αποτελεί την ιδανική πηγή αναπαραγωγής. Αν το βάλουμε σε έναν συνηθισμένο χώρο το αποτέλεσμα θα βγεί ότι να ναι. Μόνο με διόρθωση μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα...

Αν ειναι Captain να βαλω dsp στο συστημα να αλλαξω και μηχανηματα.

Δεν είναι ανάγκη. Για να συμβεί αυτό?

Re: Απάντηση: Re: Προβλημα (πιθανον πισω ανακλασεων απο τζαμι) με magnepan

Δεν είναι ανάγκη. Για να συμβεί αυτό?
Το room correction πως το εννοεις; Σε ψηφιακο επιπεδο να υποθεσω. Γινε αν θελεις πιο συγκεκριμενος.

Όταν κατεβάζεις τις κουρτίνες (ή ότι είναι αυτό από πίσω) ακούς διαφορά;

Βρε με τι ασχολείται ο άνθρωπος ανάμεσα στα τρίωρα του ταΐσματος... :flipout:

Παναγιώτη, στο πρώτο σπιτικό μου είχα maggies ... καταρχήν, η ύπαρξη της τζαμαρίας είναι πραγματικά 'θέμα' ...

Μία βαριά κουρτίνα ίσως απορροφήσει όλες τις πίσω υψηλές (χωρίς να κάνει το ίδιο στις χαμηλές) και τελικά να δημιουργήσει νέα προβλήματα ...

κατ' εμέ, φέρε όσο μπορείς (τουλάχιστον 40-50 πόντους) μπροστά τα ηχεία ή έστω πειραματίσου με ενδιάμεσες αποστάσεις ώστε να πετύχεις ίσως ένα καλύτερο μείγμα ακυρώσεων/ενισχύσεων και αντί για κουρτίνα σκέψου την λύση ξύλινων blinds με τα οποία θα δοκιμάζεις γωνίες ανοίγματος κατά το δοκούν, ώστε να πετύχεις και ένα σωστό χαρμάνι διαθλάσεων... έχει στο ΙΚΕΑ σε όλες τις διαστάσεις και φθηνές τιμές ...