Πρόβλημα? playback από δισκάκι AVCHD

gkgeorgi

New member
14 January 2009
5
Μετά από εγγραφή υλικού από κάμερα AVCHD Sony SR5 σε δισκάκι DVD-R σε φορμά AVCHD, κατά την αναπαραγωγή από PS3 παρουσιάζεται πάγωμα της εικόνας για ένα sec πριν τη μετάβαση από το ένα file στο επόμενο, δηλαδή από πλάνο σε πλάνο. Στην ίδια διαδικασία, όταν το δισκάκι γραφεί σε φορμά MPEG-2, δεν παρουσιάζεται πρόβλημα. Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει λύση?

οχι δεν υπαρχει λυση
το avchd θελει blu ray για να παιζει χωρις κολληματα διοτι το απαιτει το bandwith
το dvd απο την αλλη εχει πολυ μικροτερη ταχυτητα μεταφορας δεδομενων γιαυτο και με το mpeg2 του οποιου το bitrate ειναι χαμηλοτερο δεν κολλα

δε σε μπερδεψα.
σε μπερδεψα?

φιλε εννοω οτι το avchd θελει να γραφτει σε blu ray και να παιχτει σε blu ray player.
αλλη μια λυση καλη ειναι η αγορα 500gb 2.5" sata για το ps3.
εκτος αν παρεις εξωτερικο και περιορισεις τις σκηνοθετηκες σου αποψεις σε αρχεια 4gb λογω fat32.
το ολο θεμα εχει πολυ κουβεντα και πολλες πλευρες αντιμετωπισης
αν οπως ειπες στο πμ παρεις blu ray player
δες το panasonic 30 το ειδα και το συγκρινα με s1e kai ps3 και μπορω να πω ειναι ενα κλικ πιο μπροστα .πρεπει νσ βγαζει 7.1 αναλογικες ,τσεκαρε το.
αλλιως το σονυ που λες ειναι κορυφη αλλα και σαφως ακριβοτερο

Το AVCHD δημιουργηθηκε ειδικα για εγραφες απο καμερες HD σε dvd μεχρι να γινουν προσιτα τα BD discs.

Εχω την HDR SR11E τραβαω παντα σε full quality τα γραφω σε dvd+r με το tsmuxer και παιζουν μια χαρα στο PS3.

Τα εχω περασει ολα σε εξωτερικο σκληρο που καθεται πανω στο PS3 και παλι παιζουν μια χαρα τωρα που με το τελευταιο firmware διορθωσαν το bug που υπηρχε με τα τα 25fps

Μπορείς να μου δώσεις πληροφορίες για το tsmuxer που αναφέρεις? Εγώ χρησιμοποίησα το λογισμικό (picture motion browser) που συνόδευε την SR5 για import files από την κάμερα σε Η/Υ και μετά εγγραφή από τον Η/Υ σε δισκάκια είτε σε φορμά AVCHD είτε σε φορμά DVD. Η μόνη περίπτωση που παίζονται τα AVCHD είναι όταν κάνεις one touch disc burn και μόνο για την πρώτη φορά που περνάει το υλικό από κάμερα σε δισκάκι. Με την εγγραφή και αναπαραγωγή σε φορμά dvd όπως είπα δεν υπάρχει πρόβλημα. Έχω την εντύπωση ότι είναι καθαρά πρόβλημα του συνοδευτικού λογισμικού που δεν έχει προβλέψει σειριακή μεταφορά του υλικού και όχι τη σταδιακή μετάβαση από φάκελο σε φάκελο. Το πρόβλημα δεν υπάρχει στο one touch disc burn προφανώς γιατί δεν περνάει από το picture motion browser. Ευχαριστώ για την απάντηση.

και γω εχω τη sr10 και χρησιμοποιοντας το προγραμμα που ειχε στη συσκευασια της καμερας,γραφω σε dvd και το playstation τα παιζει χωρις κανενα προβλημα

φιλε ψάξε στο μενου του pmb της sony στα options της εγγραφής dvd avchd στο disc creation και κλίκαρε να γράφει έτσι ωστε η ταινία να αναπαράγεται "smoothly & seamlessly".

Last edited: