Πρόβλημα - Πολίχνη - Θεσσαλονίκη

avgr

New member
22 September 2010
90
Γεια σας παιδιά. Καλώς σας βρήκα.

Θα μου επιτρέψετε να περιγράψω το πρόβλημα με τα ψηφιακά που αντιμετωπίζω και μακάρι να βγει κάποια άκρη.

Έχει εδώ και αρκετό καιρό που πήρα τον αποκωδικοποιητή. Βρίσκομαι Πολίχνη και γενικά το σήμα πριν τα ψηφιακά ήταν στα πολύ δύσκολά του. Με τα ψηφιακά είπα μπας και καλυτερέψουν τα πράγματα, αλλά τζίφος μέχρι στιγμής. Στην αρχή που το δοκίμασα, οι 2 συχνότητες της Digea παίζανε απροβλημάτιστα με αυτή του Mega στα πιο καλά της, ενώ τα sport+ κτλ. δεν δείχναν. Ξαφνικά μια μέρα και ενώ έκανα αναζήτηση βρέθηκαν και αυτά και ενώ όλα δούλευαν ωραία και καλά μετά από καμιά βδομάδα να σου πάλι χάθηκε το ψηφιακό της ΕΡΤ. Δεν έδωσα σημασία και μετά από λίγες μέρες έφτιαξε ξανά.

Αυτό συνεχιζόταν για λίγο καιρό, μέχρι που 1-1,5 μήνα πριν, ολική καταστροφή... Κάτω και της ΕΡΤ κάτω και η συχνότητα του ΑΝΤ1. Και πάλι δεν έδωσα σημασία, λέω θα φτιάξει. Και όντως την επόμενη μέρα όλα οκ, μέχρι που χάθηκαν για ακόμη μια φορά και από τότε γύρω στον μήνα και, απλά δεν παίζουν. Ενώ τα βρίσκει, μάλιστα βρήκε και της DU, ή δεν θα δείχνουν καθόλου ή θα δείχνουν με άπειρα κολλήματα. Επειδή δεν βλέπω πολύ τηλεόραση δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα, αλλά έχει περάσει καιρός και μάλιστα τώρα είναι να βγουν και τα υπόλοιπα της ΕΡΤ και είπα να δω τι γίνεται μπας και βγει καμιά άκρη.

Γνωρίζετε αν υπάρχει γενικότερο πρόβλημα; Υπάρχει περίπτωση να φταίει η κεραία (κεντρική - οικοδομή); Αλλά αν είναι αυτό, μια παίζει μια όχι. Δεν νομίζω να την κουνάει ο αέρας τόσο, ούτε θέλω να πιστεύω πως έβαλε χέρι κανείς.

Μπορώ να κάνω κάτι ώστε να σιγουρέψω τι φταίει;

Ευχαριστώ.

ΥΓ. Ο αποκωδικοποιητής που έχω είναι ο crypto redi 50.

Θα πρεπει πιθανότατα να ελέγξεις και να βελτιώσεις την κεραία λήψης, μπορεί να μην ειναι σταθερή και να χανει εύκολα το σήμα

Ωχ! Αυτό που δεν ήθελα, μιας και πρόκειται για κεντρική και πρέπει να μιλήσω με διαχειριστές, να πάρω κλειδιά για την ταράτσα, κτλ. κτλ.

Άρα φαντάζομαι πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την περιοχή τον τελευταίο καιρό. Μάλιστα, ευχαριστώ.

Δεν είναι γενικότερο το πρόβλημα, είναι καθαρά και μόνο στην εγκατάστασή σας! Ειδικά αν σας ήρθαν έστω και οριακά τα DU αυτό σημαίνει 100% ότι υπάρχει πρόβλημα στην εγκατάσταση!
Η Πολίχνη βέβαια επειδή κι εγώ εκεί μένω, έχει και "τυφλά" σημεία αλλά προφανώς για να βγαίνουν τα DU δεν είναι η πολυκατοικία σας σε ένα από αυτά!
Πείτε μου ακριβές σημείο για να σας πω τι και πώς θα το λάβετε!

Δεν είναι γενικότερο το πρόβλημα, είναι καθαρά και μόνο στην εγκατάστασή σας! Ειδικά αν σας ήρθαν έστω και οριακά τα DU αυτό σημαίνει 100% ότι υπάρχει πρόβλημα στην εγκατάσταση!
Η Πολίχνη βέβαια επειδή κι εγώ εκεί μένω, έχει και "τυφλά" σημεία αλλά προφανώς για να βγαίνουν τα DU δεν είναι η πολυκατοικία σας σε ένα από αυτά!
Πείτε μου ακριβές σημείο για να σας πω τι και πώς θα το λάβετε!

Ό,τι ακριβώς φοβόμουν, όπως ανέφερα και προηγουμένως. Αναρωτιέμαι οι υπόλοιποι της οικοδομής πώς βλέπουν;

Η περιοχή είναι κοντά στην εκκλησία (Άγιο Παντελεήμονα).

Παλαιοτερα παντως που ειχα εναν αποκωδικοποιητη mpeg2 με παρομοια συμπτωματα εφταιγε η ιδια η συσκευη.

Ελπίζω πως όχι. Αλλά πώς μπορώ να το διαπιστώσω αυτό; Δεν έχω 2ο αποκωδικοποιητή για έλεγχο.

Και κάποια παραπάνω στοιχεία.

Κανάλι 25 (ΑΝΤ1, κτλ.): Ένταση 60% - Ποιότητα 25% - Δείχνει μαύρο. Τίποτα.

Κανάλι 56 (Cine, κτλ.): Ένταση 50% - Ποιότητα 25% - Κολλημένη εικόνα. Δεν βλέπεται.

Κανάλι 29 (Mega, κτλ.): Ένταση 64% - Ποιότητα 91% - Κανένα πρόβλημα.

Κανάλι 50 (DU): Ένταση παίζει 58% - 0%. Ποιότητα: Ό,τι ναναι. Παίζει συνεχώς 97-25-0. Κολλημένη εικόνα τελείως.

Κανάλι 26 (ΕΡΤ, ΝΕΤ, κτλ.): Ένταση 0 - Ποιότητα 0.

Παιδιά, επανέρχομαι. Τελικά όπως είπατε το πρόβλημα ήταν στην εγκατάσταση. Αλλά ευτυχώς δεν χρειάστηκε να ανέβω ταράτσα προς το παρόν. Με αλλαγή καλωδίου και δοκιμή σε άλλη πρίζα, τα πράγματα είναι πολύ πολύ καλύτερα και από εκεί που έβλεπα μόνο τη συχνότητα του Mega, τώρα πιάνω τα πάντα. 20 κανάλια σύνολο.

Κανάλι 25 (ΑΝΤ1, κτλ.): Ένταση 78% - Ποιότητα 90% - Κανένα πρόβλημα.

Κανάλι 56 (Cine, κτλ.): Ένταση 80% - Ποιότητα 96% - Κανένα πρόβλημα.

Κανάλι 29 (Mega, κτλ.): Ένταση 80% - Ποιότητα 97% - Κανένα πρόβλημα.

Κανάλι 50 (PGM1, 2, κτλ.): Ένταση 71%. Ποιότητα 51% - Ενώ στην αρχή ήταν σταθερό, τις τελευταίες 2 μέρες έχει μερικές διακυμάνσεις στην ποιότητα. Συγγνώμη για το λάθος πριν, αλλά όταν έλεγα DU εννοούσα αυτή την συχνότητα των περιφερειακών καναλιών που λειτουργεί πιλοτικά.

Κανάλι 59 (Time, TV Thessaloniki, κτλ.): Ένταση 63%. Ποιότητα 56% - Πριν δεν τα έπιανα καθόλου. Με την αλλαγή εμφανίστηκαν και αυτά. Ενώ στην αρχή ήταν σταθερό το σήμα, τις τελευταίες 2 μέρες έχει μερικές διακυμάνσεις στην ποιότητα και άρα κάποια σπασιματάκια.

Κανάλι 26 (ΕΡΤ, ΝΕΤ, κτλ.): Ένταση 0 - Ποιότητα 0. Δυστυχώς αυτά παραμένουν άφαντα.

Έχουμε κάποια πληροφόρηση για αυτά; Υπάρχει θέμα; Να μην τα ψάχνω άδικα; Ή παίρνει και άλλη βελτίωση η εγκατάστασή μου;

Ευχαριστώ και πάλι.

Φιλε μου...επειδη ειμαι και εγω σχετικα στην ιδια περιοχη (μετεωρα)
και εχω ακριβως τα ιδια προβληματα με σενα...!!

στην κεντρικη κεραια εχουμε και ενισχυτη ,ειχαν ερθει και τεχνικοι καποτε....αλλα το σημα παλι ειναι χαλια....!!

εγω πιανω τωρα τα 12 καναλια (μεγκα και λοιπα και σπορτ ινφο και αυτα)

δεν πιανω με τιποτα τα αλλα καναλια....!!
εσυ τι ακριβως εκανες και τα επιασες...?!
εχω και ενισχυτες σηματος στο δωματιο ....
αλλα δεν λεει να πιασει με τιποτα τα αλλα καναλια....!!

καναλι 59 = Ποιοτητα 98% - 0% δεν καθεται σταθερο και δεν κλειδωνει στον δεκτη !
καναλι 26 = Ποιοτητα 33-35% αλλα παλι δεν κλειδωνει στον δεκτη !
καναλι 50 = Ποιοτητα 0-5% δεν κλειδωνει εννοειται !!

Last edited:
εσυ τι ακριβως εκανες και τα επιασες...?!

Απλά δοκίμασα σε άλλη πρίζα και με καινούριο καλώδιο. Αν δοκιμάσεις χωρίς τους ενισχυτές είναι χειρότερα τα πράγματα;

Απλά δοκίμασα σε άλλη πρίζα και με καινούριο καλώδιο. Αν δοκιμάσεις χωρίς τους ενισχυτές είναι χειρότερα τα πράγματα;

και αν σε πω οτι εχουμε μονο μια πριζα για κεραια......!?
τοτε τι κανουμε..?!

Δεν μπορώ να σου προτείνω κάτι άλλο από δοκιμές. Ό,τι μπορείς. Ειδάλλως ξανακαλείς τους τεχνικούς.

Γεια σας και πάλι παιδιά. Να ενημερώσω πως από 14/01 όλα εντάξει με το κανάλι 23 (ΕΤ1-ΝΕΤ, κτλ.), αλλά εδώ και κάποιο καιρό έχουν χαλάσει και πάλι τα cine+, prisma, κτλ. (κανάλι 56)... :( Όχι τίποτα, αλλά στο cine+ κατά καιρούς έχω δει πως βάζει καταπληκτικές ταινίες (μόνο που έπαιξε το Old Boy φτάνει).

Επίσης σβήνοντας τα κανάλια (σε μια δοκιμή που έκανα) και κάνοντας νέα αναζήτηση, παρουσιάστηκε ένα νέο πολύ περίεργο πρόβλημα που προφανώς φαντάζομαι οφείλεται στον αποκωδικοποιητή (crypto redi 50).

Ξεκινά την αναζήτηση και ενώ βρίσκει κανονικά 24 κανάλια και δείχνει πως τα κατεβάζει όλα, στη λίστα των καναλιών στο τέλος λείπουν αυτά τις Digital Union... Αν κάνω μετά χειροκίνητη αναζήτηση και πάλι τα βρίσκει, δείχνει να τα κατεβάζει αλλά κοιτώντας τη λίστα εξακολουθούν να είναι άφαντα...

Κάνοντας δοκιμές ώστε να αναπαράγω το πρόβλημα διαπίστωσα κάτι πολύ περίεργο. Έσβησα πρώτα όλα τα κανάλια και ξεκίνησα να τα περνάω συχνότητα συχνότητα manually. Με αυτό τον τρόπο πρόσεξα πως:

i) Αν περάσω πρώτα τη συχνότητα της digital union τα κρατάει τα κανάλια και εμφανίζονται στη λίστα, Αλλά δεν κρατάει μετά τα κανάλια της συχνότητας του ΑΝΤ1 (κανάλι 25)!!!

ii) Αν περάσω πρώτα τη συχνότητα του ΑΝΤ1, κρατάει αυτά τα κανάλια αλλά ενώ βρίσκει και κατεβάζει αυτά της digital union, δεν τα κρατάει και δεν τα εμφανίζει στη λίστα...

iii) Με όλες τις άλλες τις συχνότητες δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Πάει πουθενά ο νους σας; Γιατί μου φαίνεται τελείως κουφό.

Ευχαριστώ.