Πρόβλημα πρακτικό οχι τεχνολογικό

giannis14

Established Member
9 November 2007
150
Athens-Nea Erythraia
Καλησπερα παιδια!!!
Σημερα παραλαμβανω την νεα μου SAMSUNG LE40F86 απο media markt που πηραμε με ομαδικη αγορα av club (thanks koloko) σε super τιμη !!!!
Εχω ενα προβλημα οχι τεχνολογικο αλλα πρακτικο.
Το μοναδικο σημειο που μπορει να τοποθετηθει η TV ειναι σε τοιχο πανω απο σωμα καλοριφερ. Εχω σκεφτει να βαλω ενα ραφι μασιφ παχους 7cm ξυλινο περιπου 30-40cm πανω απο το σωμα για να ''εκτοπιζει'' καπως την θερμοτητα.
Πανω απο το ραφι θα κρεμασω την tv.
Κανω τιποτα ετσι ή παλι δεν λυνω το προβλημα?
Χαζο το θεμα, αλλα πρεπει να βρω λυση.
Αν καποιος σκεφτει κατι ας βοηθησει.

:idea: :idea: :idea:

Εαν βαλεις το μασιφ το ξυλο, δεν νομιζω οτι θα εχεις προβλημα. Αλλα σιγουρα θα χρειαστεις οχι μονο 7εκ, αλλα τουλαχιστον 20-30εκ, για να κοβεις αρκετα τη θερμοτητα που θα ανεβαινει απο το καλοριφερ προς την τηλεοραση. Εναλλακτικη λυση δεν υπαρχει??? (αλλος χωρος τοποθετησης εννοω...)

Σκέψου και το ότι θα μαυρίζει πολύ γρήγορα η οθόνη , ένεκα της ζέστης που θα ανεβαίνει προς τα πάνω.

Για πάχος 7εκ μιλάει ο φίλος....

ΟΚ, εχεις δικιο. Νομιζα οτι μιλουσe για τος πλατος του ξυλου. Για παχος σιγουρα τουλαχιστον 5εκ. Παντως πλατος πρεπει να εχει αρκετο οπως ανεφερα και στο προηγουμενο ποστ. Thanks για την διορθωση -bye-

Re: Απάντηση: Πρόβλημα πρακτικό οχι τεχνολογικό

Δυστυχως φιλε Πανο δεν υπαρχει.
Το ραφι θα ειναι παχους 7cm και θα ξεκιναει 30 με 40cm πανω απο το σωμα.
Ελπιζω να ειναι ΟΚ.

Άποψη μου, να κλεισεις το συγκεκριμένο σώμα (ελπίζω ο χώρος σου να έχει εναλλακτικό σώμα ή τουλάχιστον air-condition). Επίσης η "μαυρίλα" είναι πολύ λιγότερο στα σώματα τύπου πάνελ παρά στα κλασσικά σώματα με τις "φέτες". Εσύ τι καλοριφέρ έχεις;

Βάλε μάρμαρο ακριβώς πάνω από το σώμα ... ή καλύτερα κλείστο τελείως ...

Ακόμα καλύτερα πάρε ένα έπιπλο τηλεόρασης ... Εκτός αμα χρειάζεσαι τόσο πολύ τον χώρο ...

Το σωμα ειναι panel και να το κλεισω δεν παιζει γιατι ειναι το βασικο σωμα του σαλονιου. Ειναι ετσι η διαρυθμιση του σαλονιου που δεν μπορει να τοποθετηθει αλλου. Εκτος αν αλλαξω τη διαρυθμιση με μοναδικο γνωμονα την TV.
Τοτε θα πρεπει να αλλαξω ή σπιτι ή γυναικα.....
Δεν ειναι και ασχημη ιδεα....
thanks παιδια.

Δεν μπαινει τιποτα ρε Νικο.
Αφου να φανταστεις οταν χτιζοταν το σπιτι λιγο πριν το καλοκαιρι το ειχα ''δει''
το προβλημα και προσπαθησα να πεισω τον κατασκευαστη που ειναι και φιλος να αλλαξει θεση στο σωμα κατι που δεν εγινε γιατι οπως μου ειπε για μια tv θα χαλασεις ολη τη διαταξη των σωματων και θα εχεις απωλειες και και.....
Φιλε δεν εχουν ολοι την τρελα μας...

Γιαννη, δεν υπαρχει κανενα προβλημα, ουτε αγχος θελει. Κι εγω στο καινουριο σπιτι, στο γραφειο που θα βαλω μια μικρη, θα κατσει ακριβως πανω απο το σωμα. Απλα το σωμα που ειναι απο κατω, θα του βαλω ενα ξυλο απο πανω οπως λες κι εσυ, απλα θα του βαλω κι απο μπροστα ενα "διχτυ" ωστε να φαινεται σαν κλειστο, αλλα να βγαινει η θερμοκρασια στο χωρο. Βεβαια το "επιπλο" αυτο που θα βγει στο τελος ειναι ακριβως διπλα απο χαμηλα ντουλαπια, δηλαδη δεν θα ειναι στο σημειο εκεινο μονο του (αυτο απο αισθητικης πλευρας εαν σε ενδιαφερει...).

Καταλαβα φιλε Πανο.
Αυτη ειναι καλη ιδεα δεν την ειχα σκεφτει, να ''κλεισω'' το σωμα σε ενα ντουλαπι με ενα διχτυ μπροστα οπως εχω δει σε καποια παλιοτερα σπιτια. Απλα θα φροντισω να εχει καλο design για να μην χαλαει την κουκλα (f86) που θα ειναι απο πανω.

Συμμαντική λεπτομέρια είναι, το ξύλο-μάρμαρο που θα βάλεις ανάμεσα στο σώμα και στην τιβι, η απο κάτω μεριά του να μην είναι επίπεδη και παράληλη με το πάτωμα-ορίζοντα αλλα να έχει μία μικρή έστω κλήση ωστε να φεύγει μονόπαντα η ζέστη του σώματος στα πλάγια της τιβι. Αν το κάνεις οριζόντιο θα περνάει η ζέστη όσο και φαρδύ-πλατύ να το κάνεις. Αν το κλείσεις με κουτί-που θα το προτιμούσα- να βάλεις κάτω απο το ξύλο που θα φένεται και πρέπει να είναι οριζόντιο, ένα δεύτερο κρυφό απο κάτω του με κλίση προς μία πλευρά ωστε να ''οδηγεί'' την ζέστη μονόπαντα-εκτός τιβι. Σκέψου το λίγο και θα δείς οτι δεν είναι άσχημη ιδέα ........

Kυριακο καταλαβα τι θελεις να πεις, αλλα ακομα κι αν δεν εχει κλιση το ραφι η θερμοτητα δεν θα εκτοπιζεται μπρος τα μπρος?

Mαγκες εφτασε η ωρα!!!!!!!
Παω media markt να παραλαβω την tv.
θα αχοληθω με το προβλημα μετα.
Δεν χαλαω αυτη την ιερη στιγμη!!!!

Παιδια το μεσημερι εφυγα σφαιρα για την παραλαβη και δεν προλαβα να ευχαριστησω ολους τους φιλους για την πολυτιμη βοηθεια.
Αποφασισα τελικα να κλεισω το καλοριφερ σε ξυλινο κουτι και να βαλω απο πανω και το παφι για διπλη ασφαλεια. Ελπιζω να μην εχω προβλημα.
Οσο για την samsung le40f86 ειναι πραγματι φανταστικη!!!
Την συστηνω ανεπιφυλακτα σε ολους τους αναποφασιστους.
Ευχαριστω ολους τους φιλους και δηλωνω πολυ χαρουμενος που εγινα μελος αυτου του club.-
bye-

Αντε μεγειά φίλε ,

με το κουτί δεν θα έχεις πρόβλημα ,ειδικά αν βάλεις και το ράφι.Μέτρα βέβαια που και που την θερμοκρασία ,να δεις τι γίνεται.

---STARK---