Πρόβλημα σε AARON

Το μόνο που μπορώ να πω σε σχέση με όσα αναφέρεις είναι ότι ίσως και να έπεσα στην περίπτωση. Οι άλλοι χρήστες πάντως (με τα ίδια μηχανήματα) δεν αναφέρουν ίδια ή παρόμοια προβλήματα. Και φυσιολογικά να είναι όμως όλα αυτά, δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω τα στραβά αυτιά και να ζήσω μαζί τους.

Βλάβη; Αλληλεπίδραση των συγκεκριμένων μηχανημάτων με το ρεύμα του σπιτιού; Λειτουργία με αυτές τις...προδιαγραφές;

Κοντός ψαλμός, αλληλούια...

(ελπίζω δηλαδή, γιατί από ταλαιπωρία μέχρι στιγμής, άλλο τίποτα)

οι δυο (τουλαχιστον που ξερω εγω) συμφορουμιτες που εχουν τον ιδιο ενισχυτη με μενα υποστηριζουν (και το εχω βιωσει σε εναν εκ τους δυο) οτι δεν εχουν κανενα προβλημα με τους δικους τους,ουτε βομβο,ουτε φυσημα :nounder:

αν θελουν,ας το επιβεβαιωσουν.

Πιθανόν να είναι φυσιολογικό αυτό που περιγράφει(υπερβολικά ίσως) ο φίλος και να παίζουν ρόλο και τα ηχεία του(δηλαδή η ευαισθησία τους,να είναι μεγαλύτερη απο άλλων που έχουν τα ίδια ενισχυτικά).

Δεν υπάρχει ενισχυτής που να είναι εντελώς αθόρυβος και να μην ακούς τίποτα απο τα ηχεία.Τουλάχιστον όσοι τρανζιστοράτοι είχα-κι έιχα πολλούς-όλοι "φύσαγαν".

85dB περίπου τα προηγούμενα ηχεία, 89.5dB τα τωρινά.

Πιθανολογείτε δηλαδή ότι βόμβος και φύσημα απ' τα ηχεία, και το βουητό του ίδιου του μηχανήματος είναι φυσιολογικά.

Μπορεί να είμαι παράξενος. Δεν το απέκλεισα το ενδεχόμενο.
Ουδέν κακόν αμιγές καλού πάντως...
Αν αποδειχθεί ότι είναι δική μου ιδιοτροπία, ίσως σκεφτώ να σταματήσω να βάφω και τους τοίχους πίσω από τα κάδρα.

Έχω πραγματικά την περιέργεια να ακούσω τί θα πεί ο αντιπρόσωπος.
Και πότε...

Μην τον βγάζουμε τρελό τον άνθρωπο. Είναι απαράδεκτο να υπάρχει φύσημα/βόμβος στα Aaron. Σαφώς και μιλάμε για προβληματικά κομμάτια.

Στα δικά μου τα Heresy, με 99db ευαισθησία, άκρα του τάφου σιωπή.

Μπορεί να πω κ μ@λ@κ..., αλλά θα το πω...

Αν τον προενισχυτή τον απομάκρυνες από τον τελικό ;

Γιατί για παράδειγμα στα naim λέει ο κατασκευαστής να είναι όσο γίνεται πιο μακριά ο προ από τον τελικό.

Το δοκίμασα Μιχάλη τη μέρα που έκανα το τεστ "υπνοδωματίου". Σήκωσα λίγο τον προενισχυτή ώστε να μην ακουμπάει στον τελικό. Μειώθηκε μόνο ελάχιστα ο θόρυβος του τελικού. Λογικό αφού, από τη στιγμη που συντονίζει, ότι και να του βάλεις πάνω θα συντονιστεί κι αυτό.

tzo, δεν το αποκλείω φίλε να είμαι (ίσως) λίγο υπερβολικός σε ό,τι αφορά το φύσημα. Όπως βέβαια προείπα, δεν είναι ένας "καθαρός" ήχος. Δεν ξέρω πως να σας το περιγράψω καλύτερα για να γίνει κατανοητό... Δεν μιλάω δηλ για ένα σταθερό "σσσσσσ" αλλά για "σσσχχχχκκκκκκφφφφκκκκκκ", το οποίο πριν φύγουν τα μηχανήματα στο service ήταν πολύ χειρότερο (σαν φύσημα με παρεμβολές άλλων ήχων).
Κι άντε, να πω ότι αυτό αφού μετριάστηκε είναι φυσιολογικό... Ο βόμβος όμως;

Ένα μικρό hiend συστηματάκι θέλησα να φτιάξω, όχι μικροφωνική σε σκυλάδικο.

Το άσχημο είναι ότι φτάσαμε στην Παρασκευή και ο αντιπρόσωπος δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα.

Ο προηγούμενος κάτοχος είχε πρόβλημα, εσύ αντιλαμβάνεσαι πρόβλημα, ο χερ Höhne επισήμανε πρόβλημα και στα δύο κομμάτια.

Κι ακόμη συζητάμε ότι μπορεί να κάνουμε όλοι λάθος και πρόβλημα να μην υπάρχει;

Το θέμα είναι τι μπορεί να φταίει και γιατί δεν επισκευάστηκαν σωστά.

Έχετε την εντύπωση ότι μ' αρέσει να δημιουργώ σαματά; Δεν θα προτιμούσα να είμαι στο νήμα του Μιχάλη και να γράφω τί σούπερ ενισχυτικά είναι, ότι οργιάζουν ακόμα και στο -60 και φοβάμαι μη με διώξουν από το σπίτι, και άλλα τέτοια ωραία;
Τα πήρα όμως πριν λίγο καιρό (έστω και used) και πλήρωσα έναν...ενισχυτή λεφτά για να ελεγχούν και να επισκευασθούν. Αποτέλεσμα; Μου τα γυρνάνε πίσω έτσι και με ειρωνεύονται κιόλας. Αν εσείς δηλ στέλνατε ένα μηχάνημα με τέτοια θέματα στο service, όταν επέστρεφαν το πρώτο πράγμα που θα κάνατε ποιό θα ήταν; Θα καθόσασταν κατευθείαν στη θέση ακρόασης; Δεν θα βάζατε λίγο πριν το αυτί στις μονάδες να ακούσετε αν διορθώθηκαν τα προβλήματα; Άν πατώντας το power on του τελικού ακούγατε αμέσως ένα ελαφρύ "βζζζζζζ" τί θα λέγατε; "Έλα μωρέ δεν πειράζει" ή "χαλάλι τα 600 ευρώ... για τα μάτια της Ντίτριχ";
Δυστυχώς δεν έχω τόσα χρήματα διαθέσιμα για μισοεπισκευές.

οχι φιλε...ουτε για πλακα.....μιλαμε για παρα πολα λεφτα για επισκευη..τοσο πολα, λες κι αλαξανε μετασχηματιστες κ τελικα τρανζιστορ μαζι και ακομα ποιο πολλα...αυτα ειναι γ@μισι@τικα λεφτα....

Δεν έχω Σίφη. Δυο sony έχουμε εδώ, ένα εκ των οποίων είναι μόνιμα σχεδόν κλειστό (το δικό μου). Το άλλο λείπει τη μισή μερα από το σπίτι.
Τί είχες στο μυαλό σου; Κάποια παρεμβολή ή κάποιο τεστ συνδέοντας το στον ενισχυτή;

στο iphone υπαρχει μια δωρεαν εφαρμογη Rta test, δηλαδη σου δειχνει τι συχνοτητες ακουει το τηλ. Εκει μπορεις ευκολα να δεις με μια σχετικη ευκολια και ακριβεια ποιες συχνοτητες ειναι ο βομβος κ το παρασιτο..Αν πχ πλησιαζοντας τον ενυσχητη ο βομβος (κατα 99,9% λεω γω) ειναι 50hz τοτε απλα εχεις βομβο απο χαμηλης ποιοτητας ΜΣ...Αν στα ηχεια εχεις αλλες συχνοτητες τοτε ισως προσδιοριστει η βλαβη ευκολα απο καποιον ειδικοτερο απο μενα...βεβαια δε λυνει το προβλημα δυστηχως, αλλα κατι παραπανω θα γνωριζεις κ συ...

Απάντηση: Re: Πρόβλημα σε AARON

Καλό φίλε αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα.

Το καλύτερο πάντως θα είναι να πάνε εκεί που πρέπει να πάνε, και να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν...

Αν ο βόμβος είναι στους 50Hz δεν θα ακούγεται από το mid. Μπορεί βέβαια αυτό που ακούς από το mid να είναι αρμονικές των 50Hz.

Πάντως σε κάθε περίπτωση ενώ είναι φυσιολογικό να ακούς κάποιο φύσημα (από πολύ κοντά..), βόμβος δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα σε AARON

Καλό φίλε αλλά δεν υπάρχει η δυνατότητα.

Το καλύτερο πάντως θα είναι να πάνε εκεί που πρέπει να πάνε, και να γίνουν αυτά που πρέπει να γίνουν...
Ενοιται φιλε..εδω εγω ενα τακουνι φτιαχνω και της φευγει σε μια μερα, και μονο που δε με κρεμανε, και μιλαμε για 4ε υποθεη..Και φυσικα το φτιαχνω τσαμπε αφου ειναι σφαλμα μου,....ποσο μαλλον αν μιλαμε για εκατονταδες ευρω..αμαν...
Καλο κουραγιο ρε..κ μην ακους τιποτα..:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Πρόβλημα σε AARON

Έχετε την εντύπωση ότι μ' αρέσει να δημιουργώ σαματά;

Σε μένα αναφέρεσαι; Καθημερινά μπαίνω στο παρόν νήμα, με αγωνία για την έκβαση του προβλήματος. Δεν είχε ειρωνεία το μήνυμά μου. Απλά είπα ότι είναι σίγουρο πλέον ότι τα κομμάτια έχουν πρόβλημα.

Κάθε ιδέα βέβαια καλοδεχούμενη, που δίνουν τα άλλα παιδιά, αλλά πιστεύω με την κοινή λογική ότι εφόσον είχε και ο προηγούμενος κάτοχος πρόβλημα, και ο χερ Ηöhne βρήκε πρόβλημα και εσύ βρίσκεις πρόβλημα, δεν τίθεται θέμα ότι κάποιο πρόβλημα έχουν τα συγκεκριμένα κομμάτια.

Last edited:
Αν ο βόμβος είναι στους 50Hz δεν θα ακούγεται από το mid. Μπορεί βέβαια αυτό που ακούς από το mid να είναι αρμονικές των 50Hz.

Πάντως σε κάθε περίπτωση ενώ είναι φυσιολογικό να ακούς κάποιο φύσημα (από πολύ κοντά..), βόμβος δεν θα έπρεπε να υπάρχει.
Για τον βομβο ενοουσα να τεσταρει κοντα στο μηχανημα,οχι στο μιντ....
Λογικα απτο μιντ θα ακουει αλλες συχνοτητες..
Να πω,,,Αποκλειεται να ναι απο αυτα τα φτηνοτερα μηχανηματα που πουληθηκαν πολυ φθηνα απο την εταιρια, και απλα εκει να ριξανε μεσα πχ ΜΣ που βουιζανε κτλ?..Για να ξεστοκαρουνε, οχι χαλασμενα, αλλα ελαφρως προβληματικα υλικα...
ειναι παντως πολυ σπαστικα πραματα αυτα...

Το δοκίμασα Μιχάλη τη μέρα που έκανα το τεστ "υπνοδωματίου". Σήκωσα λίγο τον προενισχυτή ώστε να μην ακουμπάει στον τελικό. Μειώθηκε μόνο ελάχιστα ο θόρυβος του τελικού. Λογικό αφού, από τη στιγμη που συντονίζει, ότι και να του βάλεις πάνω θα συντονιστεί κι αυτό.

tzo, δεν το αποκλείω φίλε να είμαι (ίσως) λίγο υπερβολικός σε ό,τι αφορά το φύσημα. Όπως βέβαια προείπα, δεν είναι ένας "καθαρός" ήχος. Δεν ξέρω πως να σας το περιγράψω καλύτερα για να γίνει κατανοητό... Δεν μιλάω δηλ για ένα σταθερό "σσσσσσ" αλλά για "σσσχχχχκκκκκκφφφφκκκκκκ", το οποίο πριν φύγουν τα μηχανήματα στο service ήταν πολύ χειρότερο (σαν φύσημα με παρεμβολές άλλων ήχων).
Κι άντε, να πω ότι αυτό αφού μετριάστηκε είναι φυσιολογικό... Ο βόμβος όμως;

Ένα μικρό hiend συστηματάκι θέλησα να φτιάξω, όχι μικροφωνική σε σκυλάδικο.

Το άσχημο είναι ότι φτάσαμε στην Παρασκευή και ο αντιπρόσωπος δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα.

Κοίτα πολλά μπορούν να συμβαίνουν σ' ένα σύστημα...Μέχρι του σημείου να σε τρελλάνουν,άν είσαι άτυχος...

Αυτά που λές περί συντονισμών του ενισχυτή και βούϊσμα,σίγουρα είναι δευτερογενές πρόβλημα.Δεν είναι φυσιολογικά.Κάποιο χέρι έκανε ανοησίες ή κάτι σε μετασχηματιστή+πυκνωτές δεν πάει καλά...Ευελπιστώ,ότι άν συμβαίνει αυτό,ο αντιπρόσωπος έχει τεχνικό, που θα μπορεί να εντοπίσει τα προβλήματα και να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες αποκατάστασης.

Ο βόμβος μπορεί κάλιστα να οφείλεται σε βρόγχο γείωσης,ενώ το φύσημα-μέχρι ένα βαθμό-είπαμε είναι φυσιολογικό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα σε AARON

Σε μένα αναφέρεσαι; Καθημερινά μπαίνω στο παρόν νήμα, με αγωνία για την έκβαση του προβλήματος. Δεν είχε ειρωνεία το μήνυμά μου. Απλά είπα ότι είναι σίγουρο πλέον ότι τα κομμάτια έχουν πρόβλημα.

Κάθε ιδέα βέβαια καλοδεχούμενη, που δίνουν τα άλλα παιδιά, αλλά πιστεύω με την κοινή λογική ότι εφόσον είχε και ο προηγούμενος κάτοχος πρόβλημα, και ο χερ Ηöhne βρήκε πρόβλημα και εσύ βρίσκεις πρόβλημα, δεν τίθεται θέμα ότι κάποιο πρόβλημα έχουν τα συγκεκριμένα κομμάτια.

Φυσικά και δεν αναφέρθηκα σε σένα tzo. Αναφέρομαι στα παιδιά που εκφράζουν (και πολύ καλά κάνουν) αμφιβολίες για την ύπαρξη προβλήματος. Εσύ, ο Γιώργος, ο Μιχάλης, που έχετε τα ίδια μηχανήματα και τα ελέγξατε, γράψατε ότι δεν παρουσιάζουν τέτοια συμπτώματα. Κάποιοι αλλοι φίλοι πάλι, που δεν έχουν τα συγκεκριμένα μηχανήματα, επίσης λένε ότι πιθανότατα υπάρχει πρόβλημα.

Το θέμα έχει γίνει σαν ματσάκι για στοίχημα, αλλά μη τρελαθούμε και μεταξύ μας φίλε.
Έχω που να απευθυνθώ αν θελήσω να με τρελάνουν...

Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή για μένα, εσας, και μερικούς ακόμα φίλους που το θέμα τους έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον, είναι η κλήση του αντιπροσώπου ώστε να μεταβώ με τα μηχανήματα σε αυτόν.

Κι επειδή κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής δεν συνέβη, η ιστορία θα συνεχιστεί όπως ακριβώς πηγαίνει από τη μέρα που έμπλεξα με τη συγκεκριμένη εταιρία...

Θα τηλεφωνήσω πάλι ο ίδιος.

Last edited: