Καλησπέρα. Δυστυχώς από ότι φαίνεται έπεσες και συ θύμα της φήμης που έχουν, άδικα, οι Γερμανοί για αξιοπιστία και σεβασμό στον πελάτη. Έχοντας εργαστεί για τρία χρόνια σε ένα σοβαρό χαΪεντομάγαζο στη Γερμανία και έχοντας κάποια εμπειρία με επισκευές, εγγυήσεις και τα τοιαύτα θα σε συμβούλευα να κάνεις δύο πράγματα:
1) όπως λέει και ο exp4nder, πήγαινέ το σε έναν καλό ηλεκτρολόγο στην περιοχή σου. Αν δεν μπορείς να βρεις έναν της εμπιστοσύνης σου εκεί κοντά, πες μου να έρθω σε επαφή με το παλιό αφεντικό μου, να μου πει το όνομα του εργαστηρίου που στέλνει αυτός συσκευές εκτός εγγύησης για επισκευή. Θα χρειαστεί να πληρώσεις έξοδα αποστολής, είναι όμως πολύ καλή και αξιόπιστη εταιρεία. Ρώτα και στα γερμανικά φόρουμ, όλο και κάποιος θα ξέρει έναν καλό ηλεκτροτεχνικό κοντά σου. Δεν ξέρω βέβαια τι μπορούν να κάνουν αν πρόκειται για κατασκευαστικό σφάλμα, η περίπτωση του Γερμανού στο ebay με βάζει σε σκέψεις.
2) Κάνε τους ρόμπα στα γερμανικά φόρουμ, η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη, και να πληρώσεις 600 teuros χωρίς να διορθωθεί το πρόβλημα, das geht auf keine Kuhhaut.