Πρόβλημα σε bufalo 32s-την βοήθεια σας παρακαλώ

polycro

Established Member
29 August 2009
195
Καβάλα
Δεν γράφω συχνά και να με συμπαθάτε,αλλά σας μελετάω αρκετά συχνά.Χρειάζομαι την βοήθεια σας
βρε παιδιά.Το dac bufalo 32s μετά από 6 χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας ,μου κάνει νερά.Συγκεκριμένα
μεσολάβησαν τα εξής:
Πριν δύο μέρες τα άνοιξα(τι το 'θελα)και τοποθέτησα ξανά μία οπτική είσοδο στην θέση μιας ομοαξονικής
(έχω 4 εισόδους διαθέσιμες από το κύκλωμα 4-mux του ίδιου κατασκευαστή),το έκλεισα και το έβαλα να παίξει.
Τίποτα!0Τo mute led συνέχεια ανοικτό και το look led σβηστό.Μετράω τάσεις όλα οκ.Βγάζω το 4-mux και συνδέω
κατευθείαν μία ομοαξονική πάνω στην κυρίως πλακέτα του dac-σκέφτηκα μήπως είχα κάνει ζημιά στο
κύκλωμα του επιλογέα πηγών(4-mux).Τίποτα.Ήχος γιόκ.
Δεν ξέρω τι άλλο να τσεκάρω.Φοβάμαι για σοβαρή βλάβη στην κυρίως πλακέτα(στο sabre??).
Οποιαδήποτε βοήθεια συμβουλή δεκτή,γιατί έχω πελαγώσει.
Κάπου στην πλακέτα έχει μια ένδειξη restart.Δεν ξέρω πως ακριβώς γίνεται και αν θα μπορούσε να
βοηθήσει στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα σε bufalo 32s-την βοήθεια σας παρακαλώ

Ακόμη και χωρίς εισοδο ομοαξονική ή i2s θα έπρεπε να σβήνει το mute led λίγα δευτερόλεπτα μετά το άνοιγμα,πράγμα που δεν συμβαίνει,
και δυστυχώς αυτό υποδηλώνει πρόβλημα.

Ανοιγμα και κλείσιμο του κουτιού υπάρχει η πιθανότητα πάντα μετακίνησης καλωδίου-επαφής.
Προσπάθησε να βάλεις φωτογραφία με καλή ευκρίνεια, μπας και δουν πιο πολλά μάτια κάτι.
Κατά την εργασία σου, μήπως ξεκούμπωσες κάτι;

Δεν γράφω συχνά και να με συμπαθάτε,αλλά σας μελετάω αρκετά συχνά.Χρειάζομαι την βοήθεια σας
βρε παιδιά.Το dac bufalo 32s μετά από 6 χρόνια απρόσκοπτης λειτουργίας ,μου κάνει νερά.Συγκεκριμένα
μεσολάβησαν τα εξής:
Πριν δύο μέρες τα άνοιξα(τι το 'θελα)και τοποθέτησα ξανά μία οπτική είσοδο στην θέση μιας ομοαξονικής
(έχω 4 εισόδους διαθέσιμες από το κύκλωμα 4-mux του ίδιου κατασκευαστή),το έκλεισα και το έβαλα να παίξει.
Τίποτα!0Τo mute led συνέχεια ανοικτό και το look led σβηστό.Μετράω τάσεις όλα οκ.Βγάζω το 4-mux και συνδέω
κατευθείαν μία ομοαξονική πάνω στην κυρίως πλακέτα του dac-σκέφτηκα μήπως είχα κάνει ζημιά στο
κύκλωμα του επιλογέα πηγών(4-mux).Τίποτα.Ήχος γιόκ.
Δεν ξέρω τι άλλο να τσεκάρω.Φοβάμαι για σοβαρή βλάβη στην κυρίως πλακέτα(στο sabre??).
Οποιαδήποτε βοήθεια συμβουλή δεκτή,γιατί έχω πελαγώσει.
Κάπου στην πλακέτα έχει μια ένδειξη restart.Δεν ξέρω πως ακριβώς γίνεται και αν θα μπορούσε να
βοηθήσει στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Αυτό έχεις, σωστά;

buffalo32s[1].jpg

Για αρχή βεβαιώσου ότι έχεις τον επιλογέα στη θέση s/pdif. Η πλακέτα 4-input mux αν θυμάμαι καλά δίνει και s/pdif και i2s έξοδο, οπότε λογικά θα την είχες συνδέσει μέσω i2s οπότε μπορεί να έχει γίνει εκεί μπέρδεμα.

Επίσης, απ' ότι βλέπω τo 32s είχε τοπικές σταθεροποιήσεις με LDOs πάνω στην πλακέτα. Μέτρησες ότι όλα τα LDOs βγάζουν τις τάσεις που πρέπει;

Επόμενο βήμα θα ήταν να δεις με έναν παλμογράφο κατά πόσο περνάει το σήμα s/pdif ανέπαφο από τον comparator που έχει στην είσοδο (IC7).

Το mute LED αν θυμάμαι καλά δεν σβήνει αν δεν δει valid σήμα το dac, οπότε δεν πρέπει να σβήνει κατά την εκκίνηση της πλακέτας.

Σας ευχαριστώ όλους ,ξεκινάω σιγά σιγά να τσεκάρω-ελένξω ότι μπορώ.Το dac είναι αυτό της φωτογραφίας.