Πρόβλημα σε DreamBox 500 clone

gpav

New member
16 January 2010
25
Καλησπέρα,

από εχθές αντιμέτωπίζω ένα πρόβλημα στον κινεζικο 5 μηνών Dreambox 500s δέκτη μου. Πατώντας στο τηλεκοντρόλ κάποια πλήκτρα κάνουν αλλα αντι άλλων, π.χ. πατάω το Mute και βγαίνει το menu, γενικά δεν συμπεριφέρεται σωστα. Κάποια αλλα πλήκτρα δε λειτουργούν καθόλου ενώ άλλες στιγμές στρώνουν για λιγο. Σπάνια κάνει αυτά ακριβως που πρέπει...

Έβαλα εβγαλα καλώδια αλλα τίποτα...

Δοκίμασα factory default, καινούργια εγκατασταση image (ιδιο και διαφορετικα) και καινουργιες μπαταρίες.

Εγγύση εχω αλλα το μαγαζί θέλει να τον στείλω με δικα μου έξοδα, να τον δούν και αν απαιτείται να τον αντικαταστήσουν και να μου στειλουν άλλο πάλι με δικα μου εξοδα. (και ποιος μου λεει οτι δεν θα τον δουν μια χαρα
wink.png

Είναι "κλασσική περιπτωση βλάβης"; Τι μπορεί να φταίει; Σκέφτηκα να ζητήσω από το μαγαζι να μου στείλει πρώτα ενα τηλεκοντρόλ μήπως είναι αυτό... Δεν έχω και κανέναν γνωστο με dreambox για να το δοκιμασω
mad.png
και εδώ (Μυτιλήνη) κανείς δεν πουλάει τέτοια μηχανάκια για να επαιρνα ενα τηλεκοντρολ για δοκιμή...

Εν τω μεταξύ, τώρα, έχω φορτώσει ενα gemini (4.5 ή 4.6) και επειδη δε λειτουργεί το πρασινο στο κοντρολ δεν μπορω να κάνω save τις ρυθμίσεις για το δίκτυο ωστε να φορτώσω άλλη εικόνα και να ψάχτω λιγο...
Τουλαχιστον αν εβρισκα ενα τηλεκοντολ θα μπορούσα να καταλάβω που είναι το πρόβλημα, αν ειναι δηλαδή εκει ή στον αισθητήρα του μηχανήματος...

τώρα; πως φτιάχνεται η βλακεία...;
να τονισω ότι δεν έχω null modem καλώδιο αλλα ούτε και υπολογιστή με σειριακή θύρα.

στις ρυθμισεις βγάζει:

ip 10.0.0.97
netmask 255.0.0.0
nameserver 127.0.0.1
gateway 127.0.0.1

υπενθυμίζω οτι μπορώ να τις επεξεργαστω αλλα λόγω του προβληματος που έχω δεν μπορω να τις αποθηκευσω... Καμία λύση;

Ίσως κάτι να μπορεί να γίνει αν συνδέσω το φορητο απευθείας στοdm και ρυθμίσω χειροκίνητα την ip του pc του αλλα δεν καταλαβαίνω πως και τι...

Α, ο dm εχει ενεργο το dhcp... Κάποια βοήθεια;

Εχει παρουσιαστεί σε άλλον τέτοιο πρόβλημα; Το τηλεκοντρολ είναι η έκαψε τίποτα? (πλακέτες, αισθητήρες κλπ)

μπορεις να χρησιμοποιησεις το τηλεκοντρολ απο το webinterface του δεκτη και να κανεις οποια ρυθμηση θελεις,ανοιγεις τον ie και βαζεις την ip του δεκτη

για να αποθηκευσω τις ρυθμίσεις του δικτύου θα πρέπει να καταφέρω να δημιουργήσω δίκτυο με τον υπολογιστη... και δυστυχώς δεν ξέρω πως. Μπορείς να με βοηθήσεις με τα στοιχεία (ip κλπ) που γράφω παραπάνω;

πιστευεις οτι έχει χαλάσει το τηλεκοντρολ ή ο αισθητηρας;

για να αποθηκευσω τις ρυθμίσεις του δικτύου θα πρέπει να καταφέρω να δημιουργήσω δίκτυο με τον υπολογιστη... και δυστυχώς δεν ξέρω πως. Μπορείς να με βοηθήσεις με τα στοιχεία (ip κλπ) που γράφω παραπάνω;

πιστευεις οτι έχει χαλάσει το τηλεκοντρολ ή ο αισθητηρας;

ο δεκτης συνδεεται πανω σε ρουτερ?αν και το pc ειναι στο ιδιο ρουτερ τοτε βαζεις 10.0.0.97 στον internet explorer και συνδεεσαι με τον δεκτη μεσω του web interface και απο εκει κανεις οποια ρυθμηση θελεις

ναι είναι πάνω στο ιδιο ρουτερ που ειναι το pc αλλα δεν μπαίνει... Η ip του router είναι 192.168.0.1, οπότε οι συσκευες που ειναι πανω σε αυτον παιρνουν σε μορφή 192.168.0.χ. Τι κάνω...;

ναι είναι πάνω στο ιδιο ρουτερ που ειναι το pc αλλα δεν μπαίνει... Η ip του router είναι 192.168.0.1, οπότε οι συσκευες που ειναι πανω σε αυτον παιρνουν σε μορφή 192.168.0.χ. Τι κάνω...;

τον συνδεεις κατευθειαν με το laptop αλλα νομιζω θελεις crossover καλωδιο ethernet

δεν ειναι αυτό το προβλημα μου, σίγουρα εχω/φτιαχνω ένα αλλα θα θέλει ρυθμίσεις... όπως το δοκιμασα πριν με αυτοματη αποδοση ip δεν δούλεψε...

Καλησπέρα,

από εχθές αντιμέτωπίζω ένα πρόβλημα στον κινεζικο 5 μηνών Dreambox 500s δέκτη μου. Πατώντας στο τηλεκοντρόλ κάποια πλήκτρα κάνουν αλλα αντι άλλων, π.χ. πατάω το Mute και βγαίνει το menu, γενικά δεν συμπεριφέρεται σωστα. Κάποια αλλα πλήκτρα δε λειτουργούν καθόλου ενώ άλλες στιγμές στρώνουν για λιγο. Σπάνια κάνει αυτά ακριβως που πρέπει...

Έβαλα εβγαλα καλώδια αλλα τίποτα...

Δοκίμασα factory default, καινούργια εγκατασταση image (ιδιο και διαφορετικα) και καινουργιες μπαταρίες.

Εγγύση εχω αλλα το μαγαζί θέλει να τον στείλω με δικα μου έξοδα, να τον δούν και αν απαιτείται να τον αντικαταστήσουν και να μου στειλουν άλλο πάλι με δικα μου εξοδα. (και ποιος μου λεει οτι δεν θα τον δουν μια χαρα
wink.png

Είναι "κλασσική περιπτωση βλάβης"; Τι μπορεί να φταίει; Σκέφτηκα να ζητήσω από το μαγαζι να μου στείλει πρώτα ενα τηλεκοντρόλ μήπως είναι αυτό... Δεν έχω και κανέναν γνωστο με dreambox για να το δοκιμασω
mad.png
και εδώ (Μυτιλήνη) κανείς δεν πουλάει τέτοια μηχανάκια για να επαιρνα ενα τηλεκοντρολ για δοκιμή...

Εν τω μεταξύ, τώρα, έχω φορτώσει ενα gemini (4.5 ή 4.6) και επειδη δε λειτουργεί το πρασινο στο κοντρολ δεν μπορω να κάνω save τις ρυθμίσεις για το δίκτυο ωστε να φορτώσω άλλη εικόνα και να ψάχτω λιγο...
Τουλαχιστον αν εβρισκα ενα τηλεκοντολ θα μπορούσα να καταλάβω που είναι το πρόβλημα, αν ειναι δηλαδή εκει ή στον αισθητήρα του μηχανήματος...

τώρα; πως φτιάχνεται η βλακεία...;
να τονισω ότι δεν έχω null modem καλώδιο αλλα ούτε και υπολογιστή με σειριακή θύρα.

στις ρυθμισεις βγάζει:

ip 10.0.0.97
netmask 255.0.0.0
nameserver 127.0.0.1
gateway 127.0.0.1

υπενθυμίζω οτι μπορώ να τις επεξεργαστω αλλα λόγω του προβληματος που έχω δεν μπορω να τις αποθηκευσω... Καμία λύση;

Ίσως κάτι να μπορεί να γίνει αν συνδέσω το φορητο απευθείας στοdm και ρυθμίσω χειροκίνητα την ip του pc του αλλα δεν καταλαβαίνω πως και τι...

Α, ο dm εχει ενεργο το dhcp... Κάποια βοήθεια;

Εχει παρουσιαστεί σε άλλον τέτοιο πρόβλημα; Το τηλεκοντρολ είναι η έκαψε τίποτα? (πλακέτες, αισθητήρες κλπ)

Μια-δυό ερωτήσεις να κάνω μόνο ...

Τα βελάκια (πάνω-κατω-δεξια-αριστερά) λειτουργούν ? Το ΟΚ λειτουργεί ? Γιατί αν λειτουργούν αυτά δέν χρειάζεσαι το πράσινο κουμπί για να τα αποθηκεύσεις ...

Αφού δεν έχεις PC με σειριακή θύρα και το δίκτυο δεν λειτουργεί, πώς άλλαξες image αφότου έκανες reset σε factory defaults ?

Φίλιππος

Φίλε, ο δέκτης πρέπει να πάει πίσω και μάλιστα χωρίς δικά σου έξοδα αποστολής γιατί έχει πρόβλημα και είναι εντός εγγύησης.
Αν σου το αρνηθεί πες του ότι θα το στείλεις στην επίσημη αντιπροσωπεία, στην οποία θα πεις και από που το αγόρασες. Τα υπόλοιπα ας τα αναλάβει το νομικό τμήμα. (της αντιπροσωπείας εννοείται)

Τα βελάκια (πάνω-κατω-δεξια-αριστερά) λειτουργούν ? Το ΟΚ λειτουργεί ? Γιατί αν λειτουργούν αυτά δέν χρειάζεσαι το πράσινο κουμπί για να τα αποθηκεύσεις...

Βασικά υπολειτουργούν, δηλαδή το οκ καμια φορά μπορει να βγάλει την λιστα με τα καναλια ενω αλλες φορες να δουλεψει κανονικα. Λόγω του ότι έβαλα gemini χρειαζεται το πρασινο για να το αποθηκευσω... Στο Pli που δουλευα όντως δεν χρειαζοταν.

Αφού δεν έχεις PC με σειριακή θύρα και το δίκτυο δεν λειτουργεί, πώς άλλαξες image αφότου έκανες reset σε factory defaults ?

Φίλιππος

Το δίκτυο δεν εχει πρόβλημα ως hardware, μεχρι πριν την εγκατασταση του gemini δουλευε κανονικοτατα, τώρα δεν μπορώ να ρυθμίσω δίκτυο οπότε θεωρώ οτι κάπως θα πρέπει να φτιάξω ενα δίκτυομ με το φορητο κα το δέκτη σύμφωνα με τα προρυθμισμένα του δέκτη... Ειδάλλως θα ψάξω να βρω null modem (τι ακριβως να ζητησω;) και κάποιον φίλο με desktop...

@AlexT: το πρωτο πραγμα που εκανα ηταν να πάρω αυτόν που μου το πούλησε και να του ζητησω οδηγίες για το τι θα πρέπει να γίνει ωστε να μου καλύψει την εγγύηση και γέλαγε ο απαραδεκτος... Βλέπετε είναι κινέζικος κλώνος δικής του εισαγωγής... Βέβαια απ'ότι γνωρίζω εγω οι εγγυήσεις είναι με χρέωση του πωλητη αλλα τι να πω... Παραδειγμα προς αποφυγήν ειναι ο κύριος και αν δε με εξυπηρετήσει όπως πρέπει θα τον κράξω δεόντως γιατί και στην αρχή μου έκανε λαδιά και δεν μου έκοψε καν απόδειξη αλλα εστειλε ενα παλιοχαρτο χωρις σφραγιδες και υπογραφες για την "εγγυηση"...

Re: Απάντηση: Πρόβλημα σε DreamBox 500 clone

εβαλες image no time bomb?

ναι εννοείται...

Επιπλέον, κύριοι το τηλεκοντρόλ εν μία ΝΥΚΤΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΠΝΕΥΜΑ! :furious3: ΑΡΑ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΑΥΤΌ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...

Re: Απάντηση: Πρόβλημα σε DreamBox 500 clone

Φίλε, ο δέκτης πρέπει να πάει πίσω και μάλιστα χωρίς δικά σου έξοδα αποστολής γιατί έχει πρόβλημα και είναι εντός εγγύησης.
Αν σου το αρνηθεί πες του ότι θα το στείλεις στην επίσημη αντιπροσωπεία, στην οποία θα πεις και από που το αγόρασες. Τα υπόλοιπα ας τα αναλάβει το νομικό τμήμα. (της αντιπροσωπείας εννοείται)

Αλέξη, είναι κλώνος ...

και το φαινόμενο domino καλα κρατεί... Προσπαθώντας να πιάσω τον dreambox από το web-interface, πείραξα τις ip και το subnet στο router μου και τώρα δεν το βλέπω (έκανα και ρεσετ απο πισω αλλα δεν...). Θα τα βάλω όλα σε μια σακούλα σκουπιδιών να τελειώνω... :P

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα σε DreamBox 500 clone

Το είδα Πάνο. Ας ενημερωθεί ο αντιπρόσωπος για το ποιος καπηλεύεται τα συμφέροντα του. :grinning-smiley-043

Αυτό Αλέξη είναι μια πολύυυυ μεγάλη υπόθεση... Τέλος πάντων... Ξεκινάω παιρνωντας ένα null modem αλλα πως θα το ρυθμίσω χωρίς τηλεκοντρολ...; Υπαρχει ρε παιδιά κανεις απο Μυτιλήνη να μου δανείσει για 5 λεπτα το τηλεκοντρολ του; θα με έσωνε κυριολεκτικα...

Δεν υπαρχει κάποιος τροπος να συνδεσω το φορητο απευθείας με το dreambox και να προσαρμοσω τις ρυθμισεις δικτύου ωστε να τον "δει" και να μπορέσω να χρησιμοποιήσω το web-interface τηλεκοντρολ ωστε να κάνω τις ρυθμίσεις που πρέπει; Λίγο βοηθεια συνανθρωποι... Σ/Κ έρχεται θα λιώσω χωρίς τηλεόραση (η αναλογική κεραία μου εχει χαλάσει λόγω παλαιότητας/κακης κατασκευής/αλατιου και πιάνω μόνο mega :P).

Επίσης τηλεκοντρολ δεν καταφερα να βρω πουθενα... Όλοι σαν χαζοί με κοιτουσανε...

Δεν υπαρχει κάποιος τροπος να συνδεσω το φορητο απευθείας με το dreambox και να προσαρμοσω τις ρυθμισεις δικτύου ωστε να τον "δει" και να μπορέσω να χρησιμοποιήσω το web-interface τηλεκοντρολ ωστε να κάνω τις ρυθμίσεις που πρέπει; Λίγο βοηθεια συνανθρωποι... Σ/Κ έρχεται θα λιώσω χωρίς τηλεόραση (η αναλογική κεραία μου εχει χαλάσει λόγω παλαιότητας/κακης κατασκευής/αλατιου και πιάνω μόνο mega :P).

Επίσης τηλεκοντρολ δεν καταφερα να βρω πουθενα... Όλοι σαν χαζοί με κοιτουσανε...

Αν έχεις (ή έχει κάποιος γνωστός σου) universal τηλεκοντρολ, δοκίμασε μήπως κάνεις με ένα τέτοιο τη δουλειά σου. Πολλά υποστηρίζουν και δορυφορικούς δέκτες.

δυστυχως τίποτα... Η μόνη λύση θα ήταν να αγοράσω ενα αλλα και πάλι ειναι κρίμα να μου μείνει αμανατι... Τελος πάντων, επειδη δεν είμαι σιγουρος οτι το πρόβλημα είναι μόνο στο τηλεχειριστηριο θα το στειλω πακετο με τον dreambox στο καταστημα που το πήρα και ας αντικαταστησει οτι θέλει...