προβλημα σε εκκινιση ενισχυτη

happymondays

Senior Member
13 November 2008
310
Α.ΠΑΤΗΣΙΑ
καλησπερα σε ολους,

κατα το ανοιγμα του διακοπτη του ενισχυτη μου τα woofer των ηχειων μου πεταγονται προς τα εξω. γενικοτερα ο ενισχυτης δεν παρουσιαζει κανενα αλλο προβλημα στην συνεργασια του με τα ηχεια. το προβλημα αντιμετωπιστηκε με προσθηκη ρελιε χρονοκαθυστερησης στην τροφοδοσια του ενισχυτη αλλα χωρις να λυσει το προβλημα. Ανα γκαστικα πλεον ξεκιναω τον ενισχυτη χωρις να εχω τις μπανανες συνδεδεμενες στα ηχεια για να τα προστατεψω. Μηπως ομως αυτη του ειδους η εκκινηση θα μπορουσε να δημιουργησει καποιο προβλημα στον ενισχυτη;;

Re: Απάντηση: προβλημα σε εκκινιση ενισχυτη

καλησπερα, το εκανε απο την πρωτη ημερα που τον πηρα. βασικα εχει ισχυρα ρευματα ο ενισχυτησ 2χ 150 στα 8 ohm και 2*200 στα 4 ohm. o ενισχυτης ειναι ιβρυδικος με λαμπες στην προενισχυση. το ηχειο εχει μικρο woofer 5 και ευαισθησια 87 db. o κατασκευαστης ισχυριστηκε οτι ο ενισχυτης ειναι φτιαγμενος για δυσκολα φορτια και ιδιαιτερα για ηλεκτροστατικα ηχεια.
εαν βαζω τις μπανανες στα ηχεια μετα την εκινηση υπαρχει προβλημα;;

(...) Ανα γκαστικα πλεον ξεκιναω τον ενισχυτη χωρις να εχω τις μπανανες συνδεδεμενες στα ηχεια για να τα προστατεψω. Μηπως ομως αυτη του ειδους η εκκινηση θα μπορουσε να δημιουργησει καποιο προβλημα στον ενισχυτη;;

Όχι.

συμφωνειται ολοι οτι ο ενισχυτης δεν θα εχει προβλημα εαν τον ξεκιναω χωρις τα ηχεια συνδεδεμενα;; δεν εχω την γνωση να ασχοληθω με τεχνικα ζητηματα και μετρησεις. το παραπανω ειναι μια λυση για το προβλημα μου εαν και λιγο αβολη..... εκτος εαν μπορειτε να προτεινετε κατι αλλο.