Πρόβλημα σε ενισχυτή.

madbass

Senior Member
21 July 2013
396
Καλησπέρα σε ολους. Θα ήθελα τα φωτα σας σε ενα πρόβλημα που παρουσιαστηκε. Έβαλα να ακούσω την μουσικουλα μου και το αριστερό ηχειο ακουγεται με distortion σαν να πιανεις σταθμο με παράσιτα. Τσεκαρα καλώδια πηγες τα παντα και παλι το κανει. Έβαλα τα ηχεία στο B ζεύγος του ενισχυτή και παλι τα ιδια.Επίσης τον τελευταιο καιρό όταν τον άνοιγα στις 1 -2 πρωτες κινήσεις του ποτενσιόμετρου έκανε χρατς χρουτς κτλπ.Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη!!

Ρε μλκ φέρε ένα παπά να σας κάνει έναν αγιασμό... τί γκαντεμιά έχεις ρουφήξει ;

Σωκρατη κατευθειαν το κανει. Ακομα και κλειστό το ποτενσιομετρο το ακους ελαχιστα.

Απάντηση: Re: Πρόβλημα σε ενισχυτή.

Σωκρατη κατευθειαν το κανει. Ακομα και κλειστό το ποτενσιομετρο το ακους ελαχιστα.

Δεν το γλιτώνεις το σέρβις...
Αυτός δεν είχε και κάποιο πρόβλημα με το ποτενσιόμετρο πριν λίγο καιρό ή δεν θυμάμαι καλά;

Ξέρω οτι η λυση ειναι σαφως να παει σε τεχνικο αλλα θέλω να είμαι υποψιασμένος.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αλλαξες τα ηχεια δεξια αριστερα; το προβλημα αλλαζει πλευρα;
Αλλαζει πλευρα φιλε μου ναι

Δεν το γλιτώνεις το σέρβις...
Αυτός δεν είχε και κάποιο πρόβλημα με το ποτενσιόμετρο πριν λίγο καιρό ή δεν θυμάμαι καλά;
Μια χαρα θυμάσαι..αλλά το ποτενσιόμετρο δεν θα ακουγόταν και απι τα δυο ηχεία ρε Σωκ;

Ξέρω οτι η λυση ειναι σαφως να παει σε τεχνικο αλλα θέλω να είμαι υποψιασμένος.

Μια χαρα θυμάσαι..αλλά το ποτενσιόμετρο δεν θα ακουγόταν και απι τα δυο ηχεία ρε Σωκ;

Όχι,μπορεί κάλλιστα να στο κάνει μόνο στο ένα κανάλι.
Να παρακαλάς να είναι αυτό,είναι απλή επισκευή χωρίς να ματώσεις.

Ωραία περνάμε σιγά σιγά στο plan b. Ακούω προτάσεις για τεχνικούς :-) Περιοχή Αττική.

[/COLOR]

To πρόβλημα αλλάζοντας πλευρά τα ηχεια αλλάζει μεριά και σας φταίει το ποτ? Χμμμμ.. Η κστι δεν εχω πιάσει ή το θεμα δεν ειναι στον ενισχυτή.

Εννοώ αλλαζω τα καλώδια στον ενισχυτη το left right και ακουγεται στο αλλο. Οποτε ειναι το left που εχει προβλημα.

Όποτε ειναι πάντα το ιδιο κανάλι του ενισχυτή που εχει το πρόβλημα. Υποθέτω οτι με αλλη πηγή και αλλα καλώδια δοκίμασες.

Κανε το εξης: χωρις σημα "παιξε" με το ποτ, αρκετές φορες γρήγορα αύξησε και μείωσε την ενταση. Χωρίς σημα αλλα με αναμενο τον ενισχυτη. Ακούγονται θόρυβοι?

Δυστυχώς τα δοκιμασα ολα αλλαξα rca, εβγαλα εκτος το dac και συνδεσα απευθειας το cd έβαλα άλλα ηχεία..παντα ηταν εκει το πρόβλημα. Αυτό με το ποτενσιόμετρο που λες ακούγεται στις πρωτες μια δυο κινήσεις μετα τίποτα. Ακουγεται ομως ενας σταθερος ελαχιστος θορυβος ακομα και κλειστο το ποτενσιομετρο. Σαν παρασιτα.

Οταν παιζει μουσικη κανει διακοπές? αν το κουνήσεις κανει διακοπες ενω παίζεις μουσικη?

Αν ειναι μονο ενα ποτ η ζημια ειναι μικρη σε κοστος (και ουσια)

Last edited:
Μάλλον δεν είναι το ποτ. Δυσκολεύει το πράγμα. Πάμε για την option A (μάστορα)

Οποιος γνωρίζει τεχνικό άξιο λογου και αναφορας παρακαλω ας στειλει pm.
Ευχαριστω

Σήμερα άνοιξα τον ενισχυτή και εαν εξαιρέσουμε το γνωστό χρατσ χρουτσ στις πρωτες κινήσεις του volume παιζει μια χαρά....

Σήμερα άνοιξα τον ενισχυτή και εαν εξαιρέσουμε το γνωστό χρατσ χρουτσ στις πρωτες κινήσεις του volume παιζει μια χαρά....

Χρήστο,καλύτερα μην τον ανάβεις μέχρι να τον δει τεχνικός.
Μπορεί να είναι μικρό το πρόβλημα και να προχωρήσει κι αλλού με την χρήση.

Σε καταλαβαίνω βέβαια,θέλεις τις μουσικές σου αλλά από το γίνει ζημιά...

Τρανζίστορ η Λυχνίας είναι ο ενισχυτής σου? Γιατί αν είναι το δεύτερο μπορεί να φταίει η λυχνία.