Πρόβλημα σε ματσάρισμα!!!

agrino

Senior Member
13 November 2008
454
Μόλις εγκατέστησα το home cinema και μου παρουσιάστηκε το εξής πρόβλημα: σε έναν ολοκληρωμένο primare i22. συνέδεσα με passthrough έναν πολυκάναλο ενισχυτή yamahaRxV- 773. Ο primare λειτουργεί ως τελικός για τα 2 μπροστινά ηχεία και ο yamaha ως pre για τις ανάγκες του home cinema.
Δυστυχώς όμως κάνει ένα δυνατό ηλεκτρικό θόρυβο (βόμβος και όχι φύσημα) σε σημείο που να γίνεται ιδιαίτερα ενοχλητικός για την παρακολουθηση homecinema. Αλλαξα αρκετα καλώδια interconnectχωρίς να βελτιωθεί η κατάσταση.Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο όταν ανάψει και η πηγή (ps3) για τις ταινίες.

Το περίεργο είναι ότι όταν τελικά συνέδεσα τους δύο ενισχυτές στη
line 4 του primare χωρίς passthrough ο θόρυβος ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ!

Όμως έτσι δεν εκμεταλλεύομαι
passthrough.

Θα ήθελα τη βοήθεια σας ώστε να αντιμετωπίσω το συγκεκριμένο πρόβλημα. Χρειάζεται κάποια ρύθμιση (χαμηλώνει το gain του yamaha????) ή κάποιο συγκεκριμένο καλώδιο; Ευχαριστώ!

Last edited:
Μίλτο όταν δεν χρησιμοποιείς το passthrough φυσικό είναι να μην έχεις θόρυβο, αφού δεν είναι ενεργή η line 4.
Το περίεργο είναι ότι όταν βάζεις άλλη πηγή να παίξει πάνω στην line 4, δεν υπάρχει θόρυβος. Άρα κάτι δεν πάει καλά...

Aσυμβατότητα pre / power μοιάζει ή βλάβη.

Ας μας πει κάποιος γνώστης τη γνώμη του.

Νίκο αν δεν κάνω λάθος είναι ενεργή η Line 4 απλά χρειάζεται να δυναμώνω τη φωνή και στους δύο ενισχυτές. Αλλωστε τώρα απο την Line 4 παίζει...

Ειναι θέμα ground loop , κάπου γίνεται στραβή με την γή , δοκίμασε να αλλάξεις θέση στις πρίζες σαν πρώτη κίνηση δλδ εάν μπορείς πάρε απο αλλη πριζα το ένα και αλλη για το άλλο μηχανακι , μετά δοκίμασε να σηκώσεις την γή απο τα μηχανάκια ( μονωτική στο σούκο ) ενα δεν ..

μετα βγάλε όλλα τα βύσματα στον αέρα ,, και βάλε ένα ενα και ακου να δείς που γίνεται η στραβή , κάθε φορά που κουμπώνεις κάτι ακους ,

και βλέπουμε

Το πιθανότερο είναι να υπάρχει κάποιο ground loop όπως λέει και ο Βασίλης.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το passthrough. Έχει ο primare passthrough γιατί από μια ματιά που έριξα στο user manual δεν είδα κάτι σχετικό.

Εχει! η line 4 λειτουργεί ως passthrough. το γραφει στο manual. αλλωστε λειτουργεί! απλά το κάνει με μεγάλο θόρυβο!

OK το βρήκα στο manual το passthrough.
Χωρίς να παίζει τίποτα αλλά με τις συσκευές ενεργοποιημένες και με το passthrough απενεργοποιημένο ανέβασε την ένταση του primare.
Παρατηρείς να σου κάνει κάποιο βόμβο μετά από κάποια στάθμη;

Οταν λες απενεργοποιημενο εννοείς να βγαλω το ινετρκονεκτ ή να το δουλέψω όπως τώρα απο τον πολυκάναλο αλλα χωρίς παςθρου?

Εννοώ χωρίς passthrough.
Πιστεύω πως μάλλον ο av έχει θορυβώδη έξοδο.

χωρίς πασθρου πάιζει εντελώς αθόρυβα. ετσι τον έχω όλη μερα και δεν ακούγεται τίποτα. Απλά δεν θέλω να ανοίγω και τα δύο volume! To πρόβλημα εντοπίζεται στο πασθρου.

Αλλαξα πρίζες αλλα ο θόρυβος παραμένει. ισως λίγο πιο χαμηλός. με το που γυρνάω σε passthrough τη line 4 βγαζει θόρυβο με το που την αλλάζω αμέσως ησυχάζει. Δεν δοκιμάσα την μονωτική ταινία. θα το δοκιμάσω αύριο

Λίγο προσοχή με τη μονωτική ταινία.
Κοίταξε πρώτα τις φάσεις (όταν βλέπεις το IEC σαν Λ η φάση να είναι δεξιά), βάζε μία μία συσκευή στη πρίζα να δεις πότε θα σου κάνει ground loop και μετά ξεκίνα να καλύπτεις τα σιδεράκια της γείωσης με ταινία!
Και όταν βάζεις αγείωτο schuko στη πρίζα να είναι πάντα συνδεδεμένο το interconnect του στον ενισχυτή (που θα αφήσεις εννοείται με γείωση).

επίσης έβγαλα το ιντερκονεκτ αλλα παντου βγάζει θόρυβο στη λειτουργία πασθρου. απλα δυναμώνει λίγο ή χαμηλώνει λίγο όπως τα βάζω ή τα βγάζω...

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο αλλά τον θόρυβο τον βγάζει ΑΚΟΜΗ και μόνο που γυρνάει στο passthrough με τα ιντερκονεκτ πάνω του ΚΑΙ τον πολυκάναλο εκτός πρίζας!!! Μόλις βγάζω τα ιντερκονεκτ (και τα 2 γιατι ακόμη και με το 1 έχει θορυβο) απο τον πριμαρε ο θορυβός φυσικά εξαφανίζεται!

Οπότε :
1. Ακόμα και με το volume του primare στο τέρμα όταν το passthrough είναι απενεργοποιημένο δεν έχεις θόρυβο.
2. Με το passthrough ενεργοποιημένο και τον av συνδεδεμένο είτε είναι ανοικτός είτε κλειστός υπάρχει βόμβος ακόμα κι αν είναι συνδεδεμένο μόνο ένα από τα interconnect.
3. Με το passthrough ενεργοποιημένο και τα ICs αποσυνδεδεμένα δεν υπάρχει βόμβος.

Αν τα παραπάνω ισχύουν τότε δοκίμασε να αποσυνδέσεις όλες τις συσκευές (ακόμα και όσες συνδέονται με hdmi, ομοαξονικές κτλ) που συνδέονται στον πολυκάναλο
εκτός από τις συνδέσεις ήχου μεταξύ πολυκάναλου και primare με το passthrough ενεργοποιημένο εκτός κι αν το έχεις ήδη δοκιμάσει. Το πρόβλημα παραμένει;

Αν ρυθμίσεις το μέγιστο επιτρεπτό κέρδος του primare σε μία μεσαία στάθμη αυτό ισχύει και για την passthrough ή μόλις το γυρίζεις σε passthrough παρακάμπτεται η ρύθμιση για το
μέγιστο επιτρεπτό κέρδος;

Φιλε Τοναλ! Νομίζω ότι βρήκα το πρόβλημα!!!!!! Τον θόρυβο μου τον κάνει το hdmi fast ethernet καλωδιο που συνδέει τον πολυκάναλο με την τηλεόραση!!!! Οτνα το αποσυνδεω με ανοιχτούς τους δύο ενισχυτές μέσψ passthrough ησυχάζει. Oταν το συνδέω αρχίζει ο θόρυβος!!!!!

Ωραία!
Βρέθηκε η αιτία!
Να υποθέσω πως η tv έχει σούκο;

Σχετικά με το μέγιστο gain του primare, για δοκίμασε να το χαμηλώσεις.

Αυτό που νομίζω πως συμβαίνει είναι το εξής:
Το πρόβλημα υπάρχει είτε το passthrough είναι ενεργοποιημένο είτε όχι.
Όταν όμως ενεργοποιείται, το κέρδος του primare είναι τέτοιο που το αναδεικνύει.
Αντίθετα όταν το passthrough του primare απενεργοποιείται το κέρδος (volume)
είναι αρκούντως μικρό ώστε να μην αναδεικνύεται το πρόβλημα.

Γι αυτό σε ρώτησα αν δοκίμασες να χαμηλώσεις το μέγιστο κέρδος του primare
και να ενεργοποιήσεις το passthrough. Αν δεν παρακάμπτεται η ρύθμιση του
μέγιστου κέρδους κατά τη λειτουργία passthrough τότε πιθανώς να μην ακούγεται
(έντονα) ο βόμβος.
-bye-

Δυστυχώς η τηλεόραση όπως και ο yamaha δεν έχουν γείωση! Τωρα τι κάνουμε? απομονώνουμε την γείωση του primare? Δεν ξέρω πως να χαμηλώσω το gain toy πριμαρε....

Αν καταλαβα καλά όταν είναι σε θέση passthrough δεν μπορώ να επέμβω στο volume toy primare.

Δοκίμασε να βάλεις φερρίτες στο καλώδιο HDMI. Οι τηλεοράσεις είναι έντονες πηγές παρασίτων. Στη συσκευασία της Panasonic μου είχε και μια χούφτα φερρίτες με οδηγίες να μπουν σε όλα τα καλώδια!