Προβλημα σε Onkyo NR5007 μετα απο αποτυχημενο firmware update

auteur

Banned
12 March 2009
9,072
Πριν λιγες μερες καθως περιεργαζομουν τα μενου του 5007 κατα λαθος πατησα το firmware update στον ενισχυτη μεσω NET και δυστυχως ειχα το καλωδιο ethernet συνδεδεμενο μιας και ακουγα ιντερνετ radio μεσω vtuner...ο ενισχυτης εκανε update 7+ ωρες (ενω το manual λεει οτι θελει 40-50 λεπτα) αναγκαστηκα να τον κλεισω μιας και προφανως ειχε κολλησει!!
Για να μην πολυλόγω, ο ενισχυτης απο εκεινη την στιγμη και μετα δεν εμφανιζει το μενου στην tv και φυσικα δεν δινει εικονα και ηχο απο το HDMI...το ιντερνετικο ραδιοφωνο και οι συνδεσεις με οπτικη ινα που δοκιμασα δινουν ηχο κανονικα...λογικα κατι εχει παθει το κυκλωμα HDMI...

Φυσικα εκανα hard reset... αλλα ΤΙΠΟΤΑ:bigcry:
ξαναπροσπαθησα να κανω firmware update VIA NET αλλα και VIA USB αλλα μου βγαζει το ιδιο μηνυμα στο display του ενισχυτη "ERROR 3' 53' " και κολλαει..

Εστειλα την ιδια κιολας στιγμη email στο schlauershoppen εξηγωντας την κατασταση...και μου προτειναν δυο λυσεις:
Α) το στελνω Γερμανια με δικα μου εξοδα (με ups βγαινει 180ε ασφαλισμενο) και επιδιορθωση και μεταφορικα πισω σε μενα τα καλυπτουν αυτοι.
Β) το στελνω στην εδω αντιπροσωπεια και μοιραζομαστε το κοστος..

Με ενα τηλ. ομως στην αντιπροσωπεια θεσσαλονικης, ο τεχνικος μου ειπε οτι πρεπει να στειλω το μηχανημα αθηνα γιατι λεει οτι δεν εχει αυτος το λογισμικο για να το επιδιορθωσει. :rifle:
Για αθηνα τα μεταφορικα ειναι περιπου 140ε ασφαλισμενο(280ε πανε ελα)...

Η ερωτηση μου ειναι τι ειναι προτιμοτερο?
Να το στειλω Γερμανια ή στην αθηνα?
ξερει κανεις ποσο θα με χρεωσουν για την επιδιορθωση ή ποιο ειναι το minimum charge που χρεωνουν?

Please HELpppppppp!

Last edited:
Πριν λιγες μερες καθως περιεργαζομουν τα μενου του 5007 κατα λαθος πατησα το firmware update στον ενισχυτη μεσω NET και δυστυχως ειχα το καλωδιο ethernet συνδεδεμενο μιας και ακουγα ιντερνετ radio μεσω vtuner...ο ενισχυτης εκανε update 7+ ωρες (ενω το manual λεει οτι θελει 40-50 λεπτα) αναγκαστηκα να τον κλεισω μιας και προφανως ειχε κολλησει!!
Για να μην πολυλόγω, ο ενισχυτης απο εκεινη την στιγμη και μετα δεν εμφανιζει το μενου στην tv και φυσικα δεν δινει εικονα και ηχο απο το HDMI...το ιντερνετικο ραδιοφωνο και οι συνδεσεις με οπτικη ινα που δοκιμασα δινουν ηχο κανονικα...λογικα κατι εχει παθει το κυκλωμα HDMI...

Φυσικα εκανα hard reset... αλλα ΤΙΠΟΤΑ:bigcry:
ξαναπροσπαθησα να κανω firmware update VIA NET αλλα και VIA USB αλλα μου βγαζει το ιδιο μηνυμα στο display του ενισχυτη "ERROR 3' 53' " και κολλαει..

Εστειλα την ιδια κιολας στιγμη email στο schlauershoppen εξηγωντας την κατασταση...και μου προτειναν δυο λυσεις:
Α) το στελνω Γερμανια με δικα μου εξοδα (με ups βγαινει 180ε ασφαλισμενο) και επιδιορθωση και μεταφορικα πισω σε μενα τα καλυπτουν αυτοι.
Β) το στελνω στην εδω αντιπροσωπεια και μοιραζομαστε το κοστος..

Με ενα τηλ. ομως στην αντιπροσωπεια θεσσαλονικης, ο τεχνικος μου ειπε οτι πρεπει να στειλω το μηχανημα αθηνα γιατι λεει οτι δεν εχει αυτος το λογισμικο για να το επιδιορθωσει. :rifle:
Για αθηνα τα μεταφορικα ειναι περιπου 140ε ασφαλισμενο(280ε πανε ελα)...

Η ερωτηση μου ειναι τι ειναι προτιμοτερο?
Να το στειλω Γερμανια ή στην αθηνα?
ξερει κανεις ποσο θα με χρεωσουν για την επιδιορθωση ή ποιο ειναι το minimum charge που χρεωνουν?

Please HELpppppppp!

Πρώτον φίλε μου πάρε τηλ Αθήνα, για να δεις εάν θα σου το επισκευάσουνε.
Δεύτερον εάν δεν τον φέρεις μόνος σου Αθήνα με αυτοκίνητο (θα σου έρθει πολύ φθηνότερα από 140 ευρώ) καλύτερα να τον στείλεις Γερμανία. Για την επιστροφή δεν μπορούνε να σε χρεώσουνε, είναι δική τους η χρέωση.
Τρίτον ρώτα τον schlauershoppen μήπως έχει συμφωνία με κάποιο courier ώστε να πληρώσεις τα μεταφορικά που πλήρωσε και εκείνος για να σου το στείλει. Εάν θυμάσαι ήτανε περίπου 40 ευρώ.

Re: Απάντηση: Προβλημα σε Onkyo NR5007 μετα απο αποτυχημενο firmware update

Τρίτον ρώτα τον schlauershoppen μήπως έχει συμφωνία με κάποιο courier ώστε να πληρώσεις τα μεταφορικά που πλήρωσε και εκείνος για να σου το στείλει. Εάν θυμάσαι ήτανε περίπου 40 ευρώ.
Τον εχω ρωτησει εδω η απαντηση "It is a difference between sending it from here (our price was approx 80 EUR incl transport insurance / 35 EUR was a special offer to our customers, we paid the rest of it - and of course a business with a very, very small range for us) and return service. If we would arrange it from here, the price is absolutely 200 EUR for us (and a transport insurance is then only possible up to 698 EUR)." Να προσθεσω οτι ειναι πολυ ευγενικος και προθυμος να σε εξηπυρετησει :SFGSFGSF:

Last edited:
Re: Απάντηση: Προβλημα σε Onkyo NR5007 μετα απο αποτυχημενο firmware update

Για την επιστροφή δεν μπορούνε να σε χρεώσουνε, είναι δική τους η χρέωση.
εννοεις απο το σερβις στην αθηνα?