Λοιπόν παιδιά εγώ έχω τον TX-NR609 και όλα ήταν οκ μέχρι που αποφάσισα να βάλω το firmware (11-09-2013). Μου έβγαλε Completed, αλλά μετά δεν δούλευε το hdmi out στην TV, ούτε ο ήχος. Όπως θα δείτε εδώ http://forum.eu.onkyo.com/viewforum.php?f=47&sid=6bb70f0b2eb5b31c997b8ae22bde450b και εδώ http://forums.onkyousa.com/viewforum.php?f=29 , το πρόβλημα έχει επηρεάσει αρκετούς ιδιοκτήτες onkyo σε όλο το κόσμο. Έχω ανοίξει ticket στο [email protected] και μου έχουν πει ότι προϋπήρχε πρόβλημα και γι αυτο κώλησε το firmware update. Παραριές κατά τη γνώμη μου αφού πριν δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Τώρα το usb έχει κωλήσει στο Now initializing (δεν μπορώ να κάνω πάλι firmware update ούτε μέσω δικτύου καθώς το κώλημα του usb δεν αφήνει να δουλέψει το net). Επίσης το firmware update option είναι γκρί. Ψάχνωντας αρκετά στο internet είδα ότι αυτά τα συμπτώματα έχουν να κάνουμε με το hdmi board, στο οποίο συνήθως καίγονται κάποιοι πυκνωτές. Τσιπάκι να καεί λίγο δύσκολο εώς απίθανο. Επίσης το συγκεκριμένο update νομίζω ότι προσπάθησε να κάνει update και το firmware του hdmi board (λόγω 4k upscaling) άρα ίσως εκεί να έχουν κάνει κάποια βλακεία. Anyway, το θέμα τώρα είναι ότι το firmware update είναι στη μέση και δεν παίζει τίποτα. Ψάχνοντας και άλλο βρήκα κρυμμένες επιλογές του μενού.
Αν κρατήσετε πατημένο το display και στην συνέχεια πατήσετε το power, μετά αφήσετε το display και πατήσετε τα - + (δεξιά του tone) τότε θα εμφανιστεί ένα μενού που δείχνει το firmware status/version. Όσο είστε εκεί αν πατήσετε το Return βγαίνει ένα άλλο μενού στο οποίο με το πάνω κάτω του στρογγυλού κουμπιού για το ραδιόφωνο (αριστερα από το volume) αλλάζει το μέσο (usb,net,spdif) και το component που επιθυμείτε να γίνει το firmware update (VMPU, MMPU, κτλ). Μην χαίρεστε όμως...επειδή έχει κωλήσει το usb ούτε αυτό δουλεύει!
Επίσης έχω μιλήσει με τον τοπικό distributor Εισαγωγική κάτι...και μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι και είναι θέμα Onkyo Europe. Το support της Onkyo europe μου λεει να παω σε αυτόν...κοινώς support χάλια.
Ως γνώστης λίγων ηλεκτρονικών, χθες ξεβίδωσα τον ενισχυτή και με γυμνό μάτι, νομίζω ότι είδα διαρροή σε ένα από τους 4 πυκνωτές:
Η παραπάνω foto δεν είναι δικιά μου, απλά την έβαλα για να δείτε πως είναι. Όπως την κοιτάτε κάτω δεξιά έχει 4 στρογγυλά. Νομίζω ότι είναι πυκνωτές. Λοιπόν το 1ο απο τα αριστερα προς τα δεξιά είχε διαρροή ... σαν ξεραμένη κόλλα επάνω του...
Αυτά είχα να προσθέσω για το θέμα των ONKYO που τελικά είναι για τα μπάζα... (2 χρόνια +1 μήνα τον έχω)
Αν κρατήσετε πατημένο το display και στην συνέχεια πατήσετε το power, μετά αφήσετε το display και πατήσετε τα - + (δεξιά του tone) τότε θα εμφανιστεί ένα μενού που δείχνει το firmware status/version. Όσο είστε εκεί αν πατήσετε το Return βγαίνει ένα άλλο μενού στο οποίο με το πάνω κάτω του στρογγυλού κουμπιού για το ραδιόφωνο (αριστερα από το volume) αλλάζει το μέσο (usb,net,spdif) και το component που επιθυμείτε να γίνει το firmware update (VMPU, MMPU, κτλ). Μην χαίρεστε όμως...επειδή έχει κωλήσει το usb ούτε αυτό δουλεύει!
Επίσης έχω μιλήσει με τον τοπικό distributor Εισαγωγική κάτι...και μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι και είναι θέμα Onkyo Europe. Το support της Onkyo europe μου λεει να παω σε αυτόν...κοινώς support χάλια.
Ως γνώστης λίγων ηλεκτρονικών, χθες ξεβίδωσα τον ενισχυτή και με γυμνό μάτι, νομίζω ότι είδα διαρροή σε ένα από τους 4 πυκνωτές:
Η παραπάνω foto δεν είναι δικιά μου, απλά την έβαλα για να δείτε πως είναι. Όπως την κοιτάτε κάτω δεξιά έχει 4 στρογγυλά. Νομίζω ότι είναι πυκνωτές. Λοιπόν το 1ο απο τα αριστερα προς τα δεξιά είχε διαρροή ... σαν ξεραμένη κόλλα επάνω του...
Αυτά είχα να προσθέσω για το θέμα των ONKYO που τελικά είναι για τα μπάζα... (2 χρόνια +1 μήνα τον έχω)