Πρόβλημα σε Panasonic P42S20E

lampater

New member
Η τηλεόραση είναι αγορασμένη μέσα του 2010. Πριν δύο ημέρες εμφάνισε πρόβλημα στην οθόνη, όταν δουλέψει και ζεσταθεί. Οταν ανάψει κρύα όλη η οθόνη είναι ΟΚ. Το πρόβλημα εντοπίζεται σε μια λωρίδα κατακόρυφη περίπου στο κέντρο της οθόνης. Λέω λωρίδα γιατί έτσι φάνηκε αρχικά. Τώρα έχει γίνει η λωρίδα μια πράσινη κατακόρυφη γραμμή στο δεξί άκρο της αρχικής λωρίδας.
Παραθέτω φωτογραφίες.
Πριν κάνω οτιδήποτε θα εκτιμούσα τη γνώμη και την πείρα οποιουδήποτε φίλου είχε παρόμοιο πρόβλημα και τις πιθανές λύσεις.

Attachments

• P1030034.jpg
    P1030034.jpg
    44.9 KB · Views: 76
  • P1030033.jpg
    P1030033.jpg
    69 KB · Views: 76
Φίλε ακριβός το ίδιο πρόβλημα είχα (και εχω) με το ιδιο μοντέλο Panasonic, πριν περίπου ένα χρόνο μετα από επικοινωνία με το official επισκευαστικό κέντρο της Panasonic επισκευάστηκε με συνολικό κόστος 80-100 (αλλαγή board κατεύθυνσης!!!), και λειτουργούσε υπέροχα μέχρι πριν από 2 εβδομάδες περίπου που άρχισε να το ξανά κάνει.
Τότε όταν επισκευάστηκε μου είπαν (μετά από ερώτηση για το αν εχει εγγύηση το ανταλλακτικό), ότι αν το ξανά κάνει αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα το δημιουργεί το panel που καιει το board και πρέπει να το αλλάξω, πράγμα το οποίο δεν με συμφέρει … έτσι είμαι σε αναζητηση TV

Φίλε μου @ndy σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Εποικοινώνησα τηλεφωνικώς με υπεύθυνο του service της πανασόνικ και από αυτά που του εξέθεσα μου είπε οτι είναι το πάνελ. Κι' εγώ νόμιζα οτι φταίει το board, γιατί το πρόβλημα παρουσιαζόταν με μερικές διαφορετικές όψεις και υπέθετα οτι τα κελλιά είναι εντάξει και φταίει το board. O τεχνικός είπε οτι δεν συμφέρει η αλλαγή πάνελ και να την δουλέψω έτσι όσο πάει. Γεγονός είναι οτι το πρόβλημα φαίνεται σε σκηνές με χρώματα (κυρίως κόκκινο) και όταν πάνω στη λωρίδα υπάρχει πρόσωπο ή αυτό δεν συμβαίνει και αντ' αυτού έχω πράσινη γραμμή. Δεν ξέρω αν αξίζει να το ψάξω άλλο, καλύτερα να βάλω στην άκρη τα ευρουλάκια και να περιμένω τα τρία τέρμινα μέχρι το μοιραίο και την αγορά άλλης TV.