Πρόβλημα σε PC. Γιατί κολλάει;

dreq98

New member
1 April 2014
12
Γεια σας παιδιά,έχω έναν υπολογιστή με τα παρακάτω specs, μπορεί να μου πει κανεις γιατί κολλάει, και όταν τον ανοίγω πρέπει να περιμένω περίπου 1 λεπτό για να άνοιξη τον φυλλομετρητή η οτιδήποτε προσπαθώ να ανοίξω?? Δεν έχω σχεδόν τίποτα εγκατεστημένο, δεν έχω διαφημιστικά προγράμματα ούτε κάτι το οποιο θα τον έκανε να κολλάει!

Ερώτηση: Μπορεί να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα σε περίπτωση που τον έχω συνεχεια σε αδρανοποίηση αντί να τον κλείνω?

Operating System

Windows 7 Home Premium 64-bit SP1
CPU
AMD FX-8350 20 °C
Vishera 32nm Technology
RAM
12,0GB Dual-Channel DDR3 @ 669MHz (9-9-9-24)
Motherboard
Gigabyte Technology Co., Ltd. 990XA-UD3 (CPU 1) 35 °C
Graphics
Philips 170S (1280x1024@60Hz)
3072MB ATI AMD Radeon HD 7900 Series (ATI AIB) 35 °C
Storage
149GB Maxtor 6V160E0 ATA Device (SATA) 34 °C
76GB Hitachi HDS728080PLA380 ATA Device (SATA) 34 °C
931GB Seagate ST1000DL004 HD105SI ATA Device (SATA) 28 °C
Optical Drives
TSSTcorp CDDVDW SH-224DB ATA Device
Audio
Realtek High Definition Audio

Last edited:
Re: γιατί κολλάει;

Πιθανά απλά να θές ένα SSD
Το λειτουργικό σε πιο δίσκο το έχεις ? μήπως είναι λίγο αργός ο δίσκος?
Γιατί κατά τα άλλα επεξεργαστή/ram έχεις
Κατά τα άλλα κάποιο AntiVirus , μπορεί να εντοπίσει εάν έχεις κολλήσει και κάνα ζουζούνι

Σε περίπτωση που πάρω ssd θα πρέπει να περάσω το λειτουργικό εκεί για να είναι πιο γρήγορος?
Σε αυτόν 931GB Seagate ΣΤ1000DL004 HD105SI ΑΤΑ Device (SATA)
Έλεγχο για ιούς, ανασυγκρότηση και εκκαθάριση κάνω κάθε εβδομάδα :|
μόλις ανοίγω τον υπολογιστή γιατί κολλάει και δεν μπορώ να ανοίξω τον φυλλομετρητή ας πούμε μετά από 10 sec και ανοίγει μετά από 30sec-1min? Τα προγράμματα που ανοίγουν κατά την εκκίνηση του τα περισσότερα είναι απενεργοποιημένα 3-5 είναι αυτά που ανοίγουν..

Σε περίπτωση που πάρω ssd θα πρέπει να περάσω το λειτουργικό εκεί για να είναι πιο γρήγορος?
Σε αυτόν 931GB Seagate ΣΤ1000DL004 HD105SI ΑΤΑ Device (SATA)
Έλεγχο για ιούς, ανασυγκρότηση και εκκαθάριση κάνω κάθε εβδομάδα :|
μόλις ανοίγω τον υπολογιστή γιατί κολλάει και δεν μπορώ να ανοίξω τον φυλλομετρητή ας πούμε μετά από 10 sec και ανοίγει μετά από 30sec-1min? Τα προγράμματα που ανοίγουν κατά την εκκίνηση του τα περισσότερα είναι απενεργοποιημένα 3-5 είναι αυτά που ανοίγουν..

Ναι ένας ssd θα σε σώσει,
Όχι τίποτε άλλο, αλλά πέραν cpu/ram έχεις και καλή gpu
Πάρε ένας 120αρι που αυτή την περίοδο έχουν περίπου 70 ευρώ
Ή εάν πιστεύεις ότι θα χρειαστείς περισσότερο χώρο στο C: , πάρε ένα 250αρι περίπου 120 ευρώ έχουν.

Ιδανικά θα πρέπει να κάνεις νέα εγκατάσταση.
Εκτός και εάν το C: partition σου είναι μικρό και μπορείς να το μεταφέρεις στο νέο δίσκο με κάποιο hdd migration tool .

(εάν κάνεις νέο format, τσέκαρε και στα bios να ενεργοποιήσεις AHCHI στους δικούς, και κύρια στον ssd)

Okey ευχαριστώ, έναν 250αρι θα πάρω όταν καταφέρω να μαζέψω λεφτά.. καλύτερα αργά παρα ποτε :)

Απάντηση: γιατί κολλάει;

Ο SSD σίγουρα θα βοηθήσει, αλλά έχει κάποιο πρόβλημα το s/w configuration που έχεις. Ο event viewer σου έχει γράψει τίποτα περίεργο? Τρέξε και το ccleaner και δες τι γίνεται autostart.
Έχεις κάνει map network drive?

Με αυτά τα χαρακτηριστικά του Η/Υ, δεν δικαιολογείται με τίποτα αυτή η καθυστέρηση. Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή ο δίσκος έχει θέμα ή το λειτουργικό έχει malware μέσα.

Αν είναι το πρώτο, τότε ο νέος δίσκος, λύνει το θέμα και μάλιστα θα σου δώσει και κορυφαίες επιδόσεις,. Αν είναι το 2ο, τότε απλά τσάμπα θα γίνει η αγορά, μιας και μια επανεγκατάσταση του λειτουργικού θα έλυνε το θέμα ή ένας καλός συνδιασμός προγραμμάτων που θα σου έλυνε τα προβλήματα στα Windows σου.

Προτείνω, να αποσυνδέσεις για λίγο τον δίσκο του 1Tb, και να κάνεις μια γρήγορη εγκατάσταση των 7 στον 160άρι. Πάνω απο 30', λογικά δεν θα σου πάρει. Για δες, τι συμπεριφορά έχει εκεί.

Και γω νομίζω ότι δεν είναι θέμα επιδόσεων άλλα κάποιου προγράμματος ή malware που προκαλούνε πρόβλημα. Ένα format αφού πρώτα κρατήσεις όλα τα αρχεία που θέλεις πιστεύω θα σου έλυνε το πρόβλημα.

Εκκαθαριση και ανασυγκροτηση δισκου παιζει στα 7αρια?
Στα XP ειχα παρομοιο προβλημα.
Επισης δες για κανενα φουσκωμενο πυκνωτη στη μητρικη.

149GB Maxtor 6V160E0 ATA Device (SATA) 34 °C
76GB Hitachi HDS728080PLA380 ATA Device (SATA) 34 °C
931GB Seagate ST1000DL004 HD105SI ATA Device (SATA) 28 °C
[

Και μόνο που αναφέροντα αυτα τα 3 πραγματα, νομίζω η απάντηση στο πρόβλημα ειναι ξεκάθαρη, και όχι μονο γιαυτό, αλλά κυρίως ότι, (και γενικά ισχύει) κατά κύριο λόγο για την ταχύτητα στο bootαρισμα ευθύνεται ο σκληρός δίσκος.
Οι δίσκοι τουλάχιστον οι δύο πρώτοι ειναι απαρχαιομένοι, και μάλλον ανήκουν σε κάποιο ράφι με αναμνηστικά. Όσο για τον 3ο, εγκατάσταση λειουργικου σε 1ΤΒ, δεν είναι και το πιο λογικό ουτε το πιο αποδοτικό. Προτίνονται partition. Αν και αυτο ειναι λιγο αρχαιος επισης.
Και με έναν απλό Western Digital Blue, την δουλεια σας μια χαρα θα την κάνετε, ουτε ssd ουτε παραπανησια τεχνολογια και χρήματα, που μπορει να μην αξιοποιηθουν και ποτε.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα σε PC. Γιατί κολλάει;

Και μόνο που αναφέροντα αυτα τα 3 πραγματα, νομίζω η απάντηση στο πρόβλημα ειναι ξεκάθαρη, και όχι μονο γιαυτό, αλλά κυρίως ότι, (και γενικά ισχύει) κατά κύριο λόγο για την ταχύτητα στο bootαρισμα ευθύνεται ο σκληρός δίσκος.
Οι δίσκοι τουλάχιστον οι δύο πρώτοι ειναι απαρχαιομένοι, και μάλλον ανήκουν σε κάποιο ράφι με αναμνηστικά. Όσο για τον 3ο, εγκατάσταση λειουργικου σε 1ΤΒ, δεν είναι και το πιο λογικό ουτε το πιο αποδοτικό. Προτίνονται partition. Αν και αυτο ειναι λιγο αρχαιος επισης.
Και με έναν απλό Western Digital Blue, την δουλεια σας μια χαρα θα την κάνετε, ουτε ssd ουτε παραπανησια τεχνολογια και χρήματα, που μπορει να μην αξιοποιηθουν και ποτε.
ο ssd φυσικά και θα αξιοποιηθεί,αν εστηνα τώρα κάποιο σύστημα και δεν βγαίναν τα χρήματα θα προτιμούσα να κόψω από τον επεξεργαστή και ραμ για να αγοράσω ssd

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα σε PC. Γιατί κολλάει;

ο ssd φυσικά και θα αξιοποιηθεί,αν εστηνα τώρα κάποιο σύστημα και δεν βγαίναν τα χρήματα θα προτιμούσα να κόψω από τον επεξεργαστή και ραμ για να αγοράσω ssd

O ssd φυσικα, και μπορεί να αξιοποιηθεί, αλλά όχι με office και browsing