Πρόβλημα σε ROISTER DIPOLE-6

sw1ivr

Established Member
4 June 2008
162
Για σας, ευχομαι χρόνια πολλά με υγεία και ότι καλύτερο για το νέο ετος σε ολους σας.
Θα ηθελα την γνώμη σας σχετικά με τα ηχεία μου ROISTER DIPOLE-6.Αυτα τα εχω 15 χρονια σαν κύρια ηχεία για μουσικη,και τα τελευταία 8 χρονια σαν κενρικα δεξι-αριστερο για home ciema.
Σήμερα μετά λυπης μου αφου ακουγα έναν περίεργο ηχο κατι σαν τριξιμο,βγαζοντας τα προστατευτικά καλύματα ειδα το ένα μεγάφωνο να εχει σχιστεί,μετά ειδα και δευτερο το τελευταίο απο τα 4 λίγο λιγότερο.
Αυτά τα ηχεία από οσο ξρω χρησιμοποιουν τα μεγαφωνα της VIFA το κάθε ηχείο εχει 4 γούφερ 1 μιντ και 1 τουιτερ.
Το γουφερ εχει το κωδικο C20WG-19 8Ω και δυστυχώς κανοντας ένα ψαξιμο (google) δεν βρισκω κατι.
Από ότι καταλαβαίνω μαλλον τα μεγάφωνα εχουνε (γεράσει) οπότε τώρα θα ηθελα την γνώμη σας.
Τά πετάω και αγοράζω καινουργια και αν ναι ποια προτείνετε;
Το να αλλάξω τα μεγάφωνα είναι κάτι που μπορώ να το κάνω και μόνος μου (πιάνουν τα χέρια μου) αλλά που να βρω τα ιδια είναι το θέμα.
Η δε εταιρία νομίζω δεν υπαρχει πια (περασα από Καλλιθέα μεριά και το μαγαζί ηταν αδειο.
επισυναπτω και φωτογραφια του μεγαφωνου με την ζημια.
Ευχαριστω κα περιμένω τις γνώμες σας.

Attachments

• vifa c20wg-19 8Ω.jpg
    vifa c20wg-19 8Ω.jpg
    104.9 KB · Views: 247
Re: ROISTER DIPOLE-6

Υπαρχει στη Θεσσαλονικη καταστημα που αναλαμβανει να φτιαξει τα σχισμενα μεγαφωνα αλλαζοντας τους κωνους και τις αναρτισεις τους.Απο οτι θυμαμαι λεγεται -Μεγαφωνικη- με λιγο ψαξιμο στο Google πολυ πιθανο να βρεις και αλλους που θα σου κανουν τη δουλεια σου.

Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση,το θεμα είναι όμως να φτιαξω τα 2 μεγάφωνα που εχουν το πρόβλημα η και τα 8 λογο του ότι και τα υπόλοιπα μπορεί να παρουσιασουν το ιδιο πρόβλημα σε λιγο καιρό;

Απο οτι βλεπω στην φωτογραφια το προβλημα σου ειναι οτι εχουν ξεραθει οι αναρτησεις των μεγαφωνων και σκιζονται.Ρωτα ποσο θα στοιχισουν για να φτιαχτουν και μετα αποφασιζεις.Αν εισαι ευχαριστημενος απο τα ηχεια σου και δεν σου ζητησουν πολλα λεφτα για να τα επισκευασουν τοτε φτιαξε ολα τα μεγαφωνα.Πριν μερικα χρονια ειχα ενα ζευγαρι ηχεια ESS που ειχαν το ιδιο προβλημα με τα δικα σου και τα πεταξα γιατι δεν ηξερα οτι επισκευαζονται (λαθος μου).

Ευχαριστώ για την απαντηση,η αληθεια ειναι οτι ειμαι πολυ ευχαριστημένος με αυτα τα ηχεια,και αν θα ηταν να τα αλλάξω για να παρω τετοιο ηχο θα επρεπε να δωσω πολλα χρηματα κατι που δεν ειναι εφικτο σημερα,οποτε θα κοιταξω να τα επισκευασω.
Οταν εχω καποιο νεο εφοσον φτιαχτουν θα ενημερωσω και με φωτο για το αποτελεσμα.
Ευχαριστω και παλι για τις απαντησεις σας

Φιλικά. Μπάμπης

Να προσεχεις ωστε τα ηχεια να μην τα ´´βλεπει´´ΗΛΙΟΣ.Εστω και σε χαμηλες εντασεις να παιζουν τακτικα.

Re: Απάντηση: ROISTER DIPOLE-6

Η ROISTER υπάρχει σαν ROIS ACOUSTIC.
Έχει μεταφερθεί
Ξενοφώντος 15, Μοσχάτο Τ.Κ.: 18345
Τηλέφωνο: +302104810071, +302104810052
Κινητό τηλέφωνο: +306975901099
E-Mail: [email protected]

Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση, θα τους πάρω τηλ να δώ τι θα μου πούνε και αυτοι,κατ'αρχάς αν εχουνε και ποσο στοιχίζουνε και ανάλογα θα πράξω.
Πληροφοριακά τά ηχεία είναι στο σαλόνι δεν τα βλέπει ο ηλιος και όλα αυτά τα χρόνια παίζουν σε κανονικές εντάσεις φίλε jim trebelas.
Οσον αφορά για αλλαγή ανάρτησης εμαθα από ένα φίλο που γνωρίζει, για καποιον που κάνει αριστη δουλειά στην Καλλιθέα απέναντι λιγο πριν φτάσεις στο γήπεδο.Θά πάρω και εκεί και βλέπουμε.
Ευχαριστώ πολύ

Μπαμπης

Απάντηση: Re: Απάντηση: ROISTER DIPOLE-6

Ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση, θα τους πάρω τηλ να δώ τι θα μου πούνε και αυτοι,κατ'αρχάς αν εχουνε και ποσο στοιχίζουνε και ανάλογα θα πράξω.
Πληροφοριακά τά ηχεία είναι στο σαλόνι δεν τα βλέπει ο ηλιος και όλα αυτά τα χρόνια παίζουν σε κανονικές εντάσεις φίλε jim trebelas.
Οσον αφορά για αλλαγή ανάρτησης εμαθα από ένα φίλο που γνωρίζει, για καποιον που κάνει αριστη δουλειά στην Καλλιθέα απέναντι λιγο πριν φτάσεις στο γήπεδο.Θά πάρω και εκεί και βλέπουμε.
Ευχαριστώ πολύ

Μπαμπης

Υπάρχει και στην πλατεία Κάνιγγος το κέντρο μεγαφώνου

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ROISTER DIPOLE-6

Ναι το βρήκα και αυτό ψάχνοντας χτες,αλλά δεν με βολεύει η περιοχή,μένω Υμηττό και δουλευω και Καλλιθέα,ευχαριστώ πάντως.

αυτος στην καλλιθεα ειναι πολυ καλος και μαλλον τα μεγαφωνα των ηχειων σου ειναι μαρκας vifa με αυτα επαιζε τις περισσοτερς φορες η roister

καποια στιγμη ειχα και εγω ηχεια τους που εβγαλαν το ιδιο προβλημα

μαλλον δεν το προσεξα πηγαινε μια βολτα σε αυτον στην καλλιθεα και δες τι τιμη θα σου πει ειναι και αυτο ενα θεμα

Νεοτερα για το θέμα μου,μολις επικοινώνησα με ROISTER (Κυρ Σωκρατης) και μου ειπε ότι τα επισκευάζουν και πρεπει όλα να τα κανω λογο της ηλικιας τους 15+ χρονια και ότι θα στοιχισουν 25 ευρω το κομματι.
Οποτε σήμερα θα καθήσω να τα βγάλω σιγά σιγα και αυριο να του τα παω.
νεοτερα αργοτερα

Απάντηση: Re: ROISTER DIPOLE-6

αυτος στην καλλιθεα ειναι πολυ καλος και μαλλον τα μεγαφωνα των ηχειων σου ειναι μαρκας vifa με αυτα επαιζε τις περισσοτερς φορες η roister

καποια στιγμη ειχα και εγω ηχεια τους που εβγαλαν το ιδιο προβλημα

Δεν είναι όλα τα Vifa το ίδιο,η roister συνήθως προμηθευόταν από τη vifa δίνοντας δικές της προδιαγραφές

Τα εβγαλα και είναι ετοιμα για να τα παω αυριο,ειχε λιγο δουλεια κυριως για να ξεκολήσω τα καλώδια.και 2 φωτο πως είναι μέσα.IMG_1.jpgIMG_2.jpg

Re: Απάντηση: ROISTER DIPOLE-6

Παρατηρείστε που δεν αναγράφει πουθενά vifa.

Ναι δεν γράφει όμως είναι της vifa για την ροιστερ ο κωδικος υπαρχει σαν vifa αν κανεις google vifa C20WG-19 θα βρεις και στο ebay καποιος που τα εδινε ζευγαρι μεταχειρισμένα.