Πρόβλημα σε Samsung LE40A615A3FXXH

fotaras

Senior Member
10 January 2012
315
Χαιρετω την παρεα σας. Ηλπιζα να μη χρειαζοταν να εγραφα ποτε σε αυτο το μερος του φορουμ αλλα να που ηρθε και η δικια μου σειρα. :nounder::nounder::nounder:

Εχω την τηλεοραση Samsung LE40A615A3FXXH. Αγοραστηκε αρχες του 2009 και μεχρι πριν λιγες ωρες δουλευε απροβληματιστα. Ταινιες πολλες , παιχνιδια , nova , μια χαρα δουλευε και η αληθεια ειναι οτι εχει δουλεψει αρκετα. Παρα πολλες φορες μαλιστα την αφηνα ανοιχτη να παιζει σε καποιο καναλι χωρις να παρακολουθω ενω εγω εκανα αλλες δουλειες,χαζευα στο λαπτοπ κτλ.

Τελος παντων χτες το απογευμα εκει που επαιζε μια χαρα σε ενα καναλι απο το nova ,στα ξαφνικα εκλεισε και αυτο ηταν. Απο τοτε δεν ξανανοιξε. Τι την εβγαλα απο το πολυπριζο και εβαλα το καλωδιο σε αλλη θεση,τι εβαλα το καλωδιο κατευθειαν στην πριζα του τοιχου,τι την αφησα για αρκετη ωρα ανοιχτη (χωρις να δειχνει τιποτα βεβαια αφου δεν ανοιγε) ,αποτελεσμα ολων αυτων,μηδεν.

Το προβλημα ειναι οτι δεν αναβει καθολου. Την βαζω στην πριζα,αναβει το κοκκινο ledακι κατω δεξια στο πλαισιο αλλα μεχρι εκει. Απο το τηλεκοντρολ αν πατησω το πληκτρο on-off σβηνει το κοκκινο ledακι (οπως εκανε παντα δηλαδη) αλλα η τηλεοραση δεν αναβει. Οτι πληκτρο και να πατησω στο τηλεκοντρολ το ledακι αναβοσβηνει οπως εκανε παντα αλλα η τηλεοραση παραμενει σβηστη. Το touch panel που εχει στην κατω δεξια γωνια του πλαισιου ομως δεν δουλευει. Εχει λιγα πληκτρα αφης εκει (on-off , volume , program , source) τα οποια ομως δεν ανταποκρινονται. Τα ακουμπαω με το δαχτυλο αλλα το ledακι δεν αναβοσβηνει. Αυτα ειναι τα συμπτωματα.

Εσεις που εχετε εμπειρια τι λετε για ολα αυτα? Που λετε να βρισκεται το προβλημα? Σκεφτηκα να την πηγαινα σε καναν τεχνικο αλλα λογω επαρχιας ειναι λιγο δυσκολο να βρεις ανθρωπο που ξερει απο αυτα. Βεβαια θα ψαχτω αυτες τις μερες μηπως και βρω κανεναν αλλα ειπα να ρωτησω πρωτα εδω να μου πειτε και εσεις τη γνωμη σας.

Η τηλεοραση ειναι αυτη : http://www.samsung.com/pl/support/model/LE40A615A3FXXH-techspecs
Ψαχνοντας στο ιντερνετ προηγουμενως βρηκα μονο αυτο το λινκ μεταξυ των υπολοιπων : https://www.google.gr/#q=LE40A615A3FXXH
Το θεμα ειναι οτι μου προξενησε εναν προβληματισμο το γεγονος οτι τα περισσοτερα αποτελεσματα ειναι στην Πολωνικη γλωσσα και σε websites της ιδιας γλωσσας.

Φίλε μου όπως και να έχει, αφού από ότι φαίνεται δεν έχεις τεχνικές γνώσεις, πρέπει να επικοινωνήσεις και να τη δει τεχνικός.
Τώρα για τη βλάβη, αυτό που έχω να σου πω είναι πως μάλλον δε πρόκειται για βλάβη πάνελ που είναι σίγουρα και το πιο ασύμφορο οικονομικά και δε συμφέρει να τη φτιάξεις.
Κανένα τροφοδοτικό ίσως; Θέλεις τεχνικό να σου πει με σιγουριά και ανάλογα το κόστος αποφασίζεις αν θα τη φτιάξεις. Πάντως γνώμη μου είναι πάνω από 200 - 250 ευρώ αν σου πουν μη τη φτιάξεις, πάρε καινούργια. Από ότι είπες είναι 5 χρόνων και έχει παίξει πολύ. Άρα τα έβγαλε τα λεφτά της και είναι μέσα στο καλό μέσο όρο ζωής των σημερινών τηλεοράσεων.

Καλα το εθεσες το θεμα φιλε μου. Ειναι μεσα στο καλο μεσο ορο ζωης των σημερινων τηλεορασων. Ακομα την εχω σε ενα υπογειο στο πατρικο μου σπιτι την τηλεοραση που ειχαμε παλια. Αγορασμενη το 1985 μεταχειρησμενη παρακαλω,δουλευε μερα νυχτα,χαλασε το 2005. Μαρκα Nordmende. Αυτες ηταν σκυλια!
Στα της δικιας μου τωρα. Μετα απο μια μικρη ερευνα βρεθηκε τεχνικος και το απογευμα θα του την παω. Απο εκει και περα βλεπουμε,αναλογως τη ζημια που θα εχει τι θα κανω. Καπως ετσι το σκεφτηκα και εγω χτες που χαζεψα λιγο τις τιμες των καινουριων τηλεορασεων. Αν ειναι ζημια μεχρι 200 θα παει για επισκευη,αλλιως για αγορα καινουριας.
Βλεποντας και κανοντας. Σ'ευχαριστω για την απαντηση.

Πολύ πιθανό να είναι το τροφοδοτικό και συγκεκριμένα πυκνωτές. Δες και εδώ...

http://www.avclub.gr/forum/showthre...ice-της-SAMSUNG-σε-γνωστη-βλαβη-TV-LED-46-F86

Αν βρεις κάποιον που πιάνουν τα χέρια του μπορείς να τους αλλάξεις με πολύ λίγα λεφτά. Φίλος μου που του ζητούσε για τροφοδοτικό η Toshiba 140 ευρώ την επισκεύασε με 5 ευρώ αλλάζοντας κάποιους πυκνωτές , είναι όμως ηλεκτρονικός με μεταπτυχιακό και έχει εμπειρία.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα σε Samsung LE40A615A3FXXH

Οι γνωσεις οι δικες μου φτανουν μεχρι να ξεβιδωσω την πισω πλευρα! Μετα δεν εχω ιδεα καθολου με αντιστασεις πυκνωτες κτλ.
Θα κανω μια προσπαθεια μπας και βρω κανεναν που να ξερει απο αυτα αλλα δυσκολο το κοβω,μαλλον στον τεχνικο θα καταληξω.

Μακαρι να ειναι μικρο το προβλημα οπως λες και εσυ.

Λοιπον τελικα το προβλημα στην τηλεοραση ηταν , οπως μου ειπε ο τεχνικος , στην πλακετα του τροφοδοτικου. 65 ευρα ζημια. Εβαλε καινουρια πλακετα,μου εδωσε και την παλια στο χερι μαζι με την τηλεοραση και ολα κομπλε!

Οι γνωσεις οι δικες μου φτανουν μεχρι να ξεβιδωσω την πισω πλευρα! Μετα δεν εχω ιδεα καθολου με αντιστασεις πυκνωτες κτλ.
Θα κανω μια προσπαθεια μπας και βρω κανεναν που να ξερει απο αυτα αλλα δυσκολο το κοβω,μαλλον στον τεχνικο θα καταληξω.

Μακαρι να ειναι μικρο το προβλημα οπως λες και εσυ.

καλυτερα να ζητησεις προκοστολογηση και πες δες την ζημια και αν ειναι ακριβη μην την φτιαξεις γιατι αλλλιως μπορει να σε χρεωσει τα απιστευτα

καλυτερα να ζητησεις προκοστολογηση και πες δες την ζημια και αν ειναι ακριβη μην την φτιαξεις γιατι αλλλιως μπορει να σε χρεωσει τα απιστευτα
Μα αφού είπε ο άνθρωπος την έφτιαξε: Πλακέτα τροφοδοτικού , σύνολο ζημιάς 65 ευρώ.
Ευτυχώς φίλε Fotaras φθηνά τη γλίτωσες.

Μα αφού είπε ο άνθρωπος την έφτιαξε: Πλακέτα τροφοδοτικού , σύνολο ζημιάς 65 ευρώ.
Ευτυχώς φίλε Fotaras φθηνά τη γλίτωσες.

πρεπει να παω σε οφθαλμιατρο...:smash:

Ναι τη γλυτωσα φθηνα παιδια. Αν και να πω την πασα αληθεια , μου αρεσε η ιδεα να παω σε μια καινουρια και ισως και σε περισσοτερες ιντσες.
Εν τω μεταξυ αφου δεν την ειχα στησει απο προχτες που την πηρα , αδραξα την ευκαιρια το απογευμα και της εριξα και ενα καθαρισμα.
Πολυ βρωμα. Και στο πανελ και στα πλαστικα γυρω γυρω και στην πισω πλευρα. Την εκανα λαμπικο! Καθαρισα και τις υπολοιπες συσκευες , ευκαιρια ηταν. Μου δημιουργηθηκε μια απορια ομως.
Τα καλωδια πως τα αντιμετωπιζετε ρε παιδια? Υπαρχει κανα μαραφετι η κατι αλλο να τα εχουμε καπως πιο νυκοκειρεμενα ας πουμε?

Ξεθαβω το θεμα για να ρωτησω κατι σχετικα με την τηλεοραση του θεματος. Εχει πολυ καιρο τωρα ( μπορει και κανα χρονο ) που φαινονται στο πανελ κατι σημαδια.
Βαζω δυο φωτογραφιες που επαιζε την ταινια The Hateful Eight για να καταλαβετε τι λεω:
8d54115db2fb29558348accc95838657.jpg

dfb460515c4cdd2f2bc892fad4ed7138.jpg

Στην μεση και προς τα δεξια της οθονης ειναι αυτα τα μαυρα σημαδια. Ξερει κανεις τι μπορει να ειναι? Εξωτερικα δεν παιζει να ειναι βρωμια γιατι την εχω καθαρισει καποιες φορες αλλα δεν ειχα δει καμια βελτιωση.