Πρόβλημα σε Sony 46X3500

Usual suspect

Established Member
31 December 2008
152
Πρόκειται για την τηλεόραση του πατέρα μου. Πριν από μια εβδομάδα άρχισε να δείχνει διπλό είδωλο στο δεξί μονάχα τμήμα της οθόνης, καθώς και μια σκιά στο κεντρικό τμήμα. Μετα από μια σύντομη έρευνα ανακάλυψα πως το ίδιο πρόβλημα έχει προκύψει και σε άλλους ιδιοκτήτες στο εξωτερικό (δείτε τις φωτογραφίες):

http://www.avforums.com/forums/lcd-...side-when-turned-then-goes-after-20-mins.html

Εν πάσει περιπτώσει, η τηλεόραση είναι αγορασμένη από το Πλαίσιο τον Σεπτέμβρη του 2008. Από τον Απρίλιο του 2008 η Sony έδινε δύο χρόνια εγγύηση, πράγμα που σημαίνει πως η τηλεόραση καλύπτεται ακόμη από εγγύηση.

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω είναι αν έχει προκύψει το παραπάνω θέμα και σε άλλα μέλη-ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης τηλεόρασης. Επίσης, σε περίπτωση που κάποιος έχει αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, θα ήμουν ευγνώμων αν με ενημέρωνε ως προς το ποιο ανταλλακτικό αντικαταστάθηκε.

Θα σας ενημερώσω για την πορεία του θέματος αφού μιλήσω τη Δευτέρα με το service της Sony.

Πρώτη φορά βλέπω τέτοια βλάβη σε LCD. Ούτε το που να οφείλεται δεν μπορώ να υποθέσω...

Συμβαίνει μόνο όταν είναι κρύα και κατά τα 20-25 πρώτα λεπτά, ανεξαρτήτως input. Κατά τα φαινόμενα πάντως δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Μάλιστα, στο avforums έχει παρουσιαστεί και σε W4500. Τι να υποθέσει κανείς?

Υπόθεση: μήπως κάτι συμβαίνει με την μνήμη που χρησιμοποιείται για την επεξεργασία της εικόνας;
Φαντάζομαι ο _JL θα έχει μάλλον πιο ακριβές αίτιο...

Ωχ ωχ! Η δικιά μου 46Χ3500 είναι απο την ίδια φουρνιά (Feb'08) αλλα μέχρι στιγμής να χτυπίσω ξύλο δεν έχει παρουσιάσει τίποτα...Βέβαια εμένα έχει 4 χρόνια εγγύηση λόγω προσφοράς sony Ελλάς, αλλα μακρυά από μας!
Στο φόρουμ είμαστε αρκετοί με αυτή την τηλεόραση αν είχε κάποιος παρόμοιο πρόβλημα ας το αναφέρει...

Επικοινώνησα τελικά με τη SONY προχθές. Μου είπαν να τους αφήσω την τηλεόραση για έλεγχο, πράγμα που θα κάνω την επόμενη εβδομάδα.

Το πόσο καιρό θα παραμείνει στο service είναι βέβαια άγνωστο. Το κακό είναι πως το πρόβλημα εμφανίζεται σποραδικά και μόνο όταν είναι κρύα. Τις τελευταίες δυο μέρες λειτουργεί άψογα, δε θα επαναπαυτώ όμως.

Πάντως, ασχέτως του προβλήματος, πρόκειται για εξαιρετική τηλεόραση.

Νεότερα:

Χθες με ενημέρωσαν πως θα αντικατασταθεί το panel. Το έχουν παραγγείλει και θα βρίσκεται εδώ σε περίπου 10 ημέρες. Πέραν του προαναφερθέντος προβλήματος εμφανίζει πλέον και μια λεπτή οριζόντια πράσινη γραμμή στο πάνω τμήμα της οθόνης.

Η εξυπηρέτηση πάντως της Sony Χαλανδρίου είναι μέχρι στιγμής άψογη.