Προβλημα σε TW9000 - Τη γνωμη σας.

Angeldust

New member
27 December 2007
53
Καλημερα

Εχω εναν Epson TW9000W αγορασμενο αρχες 2012.
Στα μεσα του 2013 εβγαλε ενα προβλημα κλασικο απ οτι καταλαβα με συνεχη λειτουργια του fan και μη ανοιγμα του φακου.
Πηγε στο service και επεστρεψε ολα καλα.

Πριν 1 εβδομαδα παρουσιασε προβλημα χωρις προφανη λογο. Μολις τον ανοιξα, σταματησε, και αναβοσβηναν κοκκινα τα λαμπακια θερμοκρασιας και λαμπας.
Internal error απ οτι ειδα στο manual.

Παει service και ακολουθουν καποιες χρεωσεις απαραδεκτες κατα τη γνωμη μου.
18 για να μπει στο service, οκ...
Απ' οτι μου ειπε ο τεχνικος μαλλον ειναι προβλημα της πλακετας με ενα κοστος 800 + φπα
Επειδη το Ελληνικο service δεν ειναι ικανο να διαπιστωσει και να διορθωσει το προβλημα μου ζητανε
221 απλα για να παει το μηχανημα στη Γαλλια!

Δηλαδη 239 για να γινει ελεγχος και να βγει το κοστος για την επισκευη!

Συνολικο κοστος 1200 , ΑΝ τελικα ειναι η υποψια του τεχνικου.

Μετα απο επικοινωνια που ειχα, ζητωντας τουλαχιστον να μην επωμιστω τα κοστη μεταφορας,
η κυνικη απαντηση της epson ηταν οτι αυτος ειναι ο τιμοκαταλογος.

Οι ερωτησεις/αποριες/σκεψεις μου

Mηχανημα ουτε 4 χρονια να εχει τετοιο προβλημα; Ουτε προβλημα με τασεις ρευματος υπαρχει στο σπιτι
ουτε καποιος αλλος προφανης λογος για να επαθε τετοια ζημια.

Φανταζομαι δεν μπορω να κανω κατι αλλο εκτος απο την επισημη αντιπροσωπεια και τις απαραδεκτες χρεωσεις...

239 μονο για ελεγχο που εχει ακουστει; Ουτε φακελακι σε γιατρο να εδινα...
Για μενα αυτο και μονο δινει ενα μεγαλο Χ στην epson και κριμα που ηταν ο δευτερος μου προτζεκτορας
και εχω στειλει και αρκετους φιλους προς τα εκει. Και ακομα πιο απαραδεκτο μετα την επικοινωνια μας να μου λενε θα δουνε αν μπορουμε να κανουμε κατι καλυτερο
και η κυνικη απαντηση να ερχεται στο 10λεπτο.

Σταματαω γιατι απο τα νευρα που εχω τωρα θα μπορουσα να εγραφα 2 ωρες -bye- :bigcry::furious3:

Και μετα απο ολα τα παραπανω, αν νομιζετε οτι αξιζει να γινει η επισκευη του...

Αφου ειναι εκτος εγγυησης, ισως να επαιρνες καμια τιμη και εκτος επισημου σερβις για διαγνωση/επισκευη, να δεις εκει ποσο ειναι το κοστος και να αποφασισεις τοτε. (μεταχειρισμενα ανταλλακτικα κλπ)

Ναι αυτο ειναι μια καλη προταση αλλα δεν εχω ιδεα που να δω για κατι αξιοπιστο, εδω η σε μηνυμα αν ξερεις καπου θα το εκτιμουσα.

Φίλε μου το πιθανότερο πρόβλημα του Epson σου είναι o χαλασμένος μηχανισμός του Cinema filter (σύνηθες βλάβη) το οποίο επισκευάζεται με μικρό κόστος. Από κει και πέρα και βλάβη στην mainboard να έχει (και αυτό είναι λίγο πολύ συχνό φαινόμενο, όχι όσο το cinema filter) η επισκευή της είναι πιθανή χωρίς να χρειαστεί αντικατάσταση.

Aν είσαι Αθήνα μπορείς να μου τον φέρεις να του ρίξω μια ματιά, να διαβάσω σειριακά τα error του (χωρίς κάποιο κόστος για να μην αγχώνεσαι :D) και να σου πω με σιγουριά τι έχει, αν επισκευάζεται και πόσο θα κοστίσει.

Η πρώτη επισκευή που αν κατάλαβα καλά έγινε στην Ελλάδα και ήταν το "κλασικό" πρόβλημα του cinema filter, πόσο σου είχε πάει;

Την πρωτη φορα ηταν στον 1,5 χρονο εντος εγγυησης και το ειχαν στειλει και παλι εξω χωρις καποια χρεωση.
Το προβλημα βεβαια τοτε ηταν διαφορετικο, το φαν και το power ανοιχτο συνεχεια και δεν ανοιγε ο φακος.
Τωρα σβηνει το power, σταματαει το φαν και αναβοσβηνουν κοκκινα τα 2 αλλα.

tegonik σε ευχαριστω πολυ!
Να δω τι θα γινει τελικα με την αντιπροσωπεια και οταν τον παρω πισω θα επικοινωνησουμε.

Να κανω ενα update απλα και να πω οτι τελικα μετα απο αρκετη επικοινωνια και βοηθεια απο τον τεχνικο της oktabit
οπου και τον ευχαριστω πολυ, o προτζεκτορας πηγε εξω και επισκευαστηκε, χωρις να με χρεωσουνε κατι (!), που πραγματικα με εξεπληξε, μετα απο τις αρχικες χρεωσεις που μου ειχανε πει.
Δεν γνωριζω ακομα τι ακριβως επισκευαστηκε, οταν τον παρω τις επομενες μερες θα ρωτησω λεπτομερειες.

Ευχαριστω ολους και ιδιαιτερεα τον tegonik που προσφερθηκε για βοηθεια και πηρα και οικονομικη λαμπα για τον tw700!

Μια τελευταια ερωτηση μονο γιατι μετα απο ολα αυτα εχω αγχωθει λιγο, εχετε να μου προτεινετε καποιο καλο πολυμπριζο
να τον κουμπωσω πανω, αν και εφοσον ειχε να κανει με την ταση ρευματος (αν και δεν εχω καποιο προβλημα γενικα στο σπιτι)

Ευχαριστω!

Να κανω ενα update απλα και να πω οτι τελικα μετα απο αρκετη επικοινωνια και βοηθεια απο τον τεχνικο της oktabit
οπου και τον ευχαριστω πολυ, o προτζεκτορας πηγε εξω και επισκευαστηκε, χωρις να με χρεωσουνε κατι (!), που πραγματικα με εξεπληξε, μετα απο τις αρχικες χρεωσεις που μου ειχανε πει.
Δεν γνωριζω ακομα τι ακριβως επισκευαστηκε, οταν τον παρω τις επομενες μερες θα ρωτησω λεπτομερειες.

Ευχαριστω ολους και ιδιαιτερεα τον tegonik που προσφερθηκε για βοηθεια και πηρα και οικονομικη λαμπα για τον tw700!

Μια τελευταια ερωτηση μονο γιατι μετα απο ολα αυτα εχω αγχωθει λιγο, εχετε να μου προτεινετε καποιο καλο πολυμπριζο
να τον κουμπωσω πανω, αν και εφοσον ειχε να κανει με την ταση ρευματος (αν και δεν εχω καποιο προβλημα γενικα στο σπιτι)

Ευχαριστω!

Δεν κατάλαβα τσάμπα στον έφτιαξαν;

Δεν κατάλαβα τσάμπα στον έφτιαξαν;

Ναι. Μετα τα 18 που εδωσα για να μπει στο service, κα τις χρεωσεις που μου ειπαν στην αρχη,
1 μηνα μετα (τελος Δεκεμβρη) και μετα απο επικοινωνια που ειχε ο τεχνικος με την epson και το εξωτερικο,
μου ειπε θα το στειλουν χωρις χρεωση (τα 250 ) και θα μου βγαλουν το κοστος επισκευης για να αποφασισω τι να κανω.

Εχθες με πηρε ο τεχνικος και που ειπε οτι εχει επιστρεψει, ετοιμος, και δε θα με χρεωσουν τιποτα.
Φανταζεσαι την εκπληξη μου!

Για προστασία του προτζέκτορα δεν θέλεις πολύμπριζα και σταθεροποιητές. Είναι πολύ καλύτερη η σύνδεσή του να γίνεται πάνω σε UPS. Μου έχει τύχει σε προβολή ταινίας, να υπάρξει διακοπή και φυσικά να σταματήσει ακαριαία η ψύξη της λάμπας και των λοιπόν συστημάτων. Ευτυχώς η λάμπα ξεπέρασε το σοκ, αλλά από τότε ο προτζέκτοράς μου παίρνει τάση μόνιμα από UPS.

Φανταζομαι ενα αξιοπιστο ups θα ξεπερναει τα 200
Αν υπαρχει κατι πιο οικονομικο, και γνωριζεις, να το κοιταξω.

Προς το παρον, επειδη δεν θελω να ειναι απλα πανω στη πριζα και να υπαρχει εστω μια μικρη προστασια
γι' αυτο ρωτησα για καποιο καλο πολυπριζο (ή μονοπριζο) τουλαχιστον για προστασια απο τις αλλαγες τασης.

Αυτό που δουλεύω πρέπει να μου κόστισε κάτω από 200 ευρώ και είναι της Mustek στα 2000VA (γιατί τροφοδοτεί συνεχώς πάνω από 10 με 15 συσκευές). Και μην φανταστείς πως είναι κανένα pure sine. Αυτά είναι πολυτέλειες.

Προς το παρον, επειδη δεν θελω να ειναι απλα πανω στη πριζα και να υπαρχει εστω μια μικρη προστασια
γι' αυτο ρωτησα για καποιο καλο πολυπριζο (ή μονοπριζο) τουλαχιστον για προστασια απο τις αλλαγες τασης.

Μια απλή και αξιόπιστη λύση για minimum προστασία είναι αυτή https://www.skroutz.gr/s/3248687/APC-P1T-GR.html?keyphrase=APC+P1-GR+ESSENTIAL+SURGE+ARREST+BLACK