Πρόβλημα σήματος ψηφιακών καναλιών ΕΡΤ στο Γαλάτσι

Re: Επίγεια Ψηφιακή TV: Νέα & Εξελίξεις

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα καθώς είναι το πρώτο μου post αν και έχω παρακολουθήσει άπειρα διαφορετικά threads.
Πρόσφατα μετακόμισα στου Γκύζη και η κεραία μου είναι στραμμένη προς Υμηττό. Λαμβάνω τα πάντα ΟΚ. Δοκίμασα να στρέψω την κεραία προς Αίγινα για να δω αν μπορώ να συντονίσω την 54, 63 και 65. Τζίφος. Με την 54 ήμουν λίγο πολύ σίγουρος ότι θα έχω πρόβλημα καθώς συμπέφτει με την αναλογική 54 από Υμηττό. Κάνω μια ερώτηση σε ένα τεχνικό στη γειτονιά και μου είπε πως και αυτός δεν έχει καταφέρει να συντονίσει τις συγκεκριμένες συχνότητες της Αίγινας. Μεγάλα εμπόδια απ' την ταράτσα μου προς Αίγινα δεν υπάρχουν. Μπορεί κάποιος γείτονας (ή μη) να βοηθήσει με κάποια ιδέα ή με την δική του εμπειρία;

Re: Απάντηση: Πρόβλημα σήματος ψηφιακών καναλιών ΕΡΤ στο Γαλάτσι

Το περίεργο είναι ότι τις πρώτες δύο μέρες έβλεπα "καμπάνα" όλα τα ψηφιακά. Σταδιακά όμως άρχισα να χάνω, πρώτα τα ΕΤ1, ΝΕΤ και ΕΤ3, και αμέσως μετά (μέσα σε 2-3 μέρες) και την DIGEA. H κεραία της πολυκατοικίας "βλέπει" προς πάρνηθα, ......

Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Αποκλείεται να έβλεπες τα ψηφιακά της Digea εφόσον η κεραία της πολυκατοικίας είναι στραμμένη προς Πάρνηθα........

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα σήματος ψηφιακών καναλιών ΕΡΤ στο Γαλάτσι

Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Αποκλείεται να έβλεπες τα ψηφιακά της Digea εφόσον η κεραία της πολυκατοικίας είναι στραμμένη προς Πάρνηθα........

Γιατί να πω ψέμματα; Κι εγώ δεν μπορώ να το εξηγήσω.
Έτσι έγινε. Μάλιστα αυτές τρις πρώτες μέρες είχα ενθουσιαστεί με το γεγονός ότι βλέπω τα ψηφιακά (προηγουμένως με την CRT δεν είχα ούτε αποκωδικοποιητή) και άκουγα και το ψηφιακό ραδιόφωνο. Φαντάσου την απογοήτευση, όταν είδα να χάνονται σταδιακά (ναι, σταδιακά) πρωτα τα ΕΤ1, ΝΕΤ & ΕΤ3, κατόπιν τα Digea άρχισαν να κάνουν τετρεγωνάκια ώσπου χάθηκαν τελείως. Τώρα (εδώ και μέρες) βλέπω μόνο το μπουκέτο Πρίσμα κλπ. Νόμιζα ότι είναι ελαττωματική η τηλεόρασή μου. Μέχρι που ρώτησα και ανακάλυψα ότι κανένας στην πολυκατοικία δεν "βλέπει" ψηφιακά. Σε επικοινωνία μου με τον νυν διαχειριστή που τυχαίνει να είναι και ηλεκτρολόγος, μου είπε πως εκτός από την κατεύθυνση, θέλει και καινούρια κεραία γιατί "αυτή δεν κάνει". Τέλος πάντων, είμαι ακόμα σε φάση ψαξίματος ως προς το τι θα κάνω...

Μάλλον έπιανες από αντανάκλαση στην αρχή, ίσως επειδή γύρισε λίγο η κεραία, ίσως επειδή φθάρθηκε το καλώδιο της κεραίας, ίσως επειδή άλλαξε κάτι στον ενισχυτή; Δεν ξέρω! Πάντως απ' ότι φαίνεται έπιανες κατά τύχη!

Πάντως για να ξέρεις δεν υπάρχει ειδική κεραία για τα ψηφιακά κανάλια! Όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο ή αδαής είναι ή προσπαθεί να βγάλει χρήματα! Ενισχυτής κατάλληλος για ψηφιακά, ναι αληθεύει.
[COLOR=#fafafa !important]

[/COLOR]​
small-logo.png

Last edited:
Ευχαριστώ, arva. Οπότε απορρίπτω την νέα κεραία κατ'αρχάς και μένει να δοκιμάσω νέο προσανατολισμό και ενδεχομένως και νέο ενισχυτή.
(μετά τις γιορτές μάλλον)
ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ 2010.
ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Αν είναι σε καλή κατάσταση η κεραία ναι, πιστεύω δεν χρειάζεται να την αλλάξεις. Εγώ πάντως που μένω Μαρούσι, είμαι στον 2ο όροφο 6όροφης πολυκατοικίας και επειδή έχω βάλει δορυφορικό πιάτο έχω βάλει με combiner μια απλή αλλά καλής ποιότητας κεραία για τα επίγεια και δίνω σε 4 πρίζες και κάνω άψογη λήψη αναλογικών και ψηφιακών καναλιών από Υμηττό. Έκανα μια δοκιμή το καλοκαίρι και είχα βγάλει τα ψηφιακά από Αίγινα στο 63 απροβλημάτιστα και στο 54 και 65 με σπασίματα λόγω αντίστοιχης εκπομπής αναλογικά από Υμηττό των KONTRA και BlueSky. Για δες το και λίγο αυτό...

Υπάρχει τρόπος να "δω" τα ψηφιακά κανάλια από Υμηττό ή Αίγινα χωρίς να χαθούν οι συχνότητες των αναλογικών από την Πάρνηθα; Με μια δεύτερη κεραία και μίξη του σήματος των δύο κεραιών, ας πούμε; Γιατί υπάρχουν πολλοί (ηλικιωμένοι, παράξενοι, κλπ) στην πολυκατοικία που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ξανασυντονίσουν το δέκτη τους σε νέες συχνότητες.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα σήματος ψηφιακών καναλιών ΕΡΤ στο Γαλάτσι

Υπάρχει τρόπος να "δω" τα ψηφιακά κανάλια από Υμηττό ή Αίγινα χωρίς να χαθούν οι συχνότητες των αναλογικών από την Πάρνηθα; Με μια δεύτερη κεραία και μίξη του σήματος των δύο κεραιών, ας πούμε;

Eτσι ακριβώς......

Και εγώ από Πάρνηθα μπορώ και πιάνω τα 8 κανάλια της digea πολύ καλά (από αντανακλάσεις προφανώς) μαζί με τα ΕΡΤ mpeg2. Τα υπόλοιπα της ΕΡΤ με τίποτα, μόνο Υμηττό.

Υπάρχει τρόπος να "δω" τα ψηφιακά κανάλια από Υμηττό ή Αίγινα χωρίς να χαθούν οι συχνότητες των αναλογικών από την Πάρνηθα; Με μια δεύτερη κεραία και μίξη του σήματος των δύο κεραιών, ας πούμε;
Ναι, γίνεται. Εγώ είχα κάνει παλιότερα το ίδιο με Υμηττό και Αίγινα και δεν είχα κάποιο πρόβλημα.
Τι να σημειώσεις όμως... ενώ σε συχνότητες που εκπέμπουν μόνο ένα κανάλι (ET1, NET, MEGA, ANT1, κλπ) δεν είχα κανένα πρόβλημα
σε συχνότητες που εκπέμπουν/εξέπεμπαν δύο κανάλια μαζί, πχ CNN, TV5, MAGIC, HIGH, 06-TV, MAD, κλπ... υπήρχαν παρεμβολές,
μικρότερες ή μεγαλύτερες, και αυτό γιατί η Αίγινα περνούσε μέσα στον Υμηττό.

Δεν ήταν και κανένα μεγάλο πρόβλημα όμως. Το καλό είναι πως δεν υπήρχαν είδωλα στα κανάλια του Υμηττού.
Όπως τα έπιανα και με την μία κεραία, τα έπιανα με τις δό.

ΟΚ. Άρα θα χρειαστώ μία 2η κεραία και θέλω και νέο ενισχυτή; Ή πρέπει να μπει μίκτης σήματος;
Θα χρειαστεί να μπουν διαχωριστές σήματος στα διαμερίσματα;

Εγώ τις είχα ενώσει με ένα απλό μεταλλικό " Τ " (combiner). Δεν είχα κανένα πρόβλημα.
Άνετα μπορείς να κάνεις και εσύ το ίδιο.