πρόβλημα Sony

antonios

AVClub Addicted Member
14 July 2006
1,366
Έχω αυτό το μοντέλο:
http://www.sony.gr/product/sdh-digital-8/dcr-trv340e

το οποίο ξαφνικά παρουσίασε πρόβλημα πιξελιάσματος σε νέες κασσέτες που γράφω.
τις προηγούμενες Digital8 κασσέτες που έχω τις παίζει τζάμι.
Τι λέτε να φταίει; Ο φακός μήπως ή κάτι άλλο; Αν μπορούμε να υποθέσουμε και κόστος επισκευής...

σε κάθε κασσέτα που γράφω. όσες έχω γράψει τις παίζει μια χαρά. Η ίδια κεφαλή δεν χρησιμοποιείται και στο παίξιμο και στο γράψιμο;

Έχει 2 περιστροφικές κεφάλες όπως λέει το βιβλίο οδηγιών μια πρέπει να γράφει και η άλλη να αναπαράγει.

Όταν αναπαράγει, διαβάζουν και οι δύο κεφαλές, όταν γράφει γράφουν και οι δύο, όπως πολύ σωστά αναφέρει και ο Leonidas33. Αυτό αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό της ελικοειδούς εγγραφής/αναπαραγωγής και γίνεται για να υπάρχει συνεχόμενη εγγραφή στην ταινία. Την ίδια στιγμή που η πρωταρχική κεφαλή έχοντας εγγράψει/διαβάσει ένα ίχνος στην μαγνητική ταινία, περιφέρεται "νεκρά" για να έρθει σε θέση νέου ίχνους, η αντιδιαμετρικά τοποθετημένη δεύτερη, γράφει/διαβάζει το αμέσως επόμενο.

Εκτός όμως από τις δύο αυτές κεφαλές, υπάρχει είτε μία σταθερή εκτός τυμπάνου, είτε άλλες δύο μέσα στο τύμπανο (σε πιο ακριβές υλοποιήσεις) που χρησιμοποιούνται για το "σβήσιμο" (ουσιαστικά διαρρέονται από υψιλόσυχνο εναλλασσόμενο ρεύμα, το οποίο διατάσσει τα μόρια του μαγνητικού υλικού ομοιόμορφα, ωστέ να μην υπάρχουν παρεμβολές κατά την εγγραφή). Ίσως το πρόβλημα του φίλου antonios να βρίσκεται σε αυτήν/ές.

Από την άλλη, οι κασέτες που εμφάνισαν το πιξέλιασμα, ήταν φρέσκες ή μήπως προέρχονταν από συχνές επανεγγραφές;

όχι δεν φταίνε οι κασσέτες αν και δεν την έχω πάει ακόμα για να μάθω κόστος.

κάποιος που θα την ήθελε σε χαμηλή τιμή; πιθανόν για να περάσει κασσέτες D8, Hi8 στον υπολογιστή; Εκεί δεν έχει κανένα πρόβλημα.

Κασέτα καθαρισμού δοκίμασες; Μπορεί πολύ απλά να έχει μαζέψει βρωμιά η κεφαλή σβησίματος...