Προβλημα στην ps63c7000....

kyrliot

Supreme Member
31 March 2008
3,912
Θεσσαλονίκη
Δυστηχως μετα την περσινη lcd 46b650 που εβγαλε προβλημα στο panel και αντικατασταθηκε με ιδια καινουργια ΚΑΙ η ps63c7000 εβγαλε προβλημα,αυτη τη φορα μαλλον ηλεκτρονικο (μπραβο samsung, 2 στις 2 προβληματικες tv, μπαινει και αυτη στην official "Δεν ξαναγοραζω" λιστα μου μαζι με την Phillips).Το προβλημα που ειναι εμφανεστερο σε game mode "on" ειναι οτι αν εχουμε ενα "παραθυρο" των windows ανοιχτο στο κεντρο της οθονης, το οριζοντιο περιγραμμα (η πανω και η κατω μαυρη γραμμη) συνεχιζει και στο ασπρο φοντο κατα μηκος της οθονης.Αλλαζεις θεση το παραθυρο οι γραμμες το ακολουθουν.Eπισης στο τελος της ταινιας στα "γραμματα" η σειρα που ειναι τα ασπρα γραμματα ειναι γκριζα και η αποκατω που δεν εχει γραμματα μαυρη.Αντε τωρα με τις σκαλες πεντε οροφους κουβαλημα.Παντως δεν ασχολουμε ακομα θα δω αν υπαρχει περιπτωση αντικαταστασης και αν ναι θα περιμενω το νεο μοντελο (υπολογιζω μαιο) για αλλαγη.Χασανε, ενα καλο θελω να πιστευω πελατη.

Last edited:
Αυτό που περιγράφεις, άρχισε ξαφνικά να συμβαίνει ή απλώς τώρα το παρατήρησες;

Με το που εβαλα τις ρυθμησεις του hdtvtest (που ειναι σε game mode - με αυτη την ρυθμηση "βγαζει" ματια) και ανεβασα τις ρυθμησεις (παλιοτερα τις ειχα χαμηλωμενες για στρωσιμο) το προσεξα.Αν δεν εισαι σε game mode και βαλεις ρυθμηση "hdmi μαυρο χαμηλο" αντι "κανονικο" το φαινομενο με τα γραμματα ειναι ελαχιστο αλλα παραμενει η διαχυση του "μαυρου" στο "ασπρο".Σε συνδεση pc (rgb port - d-sub της tv) που εχω ενα pc ειναι χειροτερα τα πραγματα απο οτι σε ενα αλλο pc στο hdmi/dvi.Hλεκτρονικο πρεπει να ειναι το προβλημα.

Last edited:
Eνδεχομένως να μην έχει κάποιο πρόβλημα η τηλεόρασή σου, αλλά απλώς να "πάσχει" από line bleeding, όπως και οι φετινές Panasonic και LG, λόγω επιθετικού περιορισμού APL.

IMG_5004.jpg

IMG_4995.jpg

Tωρα μου εκανες την καρδια περιβολι,αυτο ειναι το προβλημα-ειδα βιντεακια στο yοutube.Στα 2,5 μετρα που εχω την tv μου "σπαει" τα νευρα με αυτο που βλεπω.

Last edited:
line bleeding όπως........?

Είναι οι οριζόντιες γραμμές μειωμένης ή αυξημένης φωτεινότητας που προκαλούνται από την ύπαρξη φωτεινών ή σκοτεινών αντικειμένων, αντίστοιχα.

Tωρα μου εκανες την καρδια περιβολι,αυτο ειναι το προβλημα-ειδα βιντεακια στο yοutube.Στα 2,5 μετρα που εχω την tv μου "σπαει" τα νευρα με αυτο που βλεπω.

Να κανω μια "χαζη" ερωτηση υπαρχει περιπτωση να εχει σχεση με το firmware που η samsung τα αλλαζει σαν στραγαλια ;

Θα μπορούσε να έχει επηρεαστεί η ρύθμιση του APL limiter και από κάποιο firmware, πιθανώς...

Αν έχεις κάποιον αισθητήρα περιβάλλοντος φωτισμού ή power saving mode ενεργοποιημένα, βάλε τα στο off για να μειωθεί η επίπτωση του φαινομένου.