προβλημα στην ψηφιακη εισοδο ...?

niko Zed

Established Member
6 November 2008
297
παιδια για καποια αιτια δεν βγαινει ηχος οταν χρησιμοποιω την ψηφιακη εισοδο του cd player ...

παμε ομως απο την αρχη ...
το player εχει και ψηφιακη εισοδο, ομως μου εχουν εξηγησει οτι δεν εχει μετασχηματιστη στην ψηφ. εισοδο - αυτο εγω δεν ξερω τι μπορει πρακτικα να σημαινει ...

οταν λοιπον συνδεω την ψηφιακη με οποια αλλη πηγη/τρανσπορτ, ειτε καποιο dvd player (ως audio), ειτε την καρτα ηχου (0404 E-MU pci) δυστυχως δεν βγαινει ηχος καθολου ... :nounder:

αν παω σε σπιτι φιλου μου, εκει παιζει κανονικα και τελεια !!! :hmmmm2:

αν συνδεσω στο σπιτι μου αλλο dac, παιζει κανονικα το dac ...
οποτε δεν ειναι θεμα ρυθμισεων ... υπαρχει περιπτωση το ρευμα του σπιτιου μου αν π.χ. δεν εχει καλη γειωση να του κανει τετοιο μπερδεμα ...? :huh2:

any idea ...?

Οταν συνδεεις το player με το dac συνδεεις την ψηφιακη εξοδο του player με το dac,και οχι την ψηφιακη εισοδο του player
Tην γειωση μην την μπερδευεις καθολου,ειναι ασχετη
Αν θελεις πες μας και το player

Last edited:
ναι την εξοδο ... και απο τη 0404 Ε-ΜU η' και απο το dvd player ...
μα ετσι κι αλλιως οταν συνδεσω ενα αλλο dac που εχω αυτο παιζει κανονικοτατα !
στο player (audio aero capitole) συμβαινει το προβλημα οταν το μετατρεπω σε dac ... σαν ολοκληρωμενο ομως κανενα προβλημα ...
τελειως εξωπραγματικο ... :chinscratch:

okay αλλα εχω γινει πια δυσπιστος γιατι επι μηνες δοκιμαζω τα παντα ... μεχρι και το τρασπορτ τα καλωδια και το Καπιτολ τα πηρα ολα μαζι και σε σπιτι φιλου επαιξε ως dac !!!

η ζωνη του λυκοφωτος κανονικα ... :blink:

Aπ οτι ειδα στο site της εταιριας το καινουργιο δεν διαθετει ψηφιακες εισοδους,αν εχεις το παλιο ποια απ ολες χρησιμοποιεις σαν εισοδο?
Εκτος αν εχεις το καινουργιο το reference,οποτε και σε κεινο ποια εισοδο χρησιμοποιεις?

Last edited:
εχει αναλογικες πια γιατι δουλευει και σαν προενισχυτης, γι' αυτο μαλλον ...
εγω εχω τη δευτερη γενια το 24/192 το SE και εχει μονο coaxial bnc, δεν εχει AES/EBU
παντως καμμια δεν παιζει οταν εχει το προβλημα, μηπως εχει να κανει με διαφορες τασεων στην καθε συσκευη και δεν lock-αρει ? μπορει να ειπα και βλακεια τωρα ... :damnyou:

Οτι υπαρχουν προβληματα στο λοκαρισμα των dac,υπαρχουν.Προσωπικα και εγω αντιμετωπισα διακοπες στο dac ,οταν αναβανε λαμπες φθορισμου,δουλευε πλυντηριο κλπ.Αυτο το ελυσα αγοραζοντας ενα Van Den hul triaxial profesional 75 Ω ψηφιακο καλωδιο και μηδενιστηκαν σχεδον.Προσφατα χρησιμοποιησα το belden 1695a τεματισμενο με wbt 0110cu,και δεν υπαρχουν πλεον καθολου διακοπες.Bεβαια σε μενα κλειδωνε,αλλα στις περιπτωσεις που ανεφερα εκανε διακοπες.Σε σενα το αξιοπεριεργο ειναι οτι δεν δουλευει στο σπιτι σου,αλλα δουλευει αλλου.Υποθετω επισης οτι οι συσκευες που δινουν σημα στο audio aero capitole ειναι και στις δυο περιπτωσεις οι ιδιες

είναι κατα πάσα πιθανότητα θέμα απομόνωσης. φτιάξε ενα καλώδιο με μετασχηματιστακι ανάμεσα για μια δοκιμή.οι τασεις δεν μπορει να δημιουργούν πρόβλημα αφου τα περισσότερα ολοκληρωμένα λοκαρουν απο 50mv και πανω.

το πρόβλημα πρέπει να ειναι στις γειώσεις των υπολοίπων μηχανημάτων σου για αυτο και το κάνει μόνο σπίτι σου.

Re: Απάντηση: προβλημα στην ψηφιακη εισοδο ...?

Οτι υπαρχουν προβληματα στο λοκαρισμα των dac,υπαρχουν.Προσωπικα και εγω αντιμετωπισα διακοπες στο dac ,οταν αναβανε λαμπες φθορισμου,δουλευε πλυντηριο κλπ.Αυτο το ελυσα αγοραζοντας ενα Van Den hul triaxial profesional 75 Ω ψηφιακο καλωδιο και μηδενιστηκαν σχεδον.Προσφατα χρησιμοποιησα το belden 1695a τεματισμενο με wbt 0110cu,και δεν υπαρχουν πλεον καθολου διακοπες.Bεβαια σε μενα κλειδωνε,αλλα στις περιπτωσεις που ανεφερα εκανε διακοπες.

το βιωνω παρα πολλα χρονια αυτο με οτι dac εχω χρησιμοποιησει στο παρελθον αλλα οπως ειπες και 'συ τουλαχιστον κλειδωνε ...

Υποθετω επισης οτι οι συσκευες που δινουν σημα στο audio aero capitole ειναι και στις δυο περιπτωσεις οι ιδιες

ναι οι ιδιες με τα ιδια καλωδια ! το dac με το οποιο συνδεω τις ιδιες συσκευες ειναι το Theta GenVa και εδω δεν υπαρχει το παραμικρο προβλημα ... τι να πω ...

το πρόβλημα πρέπει να ειναι στις γειώσεις των υπολοίπων μηχανημάτων σου για αυτο και το κάνει μόνο σπίτι σου.

γι' αυτο αναφερθηκα και αρχικα στην γειωση ... καποιο θεμα ισως εχω εκει ...

είναι κατα πάσα πιθανότητα θέμα απομόνωσης. φτιάξε ενα καλώδιο με μετασχηματιστακι ανάμεσα για μια δοκιμή.οι τασεις δεν μπορει να δημιουργούν πρόβλημα αφου τα περισσότερα ολοκληρωμένα λοκαρουν απο 50mv και πανω.

κατι τετοιο ειναι η αληθεια πως σκεφτομαι ως επομενο βημα ... ομως τι χαρακτηριστικα θα πρεπει να εχει αυτο ...? π.χ. εχω καποια step up transformers, αυτα υπαρχει πιθανοτητα να μου ειναι χρησιμα ?

εχω καποια ειδικά για spdif. εαν είσαι αθηνα ελα παρε ενα για την δοκιμη σου και βλέπεις.
στείλε πμ για τα καθέκαστα.

αν και ειναι αρκετά εύκολο να φτιάξεις. καμιά 15 σπειρες πρωτεύων - δευτερεύων σε ενα φεριτακη. για δοκιμή ειναι οκ.

εχω καποια ειδικά για spdif. εαν είσαι αθηνα ελα παρε ενα για την δοκιμη σου και βλέπεις.
στείλε πμ για τα καθέκαστα.

ο.κ.
Αθηνα ειμαι ναι ... και ευχαριστω για την βοηθεια και την πρωτοβουλια :ernaehrung004: