Πρόβλημα στο LFA v5.5

JohnJohn

AVClub Addicted Member
25 June 2006
2,480
1
Εχω το LFA 5.5 το οποίο παρουσιάζει το εξής κουλό. Ενω βαζω Thiele-small ρυθμίζω Vent parameters, dimensions κτλ, δεν μου βγαζει γραφική παράσταση παρα μονο μια ευθεια γραμμη στο 0. (είμαι δεινος σχεδιαστής βεβαια αλλα τόσο καλό πια???)

Για καποιο λογο δεν βγαζει καμια γραφική. Το δοκίμασα σε 3 pc σε XP, ακόμα και σε win98. Η ίδια συμπεριφορά, ενω παλιά η 5.5 ειχε παιξει κανονικότατα θυμάμαι.

Η εκδοση 5 παιζει μια χαρα.

Καμιά ιδέα?

Attachments

• lfa1.jpg
    lfa1.jpg
    70.1 KB · Views: 42
Εχω το LFA 5.5 το οποίο παρουσιάζει το εξής κουλό. Ενω βαζω Thiele-small ρυθμίζω Vent parameters, dimensions κτλ, δεν μου βγαζει γραφική παράσταση παρα μονο μια ευθεια γραμμη στο 0. (είμαι δεινος σχεδιαστής βεβαια αλλα τόσο καλό πια???)

Για καποιο λογο δεν βγαζει καμια γραφική. Το δοκίμασα σε 3 pc σε XP, ακόμα και σε win98. Η ίδια συμπεριφορά, ενω παλιά η 5.5 ειχε παιξει κανονικότατα θυμάμαι.

Η εκδοση 5 παιζει μια χαρα.

Καμιά ιδέα?

Ελα ρε μάνα μου τώρα το είδα :BDGBGDB55:
Λοιπόν δέν έχει ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ , απλά μπήκε σε λειτουργία η προστασία ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ :slapface::flipout::flipout::flipout:
(κάτι που κι εγώ έμαθα κατά λάθος ....)

Το θέμα σου θα λυθεί , αλλά θα περιμένεις λίγο γιατί θα πρέπει να γίνουν 2 κινήσεις άλλες πρώτα (μιά με την εταιρεία που το δουλεύει-οχι την ΜΤΖ - και μιά με τον manager (J.V.) :flipout::BDBDG54:

τώρα κοντά βγαίνει και το version 6.0 ....:firstprize:

μαιστα. Επειδη μολις ξεκιναγα εκεινο το project που επρεπε να το εχω τελειωσει εδω και 4 χρονια, ειναι ουσιαστικές οι αλλαγες ή περιφερειακές? δηλαδη αξιζει να περιμένω η να προχωρήσω σα να μη συμβαινει τιποτις ?

μαιστα. Επειδη μολις ξεκιναγα εκεινο το project που επρεπε να το εχω τελειωσει εδω και 4 χρονια, ειναι ουσιαστικές οι αλλαγες ή περιφερειακές? δηλαδη αξιζει να περιμένω η να προχωρήσω σα να μη συμβαινει τιποτις ?

Οχι , δέν έχει αλλαγές ώς πρός το πρόγραμμα αυτό καθαυτό , προχώρα κανονικά και με το νόμο ...:BDGBGDB55: (και οταν τελειώσεις σφύρα μου ...:grinning-smiley-043)

ερωτηση κρίσεως: πειραζοντας το υψος καθε μονάδας, αλλάζουν και οι δευτερογενεις εκπομπες του σωλήνα. Συνήθως σε ενα ΜΜΤ υπαρχει μια "ευκολη" κοντα στα 250Ηz, μια "δύσκολη" κοντα στα 500 και μερικες "μέτριες" προς το 1ΚΗz (οι χαρακτηρισμοι αναφερονται στην δυσκολία εξαλειψης). Στην πραξη φαινεται ότι οταν εξαλειφεις την μια, φουντώνει η άλλη. Για να εξαλειφθουν απολυτα και οι τρεις ειναι δυσκολο. Αν λοιπόν οδηγείσαι στο να θυσιάσεις (δηλαδη να αφησεις να υπαρχει) μια απο τις μύτες, ποια ειναι η λιγότερο ενοχλητική? ποια δημιουργει λιγότερο πρόβλημα? Ειναι καλυτερα να πνιξεις τις δυο χαμηλοσυχνες και να αφησεις καπως ψηλότερα αυτες των μεσαιων συχνοτήτων που θα πνιγουν ισως πιο ευκολα με το ηχοαπορροφητικό ή λέω βλακείες ? Η ειναι προτιμοτερο να αφησεις την "500άρα" που ετσι κι αλλιως δυσκολα την ξεφορτώνεσαι, να δεχτείς ότι εκει θα υπαρχει ουτως η αλλως ενα προβλημα(τακι) και να μηδενίσεις τις υπόλοιπες "μυτες" ?

Last edited:
επίσης ποσα dB κάτω απο την κυρια εκπομπη, θεωρείται αποδεκτή μια δευτερεύουσα ?

τα παρακάτω σχήματα ειναι αποδεκτά ή όχι ?

ποιο απο τα δυο ειναι προτιμότερο, αυτο που εχει εναν χρωματισμό ή αυτό που έχει δυο χρωματισμούς αλλά καπως ασθενεστερους απο αυτον του πρώτου σχηματος ?

Attachments

• testLFA1.jpg
    testLFA1.jpg
    86.7 KB · Views: 30
  • testLFA2.jpg
    testLFA2.jpg
    87.7 KB · Views: 29