Πρόβλημα στο νέο μου HTPC....

mouse

AVClub Addicted Member
10 April 2007
1,957
ΛΑΡΙΣΑ
Παιδιά η ιστορία ξεκινάει ως έξεις...
Το καινούριο μου htpc με άφησε από τροφοδοτικό αφού ανέβασε θερμοκρασίες στα ύψη.... έκτοτε και αφού άλλαξα τροφοδοτικό δεν λέει να συνέλθει με τίποτα....
Ο Media Player Classic Home cinema αρνείτε να παίξει οτιδήποτε πάνω απο 720p..... , ο δε KMPlayer παίζει 1080p αλλά δεν συγχρονήζει ήχο με εικόνα με τίποτα (ενω ξεκινάει νορμάλ στην πορεία ξεσυγχρονίζετε... !!!!
Το DVBViewer ενίοτε σκαλώνει...... και το PCTV κολλάει και αυτό!!!
Το ερώτημα είναι τι φταίει????
Το μυαλό μου πάει στην κάρτα γραφικών (ati 3850 ultimate)...
To pc αποτελείτε απο MSI Platinum motherboard, Phenom 9750 επεξεργαστή, 2 γίγα ram και την ati 3850.
Μήπως ξέρει κανείς τη λύση του προβλήματος μου??? Τις πτέει εν ολίγεις????

Re: Απάντηση: Πρόβλημα στο νέο μου HTPC....

ή
ii) «κατέβασε» τη νέα έκδοση του MPC home cinema με default settings και είσαι ok (http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=170561)

Τζίφος.......:angry:
Μια απο τα ίδια, κατέβασα την τελευταία έκδοση και αρνείται να παίξει 1080p αρχεία... μέχρι 720p..

Σιγουρα η καταστροφη του τροφοδοτικου αφησε και μια ζημια στη μητρικη σου η στον επεξεργαστη σου ....

καρτα γραφικων ισως να μην ειναι αφου οι ματροσκες παιζουν και χωρις τη δυναμη της καρτας...

Re: Απάντηση: Πρόβλημα στο νέο μου HTPC....

Σιγουρα η καταστροφη του τροφοδοτικου αφησε και μια ζημια στη μητρικη σου η στον επεξεργαστη σου ....

καρτα γραφικων ισως να μην ειναι αφου οι ματροσκες παιζουν και χωρις τη δυναμη της καρτας...
Αυτό πως θα το διαπιστώσω??? δηλαδή πως θα καταλάβω που είναι η ζημιά?

Το θέμα είναι ότι δοκίμασα μία παλιά κάρτα ATI X1300 και ως δια μαγείας ο Media Player Classic Home Cinema έπαιζε 1080p αλλά παρέμεναν τα υπόλοιπα προβλήματα.... οπότε μπερδεύτηκα περισσότερο...

Μηπως μπαινει σε safe post και ο επεξεργαστης σου δουλευει στο ελαχιστο δυνατο? Μπες μια στο BIOS και κανε "load optimized defaults" η κανε και clear το cmos.

Δεν μπορω να δω πως μπορει να εχει χαλασει κατι. Τα ηλεκτρονικα χαλανε τελειως η δουλευουν σωστα. Δεν μπορει να χαλασε κατι και απλως να εγινε πιο αργο.

Μπορει να ειναι και θεμα software. Ανοιξε τον task manager στα windows (ctrl+alt+del ταυτοχρονα) και δες το CPU usage χωρις εσυ να εχεις ανοιξει κανενα προγραμμα, θα πρεπει να ειναι κατω απο 5% ολες τις ωρες.

είναι όντως στο 0-2% όταν δεν τρέχει κάτι, έκανα και update το bios αλλά δεν βελτιώθηκε κάτι. Πριν τα παίξει το τροφοδοτικό πάντως έπαιζαν τα πάντα άψογα.
θα δώσω την κάρτα γραφικών για αντικατάσταση αλλά φοβάμαι πως δεν θα λυθεί το πρόβλημα...

αν μπορεις δοκιμασε και μια αλλη καρτα γραφικων καποιου φιλου σου ....

ο σκληρος δισκος κανει τιποτα περιεργο θορυβο;;;;;
δηλ, ανοιγει κανονικα οτι αρχειο του ζητησεις ;;; γραφει κανονικα οτι του βαζεις ;;;;

αν ολα ειναι ενταξει ισως η μητρικη να τα παιξε!

Απάντηση: Re: Πρόβλημα στο νέο μου HTPC....

ναι εχω την skystar hd
Παίζει κάποιο ρόλο?

Μπορεί και όχι... Εγώ πάντως παλιότερα όσο είχα την Skystar2 πάνω κόντεψα να βγάλω το χτικιό.
Πάντως αν σου είναι εύκολο κάποια στιγμή να κάνεις τις δοκιμές χωρίς αυτή κάντο.

Φτερό και πούπουλο θα το κάνω το pc Μπάμπη μέχρι να βρω τι φταίει .....η θα φάει σουτ και θα στήσω άλλο...
Θα το δοκιμάσω και αυτό μιας και το ανέφερες....

Απάντηση: Re: Πρόβλημα στο νέο μου HTPC....

Φτερό και πούπουλο θα το κάνω το pc Μπάμπη μέχρι να βρω τι φταίει .....η θα φάει σουτ και θα στήσω άλλο...
Θα το δοκιμάσω και αυτό μιας και το ανέφερες....

Πάνω απ' όλα θέλει ηρεμία.... Αυτά τα μηχανήματα του διαόλου όσο τα αγριεύεις τόσο μουλαρώνουνε. -bye-

την sky star (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) βάλτηνα όσο μπορείς πιο μακριά από την κάρτα γραφικών γίνεται.

Για τις κάρτες γραφικών γενικά, οι τελευταίες δυο τρεις -παλιές βέβαια, με 5ετία στην πλάτη- που μου χάλασαν, δεν κάηκαν εντελώς. Άρχιζαν να βγάζουν τεχνουργήματα σε κάποια παιχνίδια ενώ σε άλλα όχι. Μάλλον μετά από κάποια θερμοκρασία, αρπάζει η gpu και μετά υπολειτουργεί μέχρι να καεί εντελώς φαντάζομαι