Πρόβλημα στο νέο μου HTPC....

Νίκο την εχω όντως στην πιο απομακρυσμένη θέση σε σχέση με την κάρτα γραφικών.
Η ένδειξη θερμοκρασίας της CPU είναι γύρω στους 45 βαθμούς καθώς και της κάρτας γραφικών επίσης. Η κάρτα γραφικών έχει παθητική ψύξη.
Τα προβλήματα παρουσιάζονται απο την πρώτη στιγμή , μόλις ανοίξω το pc

Η διαδικασία ελέγχου είναι σταθερή:

1. Bios update
2. Format
3. Πέρασμα τελευταίων driver σε όλα τα κομμάτια (αρχής γενομένης από την μητρική). Και όταν λέμε driver εννοούμε από την ‛μαμά’ εταιρία, την εταιρία κατασκευής του chip και όχι του εξαρτήματος.

Κάνεις τα παραπάνω ευλαβικά :p, δεν αρχίζεις να φορτώνεις codecs και άλλα μπλιμπλίκια, τσεκάρεις ‛standard’ πράγματα (κανα powerdvd, game κλπ) και μετά αρχίζεις τα ‛φλου’ (ματρόσκες – όπου παίζουν ρόλο codecs κλπ) και κοιτάς τις μπορεί να πταιει.

Έτσι μόνο θα ξέρεις αν είναι θέμα hardware ή software.

Αν σε πρόλαβα….

– Πριν κάνεις format, δοκιμάζεις να παίξεις το 1080p χωρίς τον codec του MPC και κατά προτίμηση codec H264 που δεν υποστηρίζει DXVA (coreavc, ffdshow codecs κτλ.) ;
//Από τα internal filters του MPC «ξε-κλικάρεις» τα αντίστοιχα forma, και προσθέτεις στα external filters έναν από τους παραπάνω codecs ως preferred.

Με πρ'ολαβες γιατί είμαι γραφείο ακόμη.... μόλις πάω σπίτι θα το δοκιμάσω και αυτό.
Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις..

Ισως άσχετο αλλά μήπως έχεις πρόβλημα με το νέο τροφοδοτικο; Δηλαδή μήπως δε δίνει αρκετό ρεύμα ή μήπως δεν το σύνδεσες με την κάρτα γραφικών (μερικές θέλουν επιπλέων τροφοδοσία);

Ισως άσχετο αλλά μήπως έχεις πρόβλημα με το νέο τροφοδοτικο; Δηλαδή μήπως δε δίνει αρκετό ρεύμα ή μήπως δεν το σύνδεσες με την κάρτα γραφικών (μερικές θέλουν επιπλέων τροφοδοσία);

Δεν υφισταται κατι τετοιο, αν δεν ειχε αρκετη ισχυ θα επεφτε σε overload και θα εσβηνε (η σε περιπτωσεις αχρηστων προιοντων, θα εκανε μπαμ). Αν δεν βαλεις την τροφοδοσια σε καρτα που την απαιτει, δεν αναβει.

έγινε που έγινε η στραβη ... κανε μια γενική εγκατάσταση απο την αρχή και πιστεύω οτι ολα θα πάνε κατ ευχήν :D δεν έχει μπέσα η πουτάν@ πληροφορική

Είμαι στα πρόθυρα εκπαραθύρωσης του.......
Δεν έχω ασχοληθεί μαζί του τις τελευταίες 20 μέρες......