Πρόβλημα στον ήχο από DVD σε iPod

17 June 2006
25,415
Αθήνα
Το project είναι απλό: μεταφέρω μια ολόκληρη ταινία από dvd στο ipod.

Χρησιμοποιώ το dvdfab platinum και επιλέγω από την κατηγορία dvd to mobile-> iPod οπότε αυτό βγάζει ένα αρχείο .Mp4 το οποίο μέσω itunes το περνάω στο ipod.

Το έχω κάνει σε αρκετές ταινίες με επιτυχία και με υπότιτλους μια χαρά, αλλά σε μερικές ταινίες όπως π.χ. Star wars δεν έχω ήχο στο .mp4 . Τι επιλέγω τον DD 5.1 τι τον απλό stereo, το αποτέλεσμα είναι να μην έχω ήχο. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες format αρχείων π.χ. m4v

Ορίστε και οι ρυθμίσεις που χρησιμοποιώ. Σας ξαναλέω ότι ακριβώς τα ίδια σε άλλες ταινίες υπάρχει μια χαρά ήχος.

Για πείτε καμιά ιδέα... :nounder:

attachment.php

Attachments

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    68.9 KB · Views: 40
To αρχείο που δημιουργεί το πρόγραμμα, αν το εκτελέσεις στον υπολογιστή σου, ήχο ακούς ;

Φυσικά ΟΧΙ. Από κει την ψιλιάζομαι την δουλειά και γι αυτό τον λόγο κάνω δοκιμή κανά λεπτό μόνο, όχι όλη την ταινία. Αν δεν έχει ήχο στο PC 1000% δεν έχει και στο ipod.

Υποθέτω λοιπόν ότι αυτά τα αρχεία είναι σε τέτοιο φορμά ήχου που το πρόγραμμα δεν υποστηρίζει κατά την μετατροπή σε αρχείο τύπου ipod....μάλλον πρέπει να κοιτάξεις για άλλο πρόγραμμα μετατροπής.

Αν έχεις ipod touch δοκίμασε επιλέγοντας iphone αντι ipod σαν συσκευή.
Τον ίδιο τύπο αρχείων υποστηρίζει. Το έχω κάνει με επιτυχία (για iphone) με ήχο στα 128kbps.
Αρχικά είχα επιλέξει να ριπάρει μόνο την ταινία και όχι όλο το dvd, με μία μπάντα ήχου και υποτίτλους.