προβλημα συνδεσης dvd - rec

eqvus

New member
22 June 2008
20
Έχω μια SONY KLD 46 και προσπαθώ να την συνδέσω με ένα dvd SAMSUNG με HDMI καλώδιο ......

η σύνδεση έχει ως εξής

καλώδιο κεραίας στο dvd και μετά καλώδιο κεραίας από dvd στην TV.

Σύνδεση των δυο συσκευών με καλώδιο hdmi

Τι κάνω λάθος? Τι πρόβλημα μπορει να υπάρχει?

Re: Απάντηση: προβλημα συνδεσης dvd - rec

Εννοείς ότι δεν έχεις εικόνα από το HDMI?

Δεν έχω καθόλου εικόνα......
ούτε από τις συχνότητες της τηλεόρασης.

Το καλώδιο της κεραίας αν το συνδέσεις απευθείας στην τηλεόραση, παίζουν τα κανάλια κανονικά? Για να δούμε αρχικά αν δεν φταίει το καλώδιο που κατεβαίνει από την κεραία σου.
Μετά πρέπει να τσεκάρεις μήπως το συγκεκριμένο καλώδιο HDMI είτε δεν έχει κουμπώσει καλά είτε δεν μπορεί να κλειδώσει το σήμα μεταξύ των 2 συσκευών. Τέλος υπάρχει και το ενδεχόμενο το dvd-rec να έχει πρόβλημα, οπότε θα χρειαστεί να το επιστρέψεις το συντομοτερον ώστε να σου το αντικαταστήσουν (αν είναι καινούριο εννοείται, διαφορετικά πάει για service).
-bye-

Δεν έχω καθόλου εικόνα......
ούτε από τις συχνότητες της τηλεόρασης.

Φανταζομαι οτι εχεις βαλει σωστα τα καλωδια κεραιας...οπως επισης οτι εχεις συντονισει και τα καναλια στο dvd.

Πολύ περίεργο. Η κεραία είναι ένα loop through, απλώς περνάει από μέσα το σήμα και ξαναφεύγει να πάει στην tv. Δοκίμασε καταρχάς βγάζοντας το hdmi. Άσε δηλαδή μόνο το καλώδιο κεραίας και ανοιχτό το dvd (όχι στο off). Η κεραία, αν τη βάλεις απευθείας στην tv, είναι οκ;

Επίσης κάτι άλλο που μπορεί να είναι, ειναι οι ρυθμίσεις του dvd-rec. Μπορείς να το συνδέσεις με ένα SCART αρχικά ώστε να πάρεις εικόνα και να μπεις στο setup του μηχανήματος και να δεις τις επιλογές που έχει εκεί.

Επίσης κάτι άλλο που μπορεί να είναι, ειναι οι ρυθμίσεις του dvd-rec. Μπορείς να το συνδέσεις με ένα SCART αρχικά ώστε να πάρεις εικόνα και να μπεις στο setup του μηχανήματος και να δεις τις επιλογές που έχει εκεί.

Ναι , αυτο ηταν το προβλημα....
Οι επιλογες του dvd απο το setup.

thks