Πρόβλημα σύνδεσης ήχου απο PC σε HDTV που κοντεύει να με τρελάνει. Help!

ultraxmode

Senior Member
27 August 2008
587
Athens
Καλημέρα σε όλους!

Πρόσφατα έστησα ένα PC για να μπορώ να βλέπω ταινίες στην 42PFL7603D/12 Philips HDTV μου.

Για την εικόνα : Επειδή το motherboard έχει μόνο DVI (και όχι HDMI) αγόρασα ένα ανταπτοράκι απο DVI --> HDMI. Όλα καλά, η εικόνα φαίνεται τέλεια.

Για τον ήχο (Εδώ είναι το πρόβλημα): Αγόρασα ένα straight καλώδιο οπου στις δύο άκρες του έχει απο ένα καρφί 3.5mm stereo jack. Το σύνδεσα απο το PC (μέσω της Line-Out που έχει η onboard κάρτα ήχου) στο Audio-In L/R της τηλεόρασης με κανένα αποτέλεσμα, ήχος γιόκ! μηδέν. Δεν μπορεί λέω, κάτι τρέχει! Στο PC είχα συνδέσει πριν ένα σετάκι απο απλά ηχεία και ο ήχος έπαιζε κανονικά!!! Βάζω λοιπόν ένα τραγούδι να παίζει και προσπαθώ όση ώρα παίζει να βγάλω το καλώδιο που πάει στην HDTV και να βάλω τα απλά ηχεία στην Line-Out και παίζει ο ήχος! Αλλάζω πάλι τα καλώδια, τίποτα! Παίρνω λοιπόν ένα laptop που έχω, το βάζω και εκείνο να παίζει ένα mp3 και παίρνω ΤΟ ΙΔΙΟ καλώδιο που αγόρασα (straight stereo jack) και το βάζω στην Line-out του laptop. Ο ήχος παίζει κανονικά!

Τί μπορεί να φταίει ρε παιδιά; Κοντεύω να τρελαθώ μιλάμε!!! :music-smiley-005::smash::bigcry::HTEHETH63::rifle:

Νομίζω ότι πρέπει να δηλώσεις στην συσκευή την αντιστοίχιση Audio IN με HDMI:

1. Πήγαινε Μενού>TV>Εγκατάσταση>Συνδέσεις>Audio In

2. Eπέλεξε την HDMI με την οποία έχεις συνδέσει το PC

3. Λογικά θα είσαι ΟΚ :a0210:

Ισως φταιει η καρτα ηχου, να μην μπορει να συνδεθει με πηγη που εχει χαμηλη αντισταση εισοδου ή κατι τετοιο.
Βαλε μια αλλη καρτα ηχου δοκιμαστικα.

Νομίζω ότι πρέπει να δηλώσεις στην συσκευή την αντιστοίχιση Audio IN με HDMI:

1. Πήγαινε Μενού>TV>Εγκατάσταση>Συνδέσεις>Audio In

2. Eπέλεξε την HDMI με την οποία έχεις συνδέσει το PC

3. Λογικά θα είσαι ΟΚ :a0210:

Eυχαριστώ για την βοήθεια, το έχω κάνει ήδη όμως αυτό και μάλιστα έχω δοκιμάσει και τις τρείς HDMI και τις έχω "παντρέψει" με το AUDIO-IN L/R

Ισως φταιει η καρτα ηχου, να μην μπορει να συνδεθει με πηγη που εχει χαμηλη αντισταση εισοδου ή κατι τετοιο.
Βαλε μια αλλη καρτα ηχου δοκιμαστικα.

Κάτι τέτοιο να σου πώ μου πέρασε και εμένα απο το μυαλό αλλα δεν ξέρω απο ηλεκτρονικά και δεν ήξερα τί να σκεφτώ. Το καλώδιο λές να φταίει? Εννοώ αν αγοράσω κάποιο άλλο (πιό λεπτό) να είναι καλύτερα..?? Θα κοιτάξω να βρώ και κάποια κάρτα ήχου μήπως μπορέσω να το δοκιμάσω..

είναι σίγουρα audio in στην τηλεόραση - μήπως είναι out??????
εφόσον με το ίδιο καλώδιο παίζει στο laptop τότε το καλώδιο είναι ok.
δοκίμασε με μια άλλη πηγή - πχ mp3 player στην τηλεόραση να δείς τις γίνεται ??? αν παίζει τότε κάτι συμβαίνει στον υπολογιστή.

αν είναι όντως audio in μήπως δεν ενεργοποιείται στη σύνδεση με hdmi???

ενώ έχω "συνδέσει" την HDMI με την AUDIO IN L/R (η οποία είναι in -εξακριβωμένο-) δεν παίζει με την συγκεκριμένη κάρτα ήχου. Αν συνδέσω με ΑΚΡΙΒΩΣ τον ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ το laptop τότε παίζει μια χαρά.

Αν συνδέσω ένα ζευγάρι απλά ηχεία (αυτά τα φτηνά του εμπορίου που έχουν πρίζα για να παίρνουν ρεύμα) στο (προβληματικό) PC τότε ο ήχος παίζει. Τα βγάζω τα ηχεία, βάζω το καλώδιο που σενδέεται με την HDTV...no sound.

7.4.2 Αντιστοίχιση υποδοχής AUDIO IN με βύσμα mini
Εάν πραγματοποιείτε σύνδεση ήχου από υπολογιστή στην υποδοχή AUDIO I N με βύσμα mini στο πίσω μέρος της τηλεόρασης, πρέπει να την αντιστοιχίσετε στην υποδοχή HDMI.

1. Πατήστε MENU στο τηλεχειριστήριο και
επιλέξτε Μενού ΤV > Εγκατάσταση >

Συνδέσεις > AUDIO IN L/R.
.....

7.4.2 Αντιστοίχιση υποδοχής AUDIO IN με βύσμα mini
Εάν πραγματοποιείτε σύνδεση ήχου από υπολογιστή στην υποδοχή AUDIO I N με βύσμα mini στο πίσω μέρος της τηλεόρασης, πρέπει να την αντιστοιχίσετε στην υποδοχή HDMI.

1. Πατήστε MENU στο τηλεχειριστήριο και
επιλέξτε Μενού ΤV > Εγκατάσταση >

Συνδέσεις > AUDIO IN L/R.
.....

Όπως είπα απο την αρχή, το έχω κάνει ΗΔΗ αυτό....

Μήπως η τηλεόραση περιμένει και ήχο από την hdmi χωρίς να "ξέρει" πως από την άλλη έχει DVI. Οπότε δεν δέχεται εκείνη την στιγμή ήχο από το audio in. μήπως άρα έχει κάποια ρύθμιση τον ήχο να τον παίρνει από αλλού?

Σου κάνει τα ίδια ακόμα και αν χρησιμοποιήσεις την spdif έξοδο με ομοαξονικό καλώδιο πάνω στην Φίλιπς? (η Φίλιπς έχει ψηφιακή είσοδο για τον ήχο?)

@TheGreatDalmuti

Έχω συνδέσει το PC με αυτό τόν τρόπο :

PC ---> DVI ---> (DVI to HDMI connector) ---> HDMI cable ---> HDMI της HDTV

Το audio-in λέει πως βρίσκεται εκεί συγκεκριμένα για τις 3 HDMI στην οποία στη μία έχω συνδέσει το καλώδιο... Σίγουρα δεν περιμένει ήχο, γιατι όταν βάζω ένα Laptop με HDMI κατευθείαν και βάζω και το straight 3.5mm stereo jack καλώδιο πάνω στην audio-in, o ήχος παίζει. Βέβαια, δεν προσπάθησα να βγάλω το καλώδιο για να δώ τελικά απο πού έρχεται ο ήχος (απο την HDMI ή απο το audio-in της HDTV..) χμμ... πρέπει να το δώ αυτό. Αν βγάλω το stereo καλώδιο της HDTV και ο ήχος συνεχίσει να παίζει τότε σίγουρα έχω το πρόβλημα αυτό που λές .

@Γιάννης Χατζηγεωργίου

Στο πρώτο post έχω αναρτημένο το Panel που έχει απο πίσω η TV. επειδή δεν ξέρω και πολλά σχετικά με τις διάφορες συνδέσεις, το μόνο που μπορώ να σου πώ είναι πως σίγουρα έχει RCA για ήχο .. αλλα νομίζω πως αυτές πάνε πακέτο με τις SCART? δεν ξέρω για δές βρε Γιάννη...

Το audio-in λέει πως βρίσκεται εκεί συγκεκριμένα για τις 3 HDMI στην οποία στη μία έχω συνδέσει το καλώδιο... Σίγουρα δεν περιμένει ήχο, γιατι όταν βάζω ένα Laptop με HDMI κατευθείαν και βάζω και το straight 3.5mm stereo jack καλώδιο πάνω στην audio-in, o ήχος παίζει.

Συγγνώμη που επαναλαμβάνομαι άλλα, αντιστοίχισες όπως λέει το manual? Δηλαδή το audio in να αντιστοιχεί στην συγκεκριμένη HDMI? πχ. στην HDMI 1 που ένωσες το pc?

Πιο άπλα, το audio in δεν παίζει με καμιά HDMI έκτος και αν δήλωσης εσύ συγκεκριμένα σε ποιαν ακριβώς από τις 3 έχεις συνδέσει την DVI.

Συγγνώμη αν γίνομαι πρήχτης.. :mad:

Απάντηση: Re: Πρόβλημα σύνδεσης ήχου απο PC σε HDTV που κοντεύει να με τρελάνει. Help

@Γιάννης Χατζηγεωργίου

Στο πρώτο post έχω αναρτημένο το Panel που έχει απο πίσω η TV. επειδή δεν ξέρω και πολλά σχετικά με τις διάφορες συνδέσεις, το μόνο που μπορώ να σου πώ είναι πως σίγουρα έχει RCA για ήχο .. αλλα νομίζω πως αυτές πάνε πακέτο με τις SCART? δεν ξέρω για δές βρε Γιάννη...

Έχω μπερδευτεί λιγάκι...

Καταρχάς, δεν βλέπω φώτο με τις συνδέσεις στο πρώτο ποστ. Είσαι σίγουρος ότι την έχεις αναρτήσει?

Για ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.trustedreviews.com/Philips-42PFL7603D-42in-LCD-TV_TV_review_philips-42pfl7603d-10_Page-2

Εμένα το audio in (κίτρινο rca) που βρίσκεται δίπλα στις hdmi μου κάνει για ομοαξονική είσοδο ήχου (παρότι το μάνιουαλ λέει πως δεν διαθέτει τέτοια). Έχεις κάποιο ανάλογο καλώδιο (καρφί σε rca μονό ομοαξονικό)?

Επειδή δεν βλέπω και είσοδο vga, σίγουρα πρέπει να υπάρχει κάποια πρόβλεψη για τον ήχο από το pc πλην του hdmi. Βέβαια, με τη Φίλιπς ποτέ δεν μπορεί να είσαι βέβαιος...-bye-

Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα σύνδεσης ήχου απο PC σε HDTV που κοντεύει να με τρελάνει.

Συγγνώμη που επαναλαμβάνομαι άλλα, αντιστοίχισες όπως λέει το manual? Δηλαδή το audio in να αντιστοιχεί στην συγκεκριμένη HDMI? πχ. στην HDMI 1 που ένωσες το pc?

Πιο άπλα, το audio in δεν παίζει με καμιά HDMI έκτος και αν δήλωσης εσύ συγκεκριμένα σε ποιαν ακριβώς από τις 3 έχεις συνδέσει την DVI.

Συγγνώμη αν γίνομαι πρήχτης.. :mad:

Ναι, τις έχω αντιστοιχήσει. Φυσικά και δεν γίνεσαι πρήχτης!!!! :)

Έχω μπερδευτεί λιγάκι...

Καταρχάς, δεν βλέπω φώτο με τις συνδέσεις στο πρώτο ποστ. Είσαι σίγουρος ότι την έχεις αναρτήσει?

Για ρίξε μια ματιά εδώ:

http://www.trustedreviews.com/Philips-42PFL7603D-42in-LCD-TV_TV_review_philips-42pfl7603d-10_Page-2

Εμένα το audio in (κίτρινο rca) που βρίσκεται δίπλα στις hdmi μου κάνει για ομοαξονική είσοδο ήχου (παρότι το μάνιουαλ λέει πως δεν διαθέτει τέτοια). Έχεις κάποιο ανάλογο καλώδιο (καρφί σε rca μονό ομοαξονικό)?

Επειδή δεν βλέπω και είσοδο vga, σίγουρα πρέπει να υπάρχει κάποια πρόβλεψη για τον ήχο από το pc πλην του hdmi. Βέβαια, με τη Φίλιπς ποτέ δεν μπορεί να είσαι βέβαιος...-bye-

δικό μου λάθος Sorry!!! :rifle: Έχεις δίκιο δεν ανάρτησα εικόνα, σε ένα ξένο site ανάρτησα και μπερδεύτηκα.
Ναι! Αυτό είναι το "back panel" της τηλεόρασης! Απλά εγώ, έβλεπα το manual το οποίο ήταν ασπρόμαυρο και δεν έβλεπα το κίτρινο χρώμα στο audio-in! Η θέση δε της τηλεόρασης δεν με αφήνει να δώ καλά το πίσω μέρος και έτσι έβαζα το καλώδιο στην audio-in σχεδόν χωρίς να το βλέπω! :)

Λές τελικά να θέλει RCA μονό ---> 3.5mm stereo jack ?? Θα τρελαθώ! Όχι δεν έχω τέτοιο καλώδιο..!!

Πάω να αγοράσω αν υπάρχει! Αλλα υπάρχει!!???

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα σύνδεσης ήχου απο PC σε HDTV που κοντεύει να με τρελάνει.

..............................................

......................Εμένα το audio in (κίτρινο rca) που βρίσκεται δίπλα στις hdmi μου κάνει για ομοαξονική είσοδο ήχου (παρότι το μάνιουαλ λέει πως δεν διαθέτει τέτοια). Έχεις κάποιο ανάλογο καλώδιο (καρφί σε rca μονό ομοαξονικό)?........................
Εκεί πρέπει να είναι το θέμα. Στο λαπτοπ που δοκιμάζεις, βλέπεις και εικόνα ή μόνο ήχο; Προφανώς, με την HDMI πρέπει να είναι ψηφιακό το σήμα που θα πάρει η TV. Και μόνο με τέτοιο (καρφί σε rca μονό ομοαξονικό) καλώδιο.

Φτιάξε με!!! Μακάρι να είναι αυτό!!! Απο το laptop παίρνω ΚΑΙ ήχο ΚΑΙ εικόνα. Οπότε υπάρχει μία πιθανότητα να παίρνω και τα δύο απο HDMI... και όχι απο το καλώδιο (τον ήχο..)

Θα πάω σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών υλικών που έχω στη γειτονιά και θα ζητήσω RCA μονό ομοαξονικό σε καρφί stereo 3.5mm. και τα ξαναλέμε.

Ευχαριστώ σας!

UPDATE : Πήρα τηλέφωνο σε αυτό το κατάστημα και μου είπε πως τέτοιο καλώδιο δεν υπάρχει, αλλα υπάρχει αντάπτορας που μετατρέπει το διπλό RCA καλώδιο σε μονό αρσενικό (RCA ή stereo.. δεν κατάλαβα γιατι είχε θόρυβο και μου μιλούσε στα γρήγορα..)

Οπότε μάλλον κάτι τέτοιο θα πρέπει να πάρω λογικά.. ε?

UPDATE : Πήρα τηλέφωνο σε αυτό το κατάστημα και μου είπε πως τέτοιο καλώδιο δεν υπάρχει, αλλα υπάρχει αντάπτορας που μετατρέπει το διπλό RCA καλώδιο σε μονό αρσενικό (RCA ή stereo.. δεν κατάλαβα γιατι είχε θόρυβο και μου μιλούσε στα γρήγορα..)

Οπότε μάλλον κάτι τέτοιο θα πρέπει να πάρω λογικά.. ε?

Προφανώς, αυτός του καταστήματος, εννοεί κάτι τέτοιο : Mono Mini to 2)Female RCA - (Mono MiniPlug (1/8"= 3.5mm) to 2 RCA Jacks,) αλλά το σωστό είναι αυτό : RCA Female to MiniPlug (RCA to Mono MiniPlug)

Δες τα σ' αυτό το link. http://www.audiogear.com/Audio-Adapters-RCA-Plugs.html στη μέση της σελίδας περίπου.
Και θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις, εφ' όσον δε βρεθεί mono rca ->mini jack, το ένα καλώδιο rca ->rca. Εκεί θα βάλεις τον αντάπτορα που θα συνδεθεί στο PC και το άλλο στην τηλεόραση, ως έχει. Έτσι παίζει και το δικό μου. Στέλνω από το PC με αντάπτορα μίνι jack στον ενισχυτή στην coaxial.
Δοκίμασέ το. Καλή τύχη.-bye-

Πωπω μπερδεύτηκα τώρα.. Καταρχήν θέλει mono plug ? δεν θέλει stereo..?

Σε παρακαλώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μπορείς απο εκείνη τη σελίδα να αντιγράψεις όλη τη σειρά (ακόμα και την τιμή) ωστε να καταλάβω ποιόν αντάπτορα λές?... Χάθηκα εντελώς... :(

Για δές την εικόνα.. αυτό τον αντάπτορα λές? ένας θα χρειαστεί ? και ένα καλώδιο RCA ?

Σορρυ βρε παιδιά, αλλα με τα καλώδια χάνομαι εύκολα..-bye-

Attachments

• AdptMnitoRcaF.jpg
    AdptMnitoRcaF.jpg
    8.4 KB · Views: 7
Last edited: