Πρόβλημα σύνδεσης ήχου απο PC σε HDTV που κοντεύει να με τρελάνει. Help!

Το spdif (ομοαξονικό) καρφί σε μονό rca καλώδιο δεν είναι καθόλου δυσεύρετο. Ρώτησε σε οποιαδήποτε αλυσίδα ηλεκτρονικών και θα το βρεις.

Επίσης, μην ξεχάσεις όταν το συνδέσεις να γυρίσεις την έξοδο ήχου (το βρίσκεις στις συσκευές) στο spdif.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα σύνδεσης ήχου απο PC σε HDTV που κοντεύει να με τρελάνει. Help

Το spdif (ομοαξονικό) καρφί σε μονό rca καλώδιο δεν είναι καθόλου δυσεύρετο. Ρώτησε σε οποιαδήποτε αλυσίδα ηλεκτρονικών και θα το βρεις.

Επίσης, μην ξεχάσεις όταν το συνδέσεις να γυρίσεις την έξοδο ήχου (το βρίσκεις στις συσκευές) στο spdif.

Δηλαδή βρε παιδιά, πρέπει να πάρω τί? τί θα ζητήσω απο τον πωλητή?

Η όλη φάση είναι :

Spdif απο PC ---> Spdif αρσενικό ----> καλώδιο ----> RCA μονό θηλυκό ---> αντάπτορας απο RCA αρσενικό σε mono stereo αρσενικό ????

Χίλια συγνώμη ε?? Ξέρω, έχω γίνει πρήχτης...

Πωπω μπερδεύτηκα τώρα.. Καταρχήν θέλει mono plug ? δεν θέλει stereo..?

Σε παρακαλώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ μπορείς απο εκείνη τη σελίδα να αντιγράψεις όλη τη σειρά (ακόμα και την τιμή) ωστε να καταλάβω ποιόν αντάπτορα λές?... Χάθηκα εντελώς... :(

Για δές την εικόνα.. αυτό τον αντάπτορα λές? ένας θα χρειαστεί ? και ένα καλώδιο RCA ?

Σορρυ βρε παιδιά, αλλα με τα καλώδια χάνομαι εύκολα..-bye-
Όπως τα λέει ο Γιάννης. Και όντως, αυτός είναι ο αντάπτορας. Και το καλώδιο με τα RCA είναι πράγματι μονό. Εγώ να φανταστείς, όταν είχα πρωτοσυνδέσει, επειδή δεν είχα μονοφωνικό RCA, πήρα ένα από τα γνωστά στέρεο RCA σε RCA, που υπάρχουν κατά δεκάδες στο σπίτι ενός καθώς πρέπει χομπίστα :D , το οποίο ήταν μαύρο - κόκκινο και χώρισα το μαύρο το οποίο και χρησιμοποίησα (αυτό έλειπε να κρατούσα το κόκκινο :offtopic:) και ντρέπομαι που το λέω αλλά ουδέν μονιμότερο του προσωρινού. 6 χρόνια μετά, το έχω ακόμα έτσι, από τη μία μεριά μαύρο RCA και από την άλλη το μαύρο RCA με τον αντάπτορά του. Κάπου εδώ να φανταστείς, πρόκειται να αλλάξω ενισχυτή.
Τέσσερα φορμά στο PC καινούργια κάρτα γραφικών, δίσκοι αλλά.... το καλώδιο... καλώδιο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα σύνδεσης ήχου απο PC σε HDTV που κοντεύει να με τρελ

Η όλη φάση είναι :

Spdif απο PC ---> Spdif αρσενικό ----> καλώδιο ----> RCA μονό θηλυκό ---> αντάπτορας απο RCA αρσενικό σε mono stereo αρσενικό ????

Η μητρική σου πρέπει να βγάζει spdif έξοδο (είναι το κίτρινο rca σαν της τηλεόρασης). Εάν βγάζει, πας σε κάτι τέτοιο

1.5m-digital-audio-coaxial-cable.jpg

Το ζητάς ως μονό ομοαξονικό καλώδιο για ήχο. Αν η μητρική σου βγάζει ψηφιακή έξοδο μέσω καρφιού πας σε καρφί σε μονό rca.

Re: Απάντηση: Πρόβλημα σύνδεσης ήχου απο PC σε HDTV που κοντεύει να με τρελάνει. Help

Η όλη φάση είναι :

Θα το ζητήσεις ως εξής : Ένα καλώδιο, mini jack mono σε RCA mono. Ή έτοιμο ή με αντάπτορες. Αν δεν ξέρει πήγαινε σε άλλο κατάστημα.
Όλα καλά, υπομονή και θα γίνει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα σύνδεσης ήχου απο PC σε HDTV που κοντεύει να με τρελ

Θα το ζητήσεις ως εξής : Ένα καλώδιο, mini jack mono σε RCA mono. Ή έτοιμο ή με αντάπτορες. Αν δεν ξέρει πήγαινε σε άλλο κατάστημα.
Όλα καλά, υπομονή και θα γίνει.

Γιώργο, το πιθανότερο είναι η μητρική του να δίνει rca έξοδο για το coaxial. Οπότε μ' ένα καλωδιάκι σαν αυτό που έδειξα παραπάνω θα κάνει μια χαρά τη δουλειά του. Το ίδιο καλώδιο χρησιμοποιώ για να συνδέσω pc με ενισχυτή.

Φίλε ultraxmode,

σιγουρέψου μέσω του μάνιουαλ ότι η είσοδος που συζητάμε και γράφει audio in είναι ψηφιακή είσοδος ήχου, για να μην μπαίνεις σε τζάμπα έξοδα...-bye-

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Τί να άλλο να πώ? Ευχαριστώ. :)

Θα σας πώ όταν πάρω το καλώδιο και τα αποτελέσματα (θετικά ελπίζω) :)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα σύνδεσης ήχου απο PC σε HDTV που κοντεύει να με

Γιώργο, το πιθανότερο είναι η μητρική του να δίνει rca έξοδο για το coaxial. Οπότε μ' ένα καλωδιάκι σαν αυτό που έδειξα παραπάνω θα κάνει μια χαρά τη δουλειά του. Το ίδιο καλώδιο χρησιμοποιώ για να συνδέσω pc με ενισχυτή.

Φίλε ultraxmode,

σιγουρέψου μέσω του μάνιουαλ ότι η είσοδος που συζητάμε και γράφει audio in είναι ψηφιακή είσοδος ήχου, για να μην μπαίνεις σε τζάμπα έξοδα...-bye-

To motherboard όντως βγάζει RCA έξοδο για τον ήχο. Είναι το Asus P5Q. ΟΚ, θα το κοιτάξω!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα σύνδεσης ήχου απο PC σε HDTV που κοντεύει να με

Φίλε ultraxmode,

Έχεις απόλυτο δίκιο και όχι τίποτε άλλο, αλλά αυτό το MB, έχω κι εγώ στο Home Cinema αλλά παίρνω από μία X-FI platinum και δεν χρησιμοποίησα ποτέ τη συγκεκριμένη έξοδο.
Άρα, απλά αυτό που χρειάζεται είναι ένα rca σε rca. Πήγα να βοηθήσω και μάλλον τα μπέρδεψα περισσότερο. :D

Παιδιά, μπορείτε να μου πείτε πού μπορώ να βρώ καλώδιο σαν κ αυτό που είπαμε? Κάποιο καλό κατάστημα.. Γιατι αυτό που πήγα χθές δεν είχε κάτι τέτοιο..

Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Πρόβλημα σύνδεσης ήχου απο PC σε HDTV που κοντεύει να με τρελάνει. Help

Παιδιά, μπορείτε να μου πείτε πού μπορώ να βρώ καλώδιο σαν κ αυτό που είπαμε? Κάποιο καλό κατάστημα.. Γιατι αυτό που πήγα χθές δεν είχε κάτι τέτοιο..

Ευχαριστώ.

Φυσιολογικά, θα το βρεις σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών ή σε καταστήματα με Η/Υ.

Re: Απάντηση: Re: Πρόβλημα σύνδεσης ήχου απο PC σε HDTV που κοντεύει να με τρελάνει.

Φυσιολογικά, θα το βρεις σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών ή σε καταστήματα με Η/Υ.

OK.. το πιασα. Δεν κάνουμε διαφήμιση ε.. ? :)

Όχι, δεν είναι θέμα διαφήμισης...Κωτσόβολος, ΜΜ, Ηλεκτρονική κ.λ.π.
Επίσης και ένας καλός φίλος του AVclub δίνει αυτό που χρειάζεσαι. (Νομίζω)

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=82122

Βέβαια είναι λίγο μεγάλο άλλα ..........

Επίσης και ένας καλός φίλος του AVclub δίνει αυτό που χρειάζεσαι. (Νομίζω)

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=82122

Βέβαια είναι λίγο μεγάλο άλλα ..........

To θέμα δεν είναι το οτι είναι μεγάλο, αλλα είναι η τιμή του. Δεν σκοπεύω να κρατήσω αυτό το σύστημα (όσον αφορά τον ήχο) έτσι για πολύ καιρό. "Ελπίζω" να μπορέσω να αγοράσω σε μερικούς μήνες ένα σύστημα 5.1 της Logitech που έχω βάλει στο μάτι...

Ευχαριστώ πάντως!

Παιδιά πήγα και αγόρασα ένα RCA Audio καλώδιο και ένα βύσμα όπως εκείνο που μου είπατε (RCA σε Miniplug) και δυστυχώς δεν έπαιξε... :(

Καλώδιο καρφί σε 2 RCA έχεις;

Το κίτρινο "audio in" δίπλα στις HDMI είναι μάλλον S/PDIF δηλαδή φηφιακό και δεν μπορεί να συνδεθει με απλό καρφί που είναι αναλογικό.

Εγώ θα χρησιμοποιούσα το front HDMI και το front audio L-R. Το καλώδιο του ήχου καρφί σε 2RCA είναι πάμφθηνο και το βρίσκεις παντού. Eπίσης πολύ πιθανό να παίζει και συνδυασμός ενός εκ τω τριών HDMI που είναι πίσω με το audio L-R που είναι δίπλα στα SCART.

Last edited:
Καπου πιο πισω αναρωτιεσαι αν το laptop στελνει ηχο απο την HDMI και οχι απο την αναλογικη εξοδο ηχου.
Δοκιμασε το laptop ξανα με DVI ανταπτορα ή αν δεν εχεις δες απο τις ιδιοτητες της εξοδου της καρτας ηχου αν ειναι ενεργη η εξοδος ηχου απο το HDMI.
Απενεργοποιησε την και ενεργοποιησε την εξοδο ηχειων.
Δες αν παιζει η τηλεοραση ηχο.
Για να ξερεις τουλαχιστον αν η τηλεοραση παιζει με καποιο τροπο.

Απάντηση: Re: Πρόβλημα σύνδεσης ήχου απο PC σε HDTV που κοντεύει να με τρελάνει. Help

Παιδιά πήγα και αγόρασα ένα RCA Audio καλώδιο και ένα βύσμα όπως εκείνο που μου είπατε (RCA σε Miniplug) και δυστυχώς δεν έπαιξε... :(

Δώσε μας λίγες παραπάνω πληροφορίες, αν θέλεις...

Ενεργοποίησες την έξοδο spdif στην κάρτα ήχου? Δοκίμασες να αλλάξεις την είσοδο hdmi στην εικόνα (1,2,3)? Το μανιουαλ της Φίλιπς, τι αναφέρει για το κίτρινο audio in που βρίσκεται δίπλα στις hdmi? Δεν είναι ψηφιακή είσοδος ήχου?

Καλώδιο καρφί σε 2 RCA έχεις;

Το κίτρινο "audio in" δίπλα στις HDMI είναι μάλλον S/PDIF δηλαδή φηφιακό και δεν μπορεί να συνδεθει με απλό καρφί που είναι αναλογικό.

Δημήτρη, η μητρική του βγάζει spdif. Απ' ό,τι κατάλαβα δεν μιλάμε για λάπτοπ αλλά για desktop. Μ' ένα απλό rca-rca ομοαξονικό, θα έπρεπε φυσιολογικά να παίρνει ήχο στην τηλεόραση, όμως δεν....