προβλημα συνδεσης καλωδιου κεραιας με πριζα

gkats

New member
2 September 2008
4
Καλημερα σε ολους. Μολις μετακομισα σε καινουργιο σπιτι και εχω ενα μικρο προβλημα με την τηλεοραση. Εχω αγορασει καινουργια κεραια (το σπιτι βρισκεται στο παλιο Ηρακλειο, συνορα με πευκη αρα εχω πολυ καλο σημα) και αλλαξει το καλωδιο της κεραιας. Οταν συνδεω απευθειας την τηλεοραση με το καλωδιο τησ κεραιας (απλα να κανουν επαφη) εχω αρκετα καλο σημα και πιανω το ψηφιακα της ΕΡΤ. Βεβαια λιγο να φυσιξει η να περασει καποιος το σημα χαλαει. Οταν συνδεσω το καλωδιο της κεραιας που ερχεται απο την ταρατσα με την πριζα (τερματικη TV και Radio) και μετα απο την πριζα στην τηλεοραση το σημα χαλαει αρκετα και δεν πιανω με τιποτα τα ψηφιακα της ΕΡΤ. Με εσωτερικη κεραια εχω και παλι καλο σημα. Τι λαθος κανω στην συνδεση της πριζας με το καλωδιο της κεραιας. FYI η πριζα ειναι legrand seira premium. Εχω φαει ατελειωτες ωρες ματαια. Μια πιανω καλα ΕΡΤ και ΝΕΤ και μια MEGA, ANT, και ALPHA Ευχαριστω πολυ.

Legrand εεεε ........κάνε δοκιμή και με καμιά άλλη δεν έχεις να χάσεις τίποτα...

...εκτός από το σκαλπ σου αν καταλάβει η σύζυγος (αν είσαι παντρεμένος)..... ότι είναι διαφορετική από τις υπόλοιπες..!!!

θα δοκιμασω και με πριζα διαφορετικης μαρκας. Αλλα μαλλον πιστευω πως καπου κανω λαθος με την γειωση του ομοαξονικου καλωδιου της κεραιας.
Υπαρχει καποιος συγκεκριμενος τροπος συνδεσης?

ps: η πριζα εκει δεν φαινεται ειναι κρυμενη ετσι δεν θα χασω το σκαλπ μου (ειμαι παντρεμενος)!!

Γενικα έχουν ακουστεί πολλά για μεγάλη απώλεια σήματος μέσω πρίζας Legrand. Καλά θα κάνεις όμως να κοιτάξεις αν η πρίζα σου είναι τερματική η διελεύσεως. Σε περίπτωση που δεν δίνεις διακλαδίζεις το σήμα σου, η πρίζα σου πρέπει να είναι τερματική.
Ένας γνωστός μου είχε παρόποιο πρόβλημα και το μόνο που έκανε ήταν να συνδέσει απευθείας την τηλεόραση με το ομοαξονικό, χωρίς χρήση πριζας

ξεχνα την legrand γατι η legrand εχει σκόπιμη εξασθένηση στην πλακέτα που εχει μέσα στο κουτι (3, 6 ή και 9 db που ειναι και το πιθανότερο) διότι ειναι σχεδιασμένες για χρήση σε κεντρκή εγατάσταση με βαρβάτους ενισχυτες των 300ων ευρώ στην ταράτσα και εξόδους που μπορουν να οδηγήσουν 7οροφες πολυκατοικίες.

Re: Απάντηση: προβλημα συνδεσης καλωδιου κεραιας με πριζα

Γενικα έχουν ακουστεί πολλά για μεγάλη απώλεια σήματος μέσω πρίζας Legrand. Καλά θα κάνεις όμως να κοιτάξεις αν η πρίζα σου είναι τερματική η διελεύσεως. Σε περίπτωση που δεν δίνεις διακλαδίζεις το σήμα σου, η πρίζα σου πρέπει να είναι τερματική.
Ένας γνωστός μου είχε παρόποιο πρόβλημα και το μόνο που έκανε ήταν να συνδέσει απευθείας την τηλεόραση με το ομοαξονικό, χωρίς χρήση πριζας

Η πριζα ειναι τερματική. Εχει ενα καλωδιο στο κουτι. Και εγω, μεχρι και χτες ειχα συνδεσει την TV απευθειας με το ομοαξονικο. Ανακαλυψα τυχαια σημερα, οτι ο ηλεκτρολογος δεν ειχε συνδεσει τις αλλες δυο πριζες διελευσεως και με τα δυο καλωδια μονο με το ενα ηταν συνδεδεμενα (καθως δοκιμαζα με μια πριζα διλευεσεως να δω αν βελτιωνετααν η κατασταση)) !!!!! Για αυτο δεν επιανα καθολου καλα, και η κατασταση επιβαρυνοταν οταν εβαζα την legrand λογο των μεγαλων απολειων που προσθετε.

ξεχνα την legrand γατι η legrand εχει σκόπιμη εξασθένηση στην πλακέτα που εχει μέσα στο κουτι (3, 6 ή και 9 db που ειναι και το πιθανότερο) διότι ειναι σχεδιασμένες για χρήση σε κεντρκή εγατάσταση με βαρβάτους ενισχυτες των 300ων ευρώ στην ταράτσα και εξόδους που μπορουν να οδηγήσουν 7οροφες πολυκατοικίες.

Οντως, ρωτησα καποιον που τοποθετει κεραιες για την ΕΡΤ και μου ειπε οτι η legrand μπορει να εχει απωλειες που φτανουν τα 17dB. Αρα 2 διελευσεως + 1 τερματικη μπορει να εχουν απωλειες μεχρι και 51 dB!!!! Φοβερο, αφου λειε για εχεις καλο σημα χρειαζεσαι περιπου 68 dB να φτανουν στην τηλεοραση.