Πρόβλημα Σύνδεσης pc με τηλεόραση

asics

New member
1 August 2008
39
Αγόρασα το λάπτοπ ACER ASPIRE 5530g
http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=1110&v_Item=7595
και έχω πρόβλημα με την σύνδεση του στην τηλεόραση μου!
Η τηλεόραση είναι αρκετά παλία και έχει μόνο RCA εξόδους και
SCART το λάπτοπ έχει HDMI,VGA και S-Video TV out.
Συνήθως οι ταινίες που έχω και θέλω να παίξω στην τηλεόραση είναι
mkv αρχεία στα 720p και 1080.
Υπάρχει κάποιος τρόπος και αν ναί τι καλώδιο χρειάζομαι για να τα συνδέσω.

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Φίλε μου δε νομίζω με αυτές τις εισόδους της τηλεορασής σου να δείς mkv αρχεία.Αν είχε μια είσοδο vga κάτι μπορεί να γινότανε.Και επειδή η ΤV σου είναι παλιά δεν έχει την ανάλυση ώστε να δείξει τα mkv αρχεία (1280x720).Οπότε σε κόβω για καινούργια TV τουλάχιστον μια HD ready για να βλέπεις 720ρ.Το λάπτοπ σου δε θα έχει πρόβλημα σύνδεσης με μια νέα LCD..

Last edited:
Καλά λέει ο Antonis Sp!Δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο καλώδιο.Μάλλον θα πάρεις εικόνα.Κάντο και πές μας τι γίνεται.Αλλά για να δείς τη πραγματική ανάλυση της 720ρ πρέπει η τηλεοράσή σου να βγάζει αυτή την ανάλυση.Έτσι δεν είναι Antonis?

Re: Απάντηση: Πρόβλημα Σύνδεσης pc με τηλεόραση

Καλά λέει ο Antonis Sp!Δεν ήξερα ότι υπάρχει τέτοιο καλώδιο.Μάλλον θα πάρεις εικόνα.Κάντο και πές μας τι γίνεται.Αλλά για να δείς τη πραγματική ανάλυση της 720ρ πρέπει η τηλεοράσή σου να βγάζει αυτή την ανάλυση.Έτσι δεν είναι Antonis?

Απλά θέλω να βλέπω σε αυτήν την τηλεόραση!δεν με πειράζει αν θα είναι
η καλύτερη ανάλυση ή όχι.Έχω άλλωστε και μια HD ready σπίτι για καλύτερη
εικόνα.

Οκ τότε.Δοκίμασε με το καλώδιο που είπε ο Antonis και δες τι γίνεται.Δεν έχεις άλλη επιλογή νομίζω.

Επειδή η τηλεόραση σου είναι παλιά και λες ότι έχει μόνο SCART και RCA, μάλλον δεν έχει S-Video... Μην ανησυχείς όμως, ο πονόψυχος κατασκευαστής έχει προνοήσει και για σένα...
Η έξοδος S-Video του Laptop σου, λόγικα θα υλοποιείται σε βύσμα 4 ή 7pin DIN, όπως προαναφέρθηκε. Εσύ το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ανταπτοράκι από 4/7pin DIN σε CVS RCA (πολύ πιθανόν να παρέχονταν με το Laptop, ψάξε λίγο καλύτερα τα παραφερνάλια του). Θα χρειαστείς κι ένα καλώδιο από στερεοφωνικό καρφί σε RCA για τον ήχο και ένα ανταπτοράκι από RCA σε SCART. Τα συνδέεις, ρυθμίζεις την έξοδο TV-Out σε PAL CVS και, βουαλά...
Βλέπεις το Desktop σου στην τηλεόραση... :D

μα ρε παιδια και να το καταφερει με τον μετατροπεα το αποτελεσμα θα ειναι απογοητευτικο, οποτε ποιος ο λογος να προσπαθησει?

Πολύ απλά μπορεί να έχει μεγαλύτερο μέγεθος η τηλεόραση και να θέλει να δει καμμιά ταινία με την παρέα του ο άνθρωπος...

θέλω να βλέπω καμία ταινία με την γυναίκα μου
όπως προαναφέρατε!
Θα δοκιμάσω ότι είπατε αν μου πείτε και κανά μαγαζί που
μπορώ να τα πάρω αυτά γιατί το πλαίσιο δεν νομίζω να
έχει τίποτα τέτοιο..

Επειδή η τηλεόραση σου είναι παλιά και λες ότι έχει μόνο SCART και RCA, μάλλον δεν έχει S-Video... Μην ανησυχείς όμως, ο πονόψυχος κατασκευαστής έχει προνοήσει και για σένα...
Η έξοδος S-Video του Laptop σου, λόγικα θα υλοποιείται σε βύσμα 4 ή 7pin DIN, όπως προαναφέρθηκε. Εσύ το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα ανταπτοράκι από 4/7pin DIN σε CVS RCA (πολύ πιθανόν να παρέχονταν με το Laptop, ψάξε λίγο καλύτερα τα παραφερνάλια του). Θα χρειαστείς κι ένα καλώδιο από στερεοφωνικό καρφί σε RCA για τον ήχο και ένα ανταπτοράκι από RCA σε SCART. Τα συνδέεις, ρυθμίζεις την έξοδο TV-Out σε PAL CVS και, βουαλά...

Πάντως κάπου διάβασα οτι τα RGB παίζουν και στις RCA θύρες οπότε έλεγα
να δοκιμάσω και αυτό μαζί με ένα καλώδιο ξεχωριστό για ήχο.Και να τα βάλω όλα στο RCA και να δώ τι γίνεται!.

Υπαρχουν καλωδια SVideo to SCART, ενδεχεται η τηλεοραση να το υποστηριζει, επισης η ποιοτητα εικονας στο desktop θα ειναι οντως απογοητευτική, σε ταινειες ομως το flickering, η θολη εικονα και η μικρη αναλυση δεν ειναι τοσο προβλημα.. ειχα μεχρι προσφατα το htpc συνδεδεμενο μεσω svideo->scart σε μια crt 29", για ταινειες η ποιοτητα ειναι υποφερτη.

Απο πολύ ψάξιμο βρίκα και αυτό λές να είναι καλύτερο?Η τηλεόραση
έχει SCART.

http://www.multistore.gr/shop/product_info.php?products_id=3599&ref=pathfinder

Μια χαρα θα ειναι και αυτο.

Ομως, για να εισαι σιγουρος, ειναι ασφαλεστερο να βαλεις ενα καλωδιο SVideo - > Scart (μιας και το laptop σου θα σου δινει σιγουρα PAL σημα μεσα απο το SVideo και δε θα μπλεκεις τις αναλυσεις).

Εναλλακτικα (και πολυ απλα) προτεινω να παρεις:

1 καλωδιο SVideo (5-10 eyro)
1 adaptor Svideo->Scart με διακοπτακι (ωστε γινεται και IN και OUT) (8-12 Euro)

Ετσι, μπορεις στο μελλον (εαν χρειαστει) να βγαλεις και εξοδο Scart...

Ααααχ οι σιχαμενες αναλογικες συνδεσεις video...

Η είσοδος RGB του SCART δεν είναι συμβατή με σήματα VGA. Δοκίμασε αυτό που σου είπα με το CVS RCA για να είσαι σίγουρος ότι θα δουλέψει...

Πήρα ανταπτοράκι Scart Svideo απο media markt με 8 ευρώ και σύνδεσα το λάπτοπ με tv χωρίς κανένα πρόβλημα.
Δεν ήταν το πιο φτηνό στα media markt αλλά ούτε το πιο ακριβό. Πάντως την δουλεία του την κάνει άνετα. Παίζει και 720p άνετα.