Πρόβλημα -!!τρελό!!- με μπαταρία MacBook Pro .

PETRAN

AVClub Fanatic
20 June 2006
11,063
in orbit
Φίλος έχει MacBook Pro 17'' A1297.
Η μπαταρία που φορούσε για κάποιο λόγο φούσκωσε και βγήκε άχρηστη.
Δούλευε όμως κανονικότατα το μηχάνημα αλλά όχι μόνο με μπαταρία, έπρεπε απαραίτητα να είναι στο ρεύμα.
Πήρε καινούργια μπαταρία και συνεχίζει να έχει το ίδιο πρόβλημα.
Το μηχάνημα δουλεύει αποκλειστικά και μόνο αν είναι στο ρεύμα.
Το κουλό της υπόθεσης είναι οτι με windows(bootcamp) το μηχάνημα δουλεύει και χωρίς να είναι στο ρεύμα(!!!!!), αλλά αυτό μόνο στα windows.
Επίσης, στο ρεύμα κατα το start up, ξεκινάει και σβήνει και μετά απο καμιά δεκαριά προσπάθειες τελικά παίρνει μπρος και δεν σβήνει (πάντα στο ρεύμα)
Τέλος του κάνει κολλήματα και παγώνει μόνο σε περιπτώσεις upload σε torrent & dropbox και μερικές φορές κολάει και παγώνει με facetime.

Έχει κάνει format, clean install αλλά το μηχάνημα συνεχίζει τα κουλά του.
Το άνοιξε το έκανε φύλο φτερό να καθαρίσει σκόνες κλπ(το κατέχει το άθλημα) και πάλι κανένα αποτέλεσμα.
Επίσης, δεν μπορεί για κάποιον λόγο να κάνει hardware test(restart +d), δεν ξεκινάει η διαδικασία με τίποτα.

Για πείτε καμια ιδέα ρε παιδιά γιατί το παλικάρι έχει σαλτάρει και το χρειάζεται το μηχάνημα για την δουλειά του.

Λογικά εκεί θα καταλήξει Γιάννη, απλά είπα να ρωτήσω μπας και ...

υ.γ πάντως το να δουλεύει με μπαταρία στα windows αλλά όχι στο osx είναι απίστευτο!

Re: Απάντηση: Πρόβλημα -!!τρελό!!- με μπαταρία MacBook Pro .

Ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα με macbook pro early 2011 περσι και το είχα παει στη Γλυφαδα σε document νομιζω και μου το ειχανε φτιαξει τσαμπα, εκτος εγγυησης, αφου υπηρχε προγραμμα αντικατασταση απο την apple αν και δεν το ηξερα.

KSaraf, καταρχάς σ' ευχαριστώ για την απάντηση.
Μήπως μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις αν σου είπαν ποιο ακριβώς ήταν το πρόβλημα?
Επίσης, μπορείς να σιγουρευτείς αν ήταν στην document ή κάπου αλλού?
Σε ρωτάω γιατί ο φίλος μου θα είναι απο βδομάδα στην Αθήνα και θα ήθελε να το κυνηγήσει το θέμα.
υ.γ σε πόσες μέρες σου το φτιάξανε?

Ειχα παει στην Γλυφαδα, κατα 99% ητανε document το μαγαζι, με σκοπο να αλλαξω την μπαταρια με δικα μου εξοδα. Πηρανε το laptop στο service και ενω ημουνα ετοιμος να σκασω 130 μου λενε ξερετε η apple εχει προγραμμα αντικαταστασης καθως οι μπαταριες φουσκωνανε. Το laptop ηταν εκτος εγγυησης και μεσα σε μιση ωρα μου την αλλαξανε χωρις να πληρωσω τιποτα.

Οπότε αν καταλαβαίνω καλά εσυ φίλε ksaraf είχες πρόβλημα μόνο με την μπαταρία που ήταν φουσκωμένη κι οχι τα υπόλοιπα προβλήματα που αναφέρω στην αρχή;
Σε ρωτάω γιατί ο φίλος μου πήρε καινούργια μπαταρία αλλά τα υπόλοιπα προβλήματα συνεχίζουν..

Σωστά κατάλαβες, εγω δεν το είχα περιγράψει σωστά εξ αρχής. Πιθανό η μπαταρία που αγόρασε ο φίλος σου, αν δεν είναι apple κάτι να καταλαβαίνει το os και να μην την δέχετε? σενάρια κάνω. Νομίζω πάντως ότι θα σας εξυπηρετήσουν και θα βρουν το πρόβλημα.