Πρόβλημα Tweeter

Κατ' αρχάς, καλωσήρθες στο forum :)
Πες μας λίγα περισσότερα...γιατι πιστεύεις οτι χάλασε; χάλασαν και τα δυο tweeter;

Ενας τρόπος ειναι να ακούσεις ενα κομμάτι απο το ένα μόνο ηχείο(αυτο που παίζει σωστά), και μετά να το ξανακούσεις απο το ηχείο με το χαλασμένο tweeter. Εφόσον ειναι μονο το ενα χαλασμένο βεβαια...

Ενας απλός τρόπος ελέγχου είναι ο εξής.Βάζεις ένα κομμάτι με μπόλικες υψηλές να παίζει και περνάς την παλάμη σου μπροστά απο τα τουϊτερ.Αν δουλεύουν θα το καταλάβεις απο τον "αέρα-πίεση",που θα αισθανθείς στο χέρι σου.

Μάλλον το θέμα δεν το ξεκίνησα σωστά. :slapface:

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Πρίν μερικές εβδομάδες ένας φίλος μου έκανε ένα πάρτυ στην αυλή του όπου χρησιμοποίησε το ηχοσύστημα του για πολλές ώρες (4-5) σε πολύ μεγάλη ένταση (πρέπει να έπαιζε κοντά στο 90% το volume) χωρίς ωστόσο να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα.

Προχτές που ήμουν πάλι σπίτι του, μου έλεγε ότι μετά το πάρτυ, τα ηχεία ακούγονται λίγο μουντά. Αφού τα άκουσα και εγώ μου φάνηκε σα να είχε χαθεί η καθαρότητα στις ψηλές και γι' αυτό υπέθεσα ότι κάτι παίζει με τα tweeter.

Moυντά, έ; :flipout:
Mάλλον σας τελειωσαν τα tweeter :D
Kάνε αυτό που λεει ο DIPIE ή άγγιξε απαλά τον θόλο του tweeter ή πλησίασε το αυτί σου κοντά του. Αν παίζει θα ακούγεται ξεκάθαρα.

Τελικά ακούγεται μια χαρά! Αλλού ήταν το πρόβλημα...
Για τις ανάγκες του πάρτυ εγκατέστησε ένα πρόγραμμα μιξαρίσματος για την αλλαγή των κομματιών. Το παιδί που έπαιζε μουσική είχε χρησιμοποιήσει το equalizer του προγράμματος για να χαμηλώσει τις ψηλές συχνότητες αλλά δεν το επανέφερε. :damnyou: Τελικά το κάναμε disable και ολα ΟΚ... :SFGSFGSF: