προβλημα...

mousteris

New member
7 February 2011
97
Σκεφτομαι να αγορασω τον Οnkyo 609 ειδικα τωρα που επεσε η τιμη του αλλα την εξής ερωτηση...
δεν εχει προενισχυση ομως... τι ακριβως ειναι αυτο?
ναι ειμαι τοσο ασχετος...
σκεφτομαι για αρχη να βαλω πανω κατι παλια ηχεια απο ενα στερεο και μετα να παρω κατι...
το θεμα ειναι οτι η γυναικα θα θελει να ακουει ραδιοφωνο πως θα μπορεσω να συνδεσω την μοναδα του στερεο πανω στον ενισχητη για να ακουει ραδιο και cd?

Last edited by a moderator:
Ο 609 δεν μπορεί να δουλέψει σαν προενισχυτής για να προσθέσεις τελικό αλλά επειδή είναι ολοκληρωμένος ενισχυτής έχει προενίσχυση. Μπορεί να κάνει όλα αυτά που θες (ραδιο κτλ) χωρίς να προσθέσεις κάποια επιπλέον μονάδα παρά μόνο πηγές (cd,dvd,bluray κτλ).

Επειδή ενδιαφέρομαι κι εγώ για αυτόν,
Αν αγοράσω και τον λειτουργώ μόνο με τα μπροστινά ηχεία (2 LR, SUB, CENTER)
ή
αν στα ηχεία αυτά προσθέσω για τα surround κάτι παλιά που έχω από ενα παλιό home cinema set (jbl esc 200)
θα έχω κάποιο θέμα;

Re: Απάντηση: προβλημα...

Ο 609 δεν μπορεί να δουλέψει σαν προενισχυτής για να προσθέσεις τελικό αλλά επειδή είναι ολοκληρωμένος ενισχυτής έχει προενίσχυση. Μπορεί να κάνει όλα αυτά που θες (ραδιο κτλ) χωρίς να προσθέσεις κάποια επιπλέον μονάδα παρά μόνο πηγές (cd,dvd,bluray κτλ)

τι κανει ενας προενισχυτης και τι ενας τελικος ενισχυτης?

πως μπορω να τον κανω να δουλεψει σαν ραδιο απλα και γρηγορα?
ρωταω γιατι της συζυγου της φαινονται ολα βουνο...

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: προβλημα...

Ο 609 δεν μπορεί να δουλέψει σαν προενισχυτής για να προσθέσεις τελικό αλλά επειδή είναι ολοκληρωμένος ενισχυτής έχει προενίσχυση. Μπορεί να κάνει όλα αυτά που θες (ραδιο κτλ) χωρίς να προσθέσεις κάποια επιπλέον μονάδα παρά μόνο πηγές (cd,dvd,bluray κτλ)

τι κανει ενας προενισχυτης και τι ενας τελικος ενισχυτης?

πως μπορω να τον κανω να δουλεψει σαν ραδιο απλα και γρηγορα?
ρωταω γιατι της συζυγου της φαινονται ολα βουνο...

Να δοκιμάσω κι εγώ να στο εξηγήσω, ο ενισχυτής που έχεις είναι ολοκληρωμένος, δηλαδή κάνει τη δουλιά του προενισχυτή (επεξεργασία ήχου) και τελικός (ρεύματα για τα ηχεία). Απλά κάποιοι ολοκληρωμένοι έχουν τις λεγόμενες pre-out, δηλαδή εξόδους στις οποίες συνδέεις έναν τελικό ο οποίος έχει πιο δυνατά τελικά στάδια-ρεύματα για τα ηχεία, αν για παράδειγμα ο δικός σου είναι 7χ90watt και θέλεις περισσότερα ρεύματα συνδέεις έναν τελικό για παράδειγμα 7χ120watt κι ο ολοκληρωμένος κάνει πλέον μόνο τη δουλιά της προενίσχυσης-επεξεργασίας και τα ρεύματα τα δίνει ο τελικός, ο δικός σου απλά δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Οσο για να ακούσετε ράδιο απλά επιλέξτε απ το κουμπί input την πηγή, δηλαδή ράδιο, συντονίστε σταθμούς κι ακούστε, παίζει κανονικά αφού έχει ενσωματωμένο ραδιόφωνο.

Σκεφτομαι να αγορασω τον Οnkyo 609 ειδικα τωρα που επεσε η τιμη του αλλα την εξής ερωτηση...
δεν εχει προενισχυση ομως... τι ακριβως ειναι αυτο?
ναι ειμαι τοσο ασχετος...
σκεφτομαι για αρχη να βαλω πανω κατι παλια ηχεια απο ενα στερεο και μετα να παρω κατι...
το θεμα ειναι οτι η γυναικα θα θελει να ακουει ραδιοφωνο πως θα μπορεσω να συνδεσω την μοναδα του στερεο πανω στον ενισχητη για να ακουει ραδιο και cd?

Πετας το παλιο στερεοφωνικο, και το παλιο ραδιοφωνο (που απ`οτι καταλαβα εχεις) και ο καινουριος πολυκαναλος ραδιοενισχυτης που θελεις (ο 609) θα παιζει ραδιοφωνο απο μονος του (εχει ενσωματωμενο).
Προενισχυση δεν χρειαζεσαι.

Με λιγα λογια, προχωρα.