Πέρα από το αυτονόητο (όσο μπορούμε να αγοράζουμε από Ελλάδα), προτίμησες να αγοράσεις από Ελλάδα την κάρτα επέκτασης εγγύησης για να είσαι πιο σίγουρος ότι η ελληνική αντιπροσωπεία θα την τιμήσει αδιαμαρτύρητα σε σύγκριση με το να αγόραζες την κάρτα επέκτασης εγγύησης από το εξωτερικό;
Δηλαδή κράτησες και τη λιανική απόδειξη του καταστήματος;
Σημείωση για όσους δεν το γνωρίζουν: Η κάρτα επέκτασης εγγύησης είναι ουσιαστικά ένας κωδικός που αυμπληρώνεται μετά online για να ισχύσει η επέκταση εγγύησης.
Σωστά, βασικά για αυτό το λόγο έγινε η συγκεκριμένη κίνηση συν ότι η τελική τιμή που μου κόστισε δεν είχε πολύ μεγάλη διαφορά από τις online που μου έστειλες. Τα έντυπα εγγυήσεων που έχω είναι της Sony Hellas, έχει πάνω τα τηλέφωνα του σέρβις και της εξυπηρέτησης πελατών στην Ελλάδα κλπ.
Με άλλα λόγια η Ελληνική αντιπροσωπεία δέχτηκε να την ασφαλίσει με την επιπλέον εγγύηση επομένως νοιώθω πιο καλυμμένος - στην πράξη μπορεί και να μην έχει καμία διαφορά, αλλά επειδή οι μηχανές αγοράστηκαν από το αγγλικό amazon και με όλη την ιστορία του Brexit κλπ δεν ήξερα πως θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία σε βάθος χρόνου - να μου πουν πχ ότι όταν έκανα την εγγραφή της online επέκτασης εγγύησης αυτή πήγε στον τόπο αγοράς των μηχανών, επομένως αρμόδια είναι η Sony United Kingdom.
Στο κατάστημα που πήγα πάντως δεν πήρα κανέναν κωδικό - τα στοιχεία μου καταχωρήθηκαν απευθείας στο σύστημα και το μόνο που πήρα ήταν τα έντυπα της επέκτασης εγγύησης.