Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπείες και καταστήματα

Re: Καθαρισμός αισθητήρα - συμβουλές

Καλησπέρα.

Απέφυγε το οινόπνευμα. Καλύτερα να πάρεις ένα σετ καθατισμού αισθητήρα με swabs αλλά θέλει πολύ προσοχή. Επίσης μπορείς να την δώσεις στο service της αντιπροσωπείας για καθαρισμό. Που και που να χρησιμοποιείς και το σύστημα καθαρισμού αισθητήρα της μηχανής αν διαθέτει. Βοηθάει.

εγώ πήγα μια δική μου κάμερα εδώ πέρα για εναν απλό καθαρισμό, μια χαρά όλα.
Κολοκοτρώνη 62 (6ος όροφος) Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 3222895

αν θυμάμαι 20-25 ευρώ έδωσα.
Η ησυχία στο κεφάλι μου απο το να παίζω με μπατονέτες τα άξιζε, τσέκαρε και τον φακό (που δεν ήθελε τίποτα ήταν λαμπίκο)
Σίγουρα οι εμπειροί το έχουν να το κάνουν και μόνοι τους, εγώ όχι..

Solos Την αφήνεις τη μηχανή ή πας για Κανα καφέ και την πέρνεις λίγη ώρα μετά ?

πάρε να σου πούνε, εγώ την άφησα, αλλά φαντάζομαι μπορείς και να περιμένεις εκεί.

Κι εγώ θα πρότεινα επαγγελματία, για καλό και για κακό. Θυμάμαι την παλιά μου Nikon την είχα αφήσει κάπου κοντά στην Ομόνοια σε έναν τυπο που είχε κάνει εξαιρετική δουλειά. Νομίζω όμως ότι είχα σκάσει πάνω από 25 (ίσως 30-40). Βέβαια ήταν άλλες εποχές παχιών αγελάδων τότε (~2008)

Λοιπόν, τελικά με μια καθαρή μαλακή μπατονέτα και 1 σταγόνα καθαρό οινόπνευμα (πάνω στη μπατονέτα, όχι στον αισθητηρα), ελαφρυ απαλό πέρασμα, και μετά ελαφρύ πέρασμα απο την στεγνή πλευρά της μπατονέτας και ο αισθητήρας καθάρισε κατά 90%. Με πολύ προσοχή και σε Φ22 είδα 1-2ελάχιστα στίγματα ορατά μόνο υπό συνθήκες που μείνανε, που ίσως να υπήρχαν πάντα τέτοια αλλά ποτέ να μην τα πρόσεχα. Δεν χρειάζεται να πληρώνουμε τζάμπα λεφτά. Δεν ήταν και τόσο τραγικό τελικά.

Λοιπόν, τελικά με μια καθαρή μαλακή μπατονέτα και 1 σταγόνα καθαρό οινόπνευμα (πάνω στη μπατονέτα, όχι στον αισθητηρα), ελαφρυ απαλό πέρασμα, και μετά ελαφρύ πέρασμα απο την στεγνή πλευρά της μπατονέτας και ο αισθητήρας καθάρισε κατά 90%. Με πολύ προσοχή και σε Φ22 είδα 1-2ελάχιστα στίγματα ορατά μόνο υπό συνθήκες που μείνανε, που ίσως να υπήρχαν πάντα τέτοια αλλά ποτέ να μην τα πρόσεχα. Δεν χρειάζεται να πληρώνουμε τζάμπα λεφτά. Δεν ήταν και τόσο τραγικό τελικά.

Αυτό το μαλλιαρό της μπατονέτας ,στεγνό ή βρεγμένο , δεν είναι πιθανό να σο αφήσει κάποια ίνα επάνω στον αισθητήρα ?

Όχι, ειδικά αν ειναι υγρό (1 σταγόνα καθαρό οινόπνευμα ) δεν αφήνει τίποτα. Δεν πετυχαίνεις ενδεχομένως το αποτέλεσμα ενός επαγγελματικού καθαρισμού αλλά πετυχαίνεις ένα αξιοπρεπέστατο και καλό αποτέλεσμα να κανείς τη δουλειά σου.

Re: Το Φωτογραφικό chat

Είμαι απίστευτα εκνευρισμένος και απογοητευμένος....

Έχω απευθυνθεί πολλάκις στο service της sony για πρόβλημα banding που παρουσιάζει ο αισθητήρας την Sony a6000 που διαθέτω. Είναι μια ιστορία που τραβάει περίπου δύο μήνες τώρα. Για να το ξεφορτωθώ αφιερώνω αρκετό χρόνο στην επεξεργασία... Έχω δοκιμάσει τα πάντα των πάντων από ρυθμίσεις για να το λύσω αλλά υπάρχει πάντοτε σε σημεία όπου το χρώμα είναι σταθερό και το φόντο χωρίς λεπτομέρεια. Το έχω φτάσει μέχρι την Sony Πολωνίας που μου είπαν ότι είναι εντός προδιαγραφών...............

Σήμερα στο κάτω σημείο μιας φωτογραφίας παρουσιάστηκε και νέο πρόβλημα. Δεν λειτουργούν σε ένα σημείο τα κόκκινα και πράσινα pixel (πρέπει να είναι καμιά 10αριά) αλλά μόνο το μπλε και είναι σαν κουκίδα.

Πήρα οριόμενος σήμερα το service για αντικατάσταση.

Πείτε μου από την εμπειρία σας αν μπορώ να κινηθώ νομικά ή στην προστασία καταναλωτή ή αν γνωρίζεται κάποια άλλη οδό η λύση για να λύσω το πρόβλημα με την Sony...

Ζήτησα από την εκπρόσωπο που μίλησα σήμερα να με βοηθήσει και να μεταφέρει το αίτημά μου σε ανώτερο επίπεδο (μιας και έχω την αίσθηση ότι με ακούει μόνο ο Θεός) και της ζήτησα να ληφθεί θέση και λύση στο πρόβλημά μου και όχι τεχνοκρατικές και απρόσωπες αντιδράσεις / απαντήσεις πολυεθνικής εταιρίας...

Μιλάμε για καινούρια μηχανή μηνών εντός εγγύησης.....

Αναμένω.

Το θέμα με τα Pixel λύθηκε μετά από mapping που κάνει η μηχανή ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Παραμένει η αναμονή για απάντηση από την Sony Hellas. Σε αναμονή είναι και το service Πολωνίας μετά από επικοινωνία έντονης διαμαρτυρίας....:furious3:

Να σου πω την αλήθεια μακάρι να πάνε όλα καλά άλλα δύσκολα πιστεύω θα γίνει κάτι. Δυστυχώς το Banding είναι τις περισσότερες φορές μέσα στις προδιαγραφές και δεν σου αλλάζουν την μηχανή μόνο για αυτό. Αν βάλεις στην εξίσωση την ανύπαρκτη Ελληνική αντιπροσωπεία έδεσε το γλυκό.
Πάντως παλιότερα είχα την nikon d7100 που ήταν συνώνυμο του Banding, και από όσο θυμάμαι απλά η Nikon αδιαφορούσε για αυτό το θέμα.
Εχεις κανένα δείγμα από φώτο για να δούμε το Banding που παρουσιάζει η μηχανή σου?

Να σου πω την αλήθεια μακάρι να πάνε όλα καλά άλλα δύσκολα πιστεύω θα γίνει κάτι. Δυστυχώς το Banding είναι τις περισσότερες φορές μέσα στις προδιαγραφές και δεν σου αλλάζουν την μηχανή μόνο για αυτό. Αν βάλεις στην εξίσωση την ανύπαρκτη Ελληνική αντιπροσωπεία έδεσε το γλυκό.
Πάντως παλιότερα είχα την nikon d7100 που ήταν συνώνυμο του Banding, και από όσο θυμάμαι απλά η Nikon αδιαφορούσε για αυτό το θέμα.
Εχεις κανένα δείγμα από φώτο για να δούμε το Banding που παρουσιάζει η μηχανή σου?

Για την D7100 γνωρίζω την ιστορία. Και για την a6000 ισχύει αλλά όχι σε όλες τις φωτιστικές συνθήκες οι περιπτώσεις.
Σε κανένα αρχείο τις D7200 και ποτέ δεν είχα πρόβλημα banding. Μάλλον απολύτως κανένα πρόβλημα παρόλο που τεντώνω τα αρχεία στην επεξεργασία (κάτι που γνωρίζετε όσοι με παρακολουθείτε)

Επειδή είμαι στο γραφείο δυσκολεύομαι να ανεβάσω φωτό. Θα σας ανεβάσω όμως κάποιες φωτό που έχω τραβήξει χωρίς τον φακό όπου το θέμα φαίνεται ξεκάθαρα! Μάλιστα το Service Πολωνίας μου έστειλε φωτό από άλλες δύο a6000 με λήψεις χωρίς φακό όπου παρουσιάζεται το ίδιο φαινόμενο, που μετά από επικοινωνία του service Πολωνίας με την Sony ενημερώθηκαν ότι είναι εντός προδιαγραφών....

To διαδίκτυο βρομάει από τέτοιες περιπτώσεις a6000 που όμως δεν είναι του βαθμού ή του μεγέθους που παρουσιάζεται το πρόβλημα σε εμένα. Ή τουλάχιστον έτσι πιστεύω. Είναι όμως γεγονός ότι αρχείο από άλλες a6000 που έχω βρει στο internet παρουσιάζουν το ίδιο θέμα....

Αυτό είναι το άλμπουμ μου από το Flickr με φωτό μόνο από την a6000 αλλά δεν θα βρείτε κάποιο πρόβλημα... Δεν φαίνεται σε αυτές.

https://www.flickr.com/photos/panos_adgr/albums/72157680440114914

Φαίνεται εδώ αμυδρά στα σύννεφα και τον ουρανό πάνω αριστερά.

Evia Mountains by Panagiotis Adamopoulos, on Flickr

Και εδώ στην δεξιά πλευρά στον ουρανό.

ΕΛΕΝΗ / Heleni by Panagiotis Adamopoulos, on Flickr

Last edited:
Re: πρόβλημα σε 18-55 is

Εδώ θα γράφουμε για προβλήματα που προκύπτουν με τον εξοπλισμό μας και την αντιμετώπισή τους από την αντιπροσωπία ή/και τα μαγαζιά απ' όπου αγοράσθηκε.

Re: πρόβλημα σε 18-55 is

Εδώ θα γράφουμε για προβλήματα που προκύπτουν με τον εξοπλισμό μας και την αντιμετώπισή τους από την αντιπροσωπία ή/και τα μαγαζιά απ' όπου αγοράσθηκε.

Καλησπέρα Δημήτρη

Να περιοριστώ εδώ στο πεδίο που αφορά την αντιπροσωπεία και να ανοίξω άλλο νήμα για το banding ή να συνεχίσω σε κάποιο που υπάρχει ήδη;

Θα πάω στο νήμα a6000.

Re: Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπίες και καταστήματα

Εντάξει δεν μου φαίνεται τόσο σοβαρό από τις φώτος που έβαλες, κάπου τόσο ήταν από όσο θυμάμαι και στην δική μου Α6000, που να έβλεπες πως ήταν στην D7100 θα έβαζες τα κλάματα!!!
Οταν πάω σπίτι θα κοιτάξω να βρω δείγματα από την Α6000 για να συγκρίνω πάντως.
Ελπίζω να βγάλεις άκρη πάντως και να πάνε όλα καλά...

Re: Προβλήματα εξοπλισμού και αντιμετώπιση τους από αντιπροσωπίες και καταστήματα

Εδώ γράφουμε για όλα τα προβλήματα, άσχετα αν αφορούν την αντιπροσωπία ή όχι. Οπότε συνεχίζεις εδώ. Αν υπάρχει άλλο σχετικό, παράκληση να μου το υποδείξεις για να μεταφερθεί κι αυτό εδώ.

Δημήτρη ευχαριστώ!
Θα συνεχίσω εδώ. Είμαι οκ.

Εντάξει δεν μου φαίνεται τόσο σοβαρό από τις φώτος που έβαλες, κάπου τόσο ήταν από όσο θυμάμαι και στην δική μου Α6000, που να έβλεπες πως ήταν στην D7100 θα έβαζες τα κλάματα!!!
Οταν πάω σπίτι θα κοιτάξω να βρω δείγματα από την Α6000 για να συγκρίνω πάντως.
Ελπίζω να βγάλεις άκρη πάντως και να πάνε όλα καλά...

Κοίταξε, στο flickr ότι ανεβάζω προσπαθώ να είναι αψεγάδιαστο.
Θα ανεβάσω μόλις μπορέσω αρκετά παραδείγματα με πιο χαρακτηριστικό αυτό που έχω που είναι λήψη χωρίς τον φακό. Όπως είπα και πιο πριν είναι γνωστό παντού το φαινόμενο που εμφανίζει η a6000.

Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου δεν έχω θέμα. Όταν φωτογραφίζω θέματα που έχουν σε όλο το κάδρο λεπτομέρειες δεν υπάρχει κανένα θέμα. Όταν στο κάδρο υπάρχει flat χρώμα τότε εμφανίζεται. Δηλαδή στον ουρανό με σύννεφα στις εναλλαγές ανάμεσα. Π.χ αν τραβήξω την μπανιέρα που είναι φλατ εμφανίζεται. Αν τραβήξω τον από κοντά τοίχο που έχει τα ανάγλυφα τότε μειώνεται δραστικά. Δεν υπάρχει.

Γίνεται έντονα εμφανές όταν:
Ανεβάζω το contrast
Ανεβάζω την οξύτητα
Και ειδικά όταν ανεβάζω το dehaze. (Εδώ σε σπάνιες περιπτώσεις είναι πολύ έντονο.)

Όταν αποθορυβοποιώ με το Noisware Pro σχεδόν εξαφανίζεται.

Είναι ορατό ακόμα και στην οθόνη της μηχανής κάποιες φορές.