Πρόβληματα με νέο HTPC

jaquar

New member
2 November 2006
75
Μόλις έφτιαξα ένα νέο HTPC με τα παρακάτω χαρακτηριστικά

Intel Core 2 Duo 8500 s775/3,16 Box
Asus P5E-VM HDMI
Corsair Ram 4GB Kit DDR2 6400C5DHX G
Seagate 1TB HDD
Enermax PSU EMD525AWT MODU82 + 525W
OrigenAE Aluminum S14V Black
Microsoft Windows Vista Home Premium 64-bit

και έχω 2 προβλήματα

1. ο σκληρός κάνει θόρυβο
2. η tv είναι η Samsung LE40F86B LCD TV 40" Full HD και την έχω συνδέσει με hdmi και μόλις βάζω την ανάλυση στα 1920x1080 τα εικονίδια είναι μισά δηλαδή σαν να βγαίνουν έξω από την tv.

Ευχαριστώ.

Μόλις έφτιαξα ένα νέο HTPC με τα παρακάτω χαρακτηριστικά

Intel Core 2 Duo 8500 s775/3,16 Box
Asus P5E-VM HDMI
Corsair Ram 4GB Kit DDR2 6400C5DHX G
Seagate 1TB HDD
Enermax PSU EMD525AWT MODU82 + 525W
OrigenAE Aluminum S14V Black
Microsoft Windows Vista Home Premium 64-bit

και έχω 2 προβλήματα

2. η tv είναι η Samsung LE40F86B LCD TV 40" Full HD και την έχω συνδέσει με hdmi και μόλις βάζω την ανάλυση στα 1920x1080 τα εικονίδια είναι μισά δηλαδή σαν να βγαίνουν έξω από την tv.

Ευχαριστώ.

1.χτυπημενος σκληρος
2.πηγαινε στην επιλογη scaling της καρτας και λογικα θα φτιαξει

1.χτυπημενος σκληρος
2.πηγαινε στην επιλογη scaling της καρτας και λογικα θα φτιαξει

Οταν λες scaling τι εννοείς? Να αναφέρω ότι όταν ξεκινάνε τα windows λένε ότι είναι λάθος η αναλυση και να γινει ρύθμιση στα 1920x1080. Μόλις πάω και αλλάζω απο 1770x1000 σε 1920x1080 γίνεται αυτό που ανέφερα.

1. Και προβλημα να μην εχει ειναι λιγο γνωστο πως αυτοι οι Seagate ψιλο-γρατζουνανε...δοκιμασε το WinAAM που προτεινε και ο φιλος πριν.

2. Πρεπει στις ρυθμισεις της καρτας γραφικων να εχει επιλογη για scaling, η δοκιμασε αλλους drivers.

1. Και προβλημα να μην εχει ειναι λιγο γνωστο πως αυτοι οι Seagate ψιλο-γρατζουνανε...δοκιμασε το WinAAM που προτεινε και ο φιλος πριν.

2. Πρεπει στις ρυθμισεις της καρτας γραφικων να εχει επιλογη για scaling, η δοκιμασε αλλους drivers.

Είχα σκοπό να πάρω τον Western Digital 1TB HDD (16MB Caviar Green, Sata II, WD10EACS) αλλά μου άλλαξε γνώμη ο πωλητής τελευταία στιγμή. Τι τον ήθελα τον Seagate ?????

Χα! Και εγω περιμενω αυριο παραλαβη το νεο HTPC μου, με πολυ κοντινα χαρακτηριστικα!

Εψαξα πολυ online για την ιστορια του θορυβου του σκληρου και κατεληξα και εγω στον ιδιο ακριβως. Ολοι οι Αμερικανο-αυστραλοι htpcδες αναφερουν τους Seagate ως ησυχους, τι να πω?

Αν και η ιστορια με τους σκληρους ειναι πολυ "προσωπικη" υποθεση (εχει να κανει με την προσωπικη σκοτεινη ιστορια χτυπημενων δισκων), το ενα πραγμα που δεν θα ξανακανω ειναι να παρω Western Digital - ή τουλαχιστον τα φτηνα τους...

Ελπιζω να λυθει το προβλημα, ποσταρω για την συμπαρασταση! -bye-

ΥΓ>> σουπερ το case? Απο εμφανιση, τουλαχιστον, θα σκισουμε!

Πήγαινε στην επιφάνεια εργασίας και κάνε δεξί κλίκ -> ιδιότητες -> Settings -> Advanced -> (Κάρτα γραφικών - στο δικό μου λέει "Nvidia 7100") -> εδώ θα βρεις κάποιο πεδίο που θα αναφέρεται στην αλλαγή της επιφάνειας που καταλαμβάνει η οθόνη.

Στη δική μου μητρική, σε αυτό το σημείο, έχει την επιλογή "Έναρξη του πίνακα ελέγχου Nvidia". Όταν πατήσω πάνω σε αυτό, μου βγάζει ένα πίνακα με τις επιλογές για διαχείριση της οθόνης (χρώματα, ανάλυση, κ.λπ.)

Last edited:
2.

ειχα το ιδιο προβλημα με σενα αλλα σε αλλο δισκο,παλι seagate,εβαλα τους 15.17 απο την nvidia και το προβλημα απλα εξαφανιστηκε.

ψαξε για drivers για το ------δικο σου συστημα-------προσοχη εδω.

σε HTPC Που έφτιαξα και εγώ πρόσφατα είχα και εγώ πρόβλημα με το σκληρό. Αρχικά έβαλα τον 500ρη Seagate με τα 16 MB που έκανε σαν τρακτέρ στην ανηφόρα. Μετά δοκίμασα έναν seagate 500ρη 32 MB που ήταν σαφώς πιο ήσυχος αλλά τελικά άφησα μέσα έναν WD 320 16 ΜΒ που αποδείχτηκε πιο καλό παιδί από όλους. Αυτή τη στιγμή με ενοχλεί κατά καιρούς η ψύκτρα του επεξεργαστή αλλά κάτι θα κάνουμε και για αυτό.

Οταν λες scaling τι εννοείς? Να αναφέρω ότι όταν ξεκινάνε τα windows λένε ότι είναι λάθος η αναλυση και να γινει ρύθμιση στα 1920x1080. Μόλις πάω και αλλάζω απο 1770x1000 σε 1920x1080 γίνεται αυτό που ανέφερα.

τι καρτα γραφικων φοραει το motherboard?

τι καρτα γραφικων φοραει το motherboard?

The Intel® G35 Express Chipset boosts your gaming and multimedia experience with the integrated graphics engine Intel® Graphics Media Accelerator X3500

http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=1&model=1912&l1=3&l2=11&l3=584&l4=0

Πάντως δεν υπάρχει επιλογή για scaling και το μόνο που έχει είναι η ρύθμιση της ανάλυσης.

The Intel® G35 Express Chipset boosts your gaming and multimedia experience with the integrated graphics engine Intel® Graphics Media Accelerator X3500

http://www.asus.com/products.aspx?modelmenu=1&model=1912&l1=3&l2=11&l3=584&l4=0

Πάντως δεν υπάρχει επιλογή για scaling και το μόνο που έχει είναι η ρύθμιση της ανάλυσης.

χμμμ...
δεν ξερω εαν στον οδηγο της intel,υπαρχει η επιλογη scale.

ανεξαιρετως ομως απ`αυτο,δεν νομιζω οτι θα μπορει σηκωσει το βαρος ενος αρχειου υψηλης ευκρινειας-εαν εχεις τετοιο σκοπο-και καλυτερα θα ηταν να προσθεσεις μια ξεχωριστη καρτα γραφικων.
ετσι θα εισαι καλυμενος για ολα τα ειδη αρχειων βιντεο,θα εχεις καλυτερη εικονα και βεβαια οι επιλογες των οδηγων μιας ατι π.χ,θα σου λυσουν τα χερια.

υπολογισε ενα κοστος 50-90 ευρο.

εαν παιζεις παιχνιδια:(σε λογικα πλαισια απαιτησεων)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510678

εαν οχι:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513324

χμμμ...
δεν ξερω εαν στον οδηγο της intel,υπαρχει η επιλογη scale.

ανεξαιρετως ομως απ`αυτο,δεν νομιζω οτι θα μπορει σηκωσει το βαρος ενος αρχειου υψηλης ευκρινειας-εαν εχεις τετοιο σκοπο-και καλυτερα θα ηταν να προσθεσεις μια ξεχωριστη καρτα γραφικων.
ετσι θα εισαι καλυμενος για ολα τα ειδη αρχειων βιντεο,θα εχεις καλυτερη εικονα και βεβαια οι επιλογες των οδηγων μιας ατι π.χ,θα σου λυσουν τα χερια.

υπολογισε ενα κοστος 50-90 ευρο.

εαν παιζεις παιχνιδια:(σε λογικα πλαισια απαιτησεων)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.510678

εαν οχι:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513324

Υπάρχει κάποιος που μπορεί να ξέρει αν στον οδηγο της intel,υπαρχει η επιλογη scale?

Υπάρχει κάποιος που μπορεί να ξέρει αν στον οδηγο της intel,υπαρχει η επιλογη scale?

παντως σου ξαναλεω-εαν θες να παιξεις αρχεια με απαιτησεις,δεν θα σε καλυψει η on-board σε καμια περιπτωση και θα παιδευτεις αδικα...:antlers:

Έριξα μια ματιά στο user manual του motherboard και έλεγε τα παρακάτω.

Due to Intel driver issue, some monitor resolution resolution settings will lead to monitor overscan and unerscan.
This situation will be improved after the driver is updated later.

Λέτε να είναι η απάντηση στο πρόβλημα?

Έριξα μια ματιά στο user manual του motherboard και έλεγε τα παρακάτω.

Due to Intel driver issue, some monitor resolution resolution settings will lead to monitor overscan and unerscan.
This situation will be improved after the driver is updated later.

Λέτε να είναι η απάντηση στο πρόβλημα?

Φίλε Jaguar, η τηλεόρασή σου έχει μία επιλογή στις ρυθμίσεις εικόνας που λέγεται Just Scan. Βάλτη και θα εξαφανιστεί το overscan, δε χρειάζεσαι καμία αλλαγή σε οδηγούς (αυτά χρειάζονται μόνο σε τηλεοράσεις που δεν έχουν αυτή τη ρύθμιση).

mp

δε χρειάζεσαι καμία αλλαγή σε οδηγούς (αυτά χρειάζονται μόνο σε τηλεοράσεις που δεν έχουν αυτή τη ρύθμιση).
Nope.

Αν υπάρχει επιλογή και στις 2 ‘πλευρές’ πρέπει να έχεις σωστές ρυθμίσεις παντού (TV + VGA).

Πχ με την Panny 46PZ80 και με disabled to overscan στην TV αν είναι ενεργοποιημένο στους ATI Catalyst πχ, μια χαρά non 1:1 έχεις.

Nope.

Αν υπάρχει επιλογή και στις 2 ‛πλευρές’ πρέπει να έχεις σωστές ρυθμίσεις παντού (TV + VGA).

Πχ με την Panny 46PZ80 και με disabled to overscan στην TV αν είναι ενεργοποιημένο στους ATI Catalyst πχ, μια χαρά non 1:1 έχεις.

Η ati κάνει overscan. Η συμβουλή μου ήταν για την onboard intel, που δεν κάνει. Το όποιο overscan έχει, το κάνει η τηλεόραση του φίλου.

edit: Για το παραπάνω είμαι σίγουρος γιατί είχα τον ίδιο συνδιασμό. Επίσης οι drivers της intel έχουν δυνατότητα underscan (για να διορθώσεις το overscan της tv αν δεν έχει επιλογή) αλλά είναι καλά κρυμμένο κάπου στα advanced settings. Αν το χρειάζεται κανείς να το κοιτάξω πάλι να βρω που είναι αυτή η επιλογή.
Όσο δε αφορά τις δυνατότητες του G3X, το chip κάνει κανονικά accelerate H.264/AVC/MPEG-2 μέσω DXVA. Για τα λίγα αρχεία που δεν παίζουν μέσω DXVA (βλέπε MKV με H.264 και level > 4.1), νομίζω ο επεξεργαστής που έχει βάλει ο φίλος είναι υπέρ αρκετός.

Last edited: