Προβλήματα με ΟΤΕ ADSL

Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΟΤΕ ADSL

Αλλαγή στο προφίλ της γραμμής σου δοκίμασαν; Να σε κλειδώσουν π.χ σε 4άρα να δουν την συμπεριφορά της γραμμής; Επίσης το speedtest μην το λαμβάνεις και πολύ υπ' οψιν σου.
Από ping πως πας; Τα καλώδιά σου στον κατανεμητή της πολυκατοικίας ή του σπιτιού σου τα είδες;

Πάντως θα συμφωνήσω με όσους υποστηρίζουν πως είναι θέμα ζεύγους στο Καφάο.

Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΟΤΕ ADSL

Καμία εξήγηση για το πως είναι σταθερό το ένα μοντεμ comtrend στα 7 και κατεβαζει με 750 τελικη και το zte αποσυνδέεται κάθε δυο λεπτά και η ταχύτητα είναι μερικά kb/s για λίγο μετα παει σε bytes/ s !!! Και μετα πέφτει .

Να πάω στο πλαίσιο να πάρω μοντεμ αν είναι .
Κανά net gear , dlink , tp link. Όχι ΖΤΕ κινεζικα κλπ .
Αν είναι θέμα μοντεμ. Γιατι ο ΟΤΕ δίνει τσάμπα .
Βέβαια είναι ένα 50 αρι με 60 ευρω ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση αλλα τουλάχιστον μια εύκολη λύση γιατι δε βλέπω να κάνουν τίποτα . Σε σημείο που να ελπίζω να είναι θέμα μοντεμ . Αυτο όμως δεν εξηγεί πως δούλευε τόσους μήνες . Και δοκίμασα και με ακριβως ίδιο καινούριο.

Μήπως έκανες κάτι από τα παραπάνω που σου είπα; Στατιστικά του router;

Συγνώμη αλλά διαφορετικά δεν μπορούμε να διαμορφώσουμε καμία άποψη του τι γίνεται. Εάν όλα τα άλλα είναι σωστά και φταίει το router θα σου το αλλάξουν,θα σου δώσουν ένα speedport. Αλλά πρέπει να κάνεις αυτά που σου είπα.

Η γραμμή φαίνεται σταθερή με comtrend ρουτερ . Το zte το χα βγάλει γιατι μου σπάσει τα νεύρα . Οπότε δεν έχω στατιστικά . Να δώσω τι θα πει ο τεχνικός απο βδομάδα .

Το χα δοκιμάσει με αλλαγή φιλτρων αφαίρεση τηλεφώνων όλων σύνδεση μόνο του ρουτερ .
Μόνο απ ευθείας στον κατανεμητή δεν το βαλα.

Τώρα είμαι με το zte λιγη ωρα ... φαίνεται να έχει αποκατασταθεί ... Μήπως επειδή είναι νύχτα και δεν έχει φόρτο ; Κρατάω μικρό καλάθι. Μπορει σε λίγο να κάνει τα ίδια .

SNR 8.5 - 9.5 έχω τώρα αλλα τόσα είχε και οταν έκανε αποσυνδέσεις .

Last edited:

Σωστό SNR,διακύμανση στον ΟΤΕ μεταξύ ημέρας νύχτας δεν υπάρχει,το backbone είναι καλό.

Δες και τα errors. Φαντάζομαι σε interleaved path;

no idea τι ειναι το interleaved path… και τα ερρορς

παντως η γραμμη ειχε φτιαξει στα 11.500 ! και μετα στα 11.008 απο τις 21.

χωρις αποσυνδεσεις με βαρια χρηση.

απο χθες 16 αποσυνδεσεις παλι και συγχρονισμος στα 9.400 .
ξανα βλαβη.

δλδ δεν καταλαβαινω… αν φταει το καλωδιο ας το φτιαξουν.
αλλα για να λειτουργουσε μια βδομαδα παει να πει οτι κατι αλλο φταιει. ειχε χαλασει λεει ενα καλωδιο και εγινε αλλαγη.
ωραια… και τωρα παλι?
και οταν ειναι μεσα δεν δειχνει για 9. στο speedtest πιανει 4.5 . οταν ανοιξα το θρεντ βεβαια επιανε 0.5-1 οποτε …

ευχαριστω που ασχολειστε παντως … σημαντικο για μενα

Το speedtest μην το λαμβάνεις υπόψιν. Χτυπα στο Google " ftpotenet speedtest" και κατέβασε το αρχείο του 1 gb για να δούμε αν κατεβάζει με την ταχύτητα που κλειδωνεις ( όσο κλειδωνεις δια του 10 πρέπει να ειναι).
Αν όντως έχεις δοκιμάσει τα πάντα, δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Πάντως, ανέβασε ένα screenshot από τη σελίδα του ρουτερ για να δούμε τα στατιστικά.

Δοκίμασες ν αλλάξεις κανάλι και συχνότητα;Λογικά πρέπει να υπάρχει αυτή η επιλογή στο ρούτερ σου.Εγω τα ειχα αλλάξει αρκετές φορές και ειδα θεαματικά αποτελέσματα.

no idea τι ειναι το interleaved path… και τα ερρορς

παντως η γραμμη ειχε φτιαξει στα 11.500 ! και μετα στα 11.008 απο τις 21.

χωρις αποσυνδεσεις με βαρια χρηση.

απο χθες 16 αποσυνδεσεις παλι και συγχρονισμος στα 9.400 .
ξανα βλαβη.

δλδ δεν καταλαβαινω… αν φταει το καλωδιο ας το φτιαξουν.
αλλα για να λειτουργουσε μια βδομαδα παει να πει οτι κατι αλλο φταιει. ειχε χαλασει λεει ενα καλωδιο και εγινε αλλαγη.
ωραια… και τωρα παλι?
και οταν ειναι μεσα δεν δειχνει για 9. στο speedtest πιανει 4.5 . οταν ανοιξα το θρεντ βεβαια επιανε 0.5-1 οποτε …

ευχαριστω που ασχολειστε παντως … σημαντικο για μενα

Γράφει FEC Errors στο router δες αυτό τον αριθμό. Εάν είναι πολύ μεγάλος,για αυτό γίνονται οι αποσυνδέσεις. Όπως είπαν το speedtest μην το υπολογίζεις ιδιαίτερα.

Σήμερα κλείνει μια εβδομάδα που έχουν μείνει χωρίς τηλέφωνο οι γονείς μου στο Παγκράτι.
Απ ότι έμαθα όλο το οικοδομικό τετράγωνο είναι off.
Έχω πάρει άπειρες φορές στο 13888 για να μιλήσω με το ρομπότ, εχω στείλει μέϊλ, όπως έχουν κάνει οι γονείς μου αλλά και οι περίοικοι.
"Βλάβη στην ευρύτερη περιοχή" λέει το ηχογραφημένο μήνυμα, λές και είναι στου διαόλου τη μάνα!

Καλά, εντάξει γιορτές δε λέω, αλλά συνεργεία δεν υπάρχουν;
Τι σκατά κάνουν οι γερμανοί κηδεμόνες του ΟΤΕ;

Απαράδεκτοι.....επιεικώς....

αμ που εχω 8.900 και εχουν το θρασος να μου λενε για vdsl

δε σφαξανε λεω…
τουλαχιστον σταματησανε οι αποσυνδεσεις. 1Mb/s οπως πριν παντως δε βγαζει κι ας χτυπιουνται οτι το φτιαξανε .
βαρεθηκα και το παρατησα. κερδισανε.

Eγώ εδώ στο χωριό πιάνω σχεδόν 2mb/sec με τον OTE. Το συμβόλαιο λήγει μέσα Ιανουαρίου. Εψαξα να βρω άκρη να μου κάνουν πάλι προσφορά ή να μου αφήσουν την ίδια που είχα, αλλά τίποτα... Μόνο την επίσημη προσφορά κάνουν. Αποφάσισα να παίξω το παιχνίδι τους, έκανα αίτηαη στη forthnet και περιμένω τώρα να με πάρουν απο τον ΟΕ για αντιπροσφορά. Αν δεν γίνει θα πάω στην forthnet, ελπίζοντας να πιάνω την ίδια ταχύτητα...

Χρόνια Πολλά ,Καλή Χρονιά !!!

Πριν μία εβδομάδα μου έβγαλε πρόβλημα η γραμμή ADSL του ΟΤΕ , με διακοπές στη σύνδεση του internet .
Πήρα το 13888 και τους ενημέρωσα για το πρόβλημα .
Την επόμενη μέρα με πήρε τηλέφωνο ένας υπάλληλος του
ΟΤΕ και μου λέει ότι είναι , λίγο πιο πέρα από το σπίτι μου(σε ένα παλιό υποκατάστημα του ΟΤΕ) και εξετάζει το πρόβλημα .
Ακόμη μου είπε ότι άλλαξε αυτό και αυτό , δυο πράγματα (μου τα είπε με τεχνικούς όρους) , αν συνεχιστεί το πρόβλημα πάρε με τηλέφωνο στο κινητό μου που είναι το τάδε , για να αλλάξουμε και κάτι τρίτο .
Δεν μου ξανά έβγαλε πρόβλημα μέχρι στιγμής .

Απάντηση: Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΟΤΕ ADSL

Στην σταθερη δεν υπαρχουν κατα κυριο λογο αντιπροσφορες, οι τιμες του ΟΤΕ οριζονται αυστηρα απο την ΕΕΤΤ.

Για το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεν ξέρω... Πάντως, πέρισυ τέτοια εποχή που ήμουν στην ίδια περίπτωση, μόλις έκανα αίτηση στην forthnet, με πήραν τηλ απο τον ΟΤΕ και για να μην φύγω απο αυτούς, μου έκαναν αντιπροσφορά την τρέχουσα που είχαν online, συν 10ευρώ μείωση του κινητού μου για κάθε μήνα. Ουσιαστικά είχα σταθερό +ιντερνετ 24άρι με 15 ευρώ τον μήνα για 1 χρόνο... Οπως λες, ίσως φέτος δεν γίνεται... Αν όμως με πάρουν τηλέφωνο, θα ενημερώσω κι εδώ τι μου προτείνουν...

Μήπως το θεμα αυτό πρέπει να μεταφερθεί στην ενότητα " Ειδικές κατηγορίες" / Τηλεπικοινωνίες" που ήδη έχουμε στο φόρουμ ;

Δεν νομίζω οτι ταιριάζει στην "Εκτός θέματος"

Eγώ εδώ στο χωριό πιάνω σχεδόν 2mb/sec με τον OTE. Το συμβόλαιο λήγει μέσα Ιανουαρίου. Εψαξα να βρω άκρη να μου κάνουν πάλι προσφορά ή να μου αφήσουν την ίδια που είχα, αλλά τίποτα... Μόνο την επίσημη προσφορά κάνουν. Αποφάσισα να παίξω το παιχνίδι τους, έκανα αίτηαη στη forthnet και περιμένω τώρα να με πάρουν απο τον ΟΕ για αντιπροσφορά. Αν δεν γίνει θα πάω στην forthnet, ελπίζοντας να πιάνω την ίδια ταχύτητα...

Με πήραν απο ΟΤΕ πριν λίγο... 20.90 Ε τον μήνα (για 2 χρόνια), -5 Ε στον λογαριασμό του cosmote κινητού μου και 5 Ε στο whatsup που έχω για να μιλαω με τα παιδιά μου. Αυτό μεταφράζεται σε 10.90 Ε τον μήνα για 24αρι internet (22+ καθαρά πιάνω εδώ στο χωριό), 250' προς σταθερά/υπεραστικά και 30' προς κινητά. Αρα μένω ΟΤΕ. Αύριο, τηλ και fax στην forthnnet να ακυρώσω την μεταφορά...

εμεις 8.192 ... και 40 ευρω / μηνα . δεν ασχολουμαι αλλο ...

μολις ληξει αλλαζουμε εταιρεια και τελος με οτε .

Mόλις δουν οτι έκανες αίτηση αλλού, θα σε πάρουν τηλέφωνο. Αλλα 8192 είναι πολύ αργή έστω και Αθήνα. Οι άλλες εταιρίες έχουν δικές τους γραμμές στην περιοχή σου ? Αν οχι, πιστεύω, δεν θα δεις διαφορά...