Προβλήματα με ΟΤΕ ADSL

Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΟΤΕ ADSL

Με πήραν απο ΟΤΕ πριν λίγο... 20.90 Ε τον μήνα (για 2 χρόνια), -5 Ε στον λογαριασμό του cosmote κινητού μου και 5 Ε στο whatsup που έχω για να μιλαω με τα παιδιά μου. Αυτό μεταφράζεται σε 10.90 Ε τον μήνα για 24αρι internet (22+ καθαρά πιάνω εδώ στο χωριό), 250' προς σταθερά/υπεραστικά και 30' προς κινητά. Αρα μένω ΟΤΕ. Αύριο, τηλ και fax στην forthnnet να ακυρώσω την μεταφορά...

ΗΟL δεν έχει στην περιοχή σου;
Εγώ με 22 ευρώ/μήνα έχω 24άρι,απεριόριστα αστικά/υπεραστικά/διεθνή και 300 λεπτά προς κινητά.

εμεις 8.192 ... και 40 ευρω / μηνα . δεν ασχολουμαι αλλο ...

μολις ληξει αλλαζουμε εταιρεια και τελος με οτε .

Διαβάζοντας λίγο βιαστικά το θέμα (δεν ξέρω αν μου διέφυγε) ,δεν αναφέρεις σε ποιά περιοχή μένεις...

Χαλανδρι είμαι ... Θα βάλουν vdsl λέει να πάρω αυτο μου είπαν . Το 8.192 το θεωρούν λογική ταχύτητα για την περιοχή μου είπαν. Οκ εγω διαφωνώ . Κι ας τους έδειχναν screenshots με 10.800 και 11.100 δεν πείστηκαν .

Re: Απάντηση: Προβλήματα με ΟΤΕ ADSL

Mόλις δουν οτι έκανες αίτηση αλλού, θα σε πάρουν τηλέφωνο. Αλλα 8192 είναι πολύ αργή έστω και Αθήνα. Οι άλλες εταιρίες έχουν δικές τους γραμμές στην περιοχή σου ? Αν οχι, πιστεύω, δεν θα δεις διαφορά...

Καμμία εταιρία δεν έχει δικές της γραμμές.
Κανονικά ιδιόκτητο έχει μόνο η Forthnet στο πειραματικό FTTH που είναι περιορισμένο σε 3 σοκάκια της Νέας Σμύρνης.

Όλοι οι πάροχοι χρησιμοποιούνε τα ίδια καλώδια.
Η μόνη αλλαγή που γίνεται όταν πας από τον Χ στον Ψ είναι το patchάρισμα της γραμμής σου στο Α/Κ ( Αστικό Κέντρο ) από το DSLAM του Χ παρόχου στο DSLAM του Ψ παρόχου.

Αν θέλετε να "ξεζουμίσετε" περαιτέρω την γραμμή ADSL σας παίρνετε ένα router με broadcom chipset ( π.χ. TP-Link TL-W8960N ) που επιτρέπει να αλλάξετε το SnR Target της γραμμής σας ( όπου μειώνοντάς το κερδίζετε ταχύτητα, αυξάνοντάς το κερδίζετε σταθερότητα αν έχετε ασταθή γραμμή π.χ. ).

Ένα παράδειγμα κέρδους από το SnR σε δύσκολη γραμμή ( 3.3km από το Α/Κ ) είναι το κέρδος ~3Mbps.

Αν έχετε σκοπό να μεταβείτε σε VDSL2 όταν και αν αυτό έρθει στην περιοχή σας, προσέχτε, μόνο ο ΟΤΕ η HOL και η Wind δίνουνε VDSL2 από τα KV ( ΚΑΦΑΟΥ, τα κουτιά στα τετράγωνα της γειτονιάς ).
Οι άλλοι δίνουνε μόνο από το Αστικό Κέντρο ( Α/Κ ) που σημαίνει ότι θα πρέπει να απέχετε κατά προτίμηση το πολύ 500μ από εκείνο ώστε να έχει ουσία η μετάβαση σε VDSL2.

Απάντηση: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΟΤΕ ADSL

ΗΟL δεν έχει στην περιοχή σου;
Εγώ με 22 ευρώ/μήνα έχω 24άρι,απεριόριστα αστικά/υπεραστικά/διεθνή και 300 λεπτά προς κινητά.

Oχι. Εδώ μόνο οτε η forthnet μπορώ να έχω. Στις αλλες εταιρίες μου δείχνει οτι είμαι εκτός κάλυψης,

Καλησπέρα
Μήπως ξέρει κάποιος τι ιδιαίτερο έχουν αυτά τα ΖΤΕ Η108ΝS που μοιράζει ο ΟΤΕ τελευταία και δεν συγχρονίζουν σε εμένα στο ίντερνετ ενώ έχει κλειδώσει την ADSL.
Ανάβει κόκκινο στο ίντερνετ όταν το ανοίγω και αφού μπω στο μενού του ρούτερ χωρίς να αλλάξω τίποτα πατώντας απλώς save ανανεώνει οθόνη και αμέσως μπαίνει.
Στο ίδιο σημείο και στην ίδια γραμμή το παλαιότερο ΖΤΕ W 300 ή το ακόμα παλαιότερο SAGEM 1500 συγχρονίζουν αμέσως χωρίς πρόβλημα.
Έχω αλλάξει 2 ρούτερ Η108ΝS και κάνουν το ίδιο.Από το 13888 μου είπαν ότι δεν διαθέτουν άλλο μοντέλο ρούτερ αυτή την εποχή.
Έχει κάποιος άλλος αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα με το συγκεκριμένο ρούτερ. ??

Απάντηση: Re: Απάντηση: Προβλήματα με ΟΤΕ ADSL

Καμμία εταιρία δεν έχει δικές της γραμμές.
Κανονικά ιδιόκτητο έχει μόνο η Forthnet στο πειραματικό FTTH που είναι περιορισμένο σε 3 σοκάκια της Νέας Σμύρνης.

Όλοι οι πάροχοι χρησιμοποιούνε τα ίδια καλώδια.
Η μόνη αλλαγή που γίνεται όταν πας από τον Χ στον Ψ είναι το patchάρισμα της γραμμής σου στο Α/Κ ( Αστικό Κέντρο ) από το DSLAM του Χ παρόχου στο DSLAM του Ψ παρόχου.
...

Παρ'όλ'αυτά, μέσα στην πόλη της Ξάνθης μπορει κανεις να είναι σε όποια εταιρεία θέλει. Στο χωριό μόνο οτε kai forthnet...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Προβλήματα με ΟΤΕ ADSL

Παρ'όλ'αυτά, μέσα στην πόλη της Ξάνθης μπορει κανεις να είναι σε όποια εταιρεία θέλει. Στο χωριό μόνο οτε kai forthnet...

Αν δεν πληρώνουνε για να νοικιάσουνε ports ή δεν δίνουνε τα φράγκα για τον εξοπλισμό για να κάνουνε συνεγκατάσταση λογικό.

@osatosa

Είναι απλά γτπ τα "μόντεμ" αυτά.
Αυτό που λες είναι bug που παίζει και σε άλλα μοντέλα, για κάποιο λόγο προσπαθούνε να κάνουνε authentication πρωτού προλάβει να συγχρονίσει η γραμμή και έτσι θεωρούνε πως έχεις λάθος στο username/password και δεν ξαναδοκιμάζουνε να κάνει login.

Μπορώ να αλλάξω κάτι μέσα στις ρυθμίσεις που να διορθώνει το πρόβλημα ??
Τα μοντέλα με το τελευταίο firmware είναι κλειδωμένα και δεν μπορώ να περάσω κάποιο παλαιότερο για δοκιμή αφού ο ΟΤΕ δεν ανεβάζει νεότερο με την λύση του προβλήματος.
Σκέφτομαι να επικοινωνήσω και με την εταιρία που τα εισάγει μήπως και έχουν κάποια λύση.

Δεν έχει κάποια ρύθμιση που να λύνει το πρόβλημα.
Δυστυχώς η μόνη λύση σου είναι η αλλαγή με άλλο μοντέλο ( τα ZTE & Huawei που μοιράζει ο ΟΤΕ αυτό τον καιρό για ADSL & VDSL είναι κυριολεκτικά μηχανήματα του κώλου, με τιμή εισαγωγής κανά 5 υρω παρέα με τα μεταφορικά :D ).

Αν θες να ησυχάσεις, προτείνω σκάσιμο 28 και αγορά ενός TP-Link TL-W8960N ( λύνεται αυτό το πρόβλημά σου, έχεις την δυνατότητα να ανεβάσεις την ταχύτητα της γραμμής σου, και έχει και πολύ ισχυρό WiFi ).

Χαλανδρι είμαι ... Θα βάλουν vdsl λέει να πάρω αυτο μου είπαν . Το 8.192 το θεωρούν λογική ταχύτητα για την περιοχή μου είπαν. Οκ εγω διαφωνώ . Κι ας τους έδειχναν screenshots με 10.800 και 11.100 δεν πείστηκαν .

Μηπως οι ρυθμισεις στο μοντεμ ειναι ADSL και οχι ΑDSL2+ οπως θα επρεπε να ειναι?

Ευχαριστώ Bill
Το άλλαξα με ένα ίδιο σήμερα στον Γερμανό.
Θα δω πως θα πάει αν και δεν ελπίζω σε τίποτα.
Μάλλον θα προσανατολιστώ σε κάτι του εμπορίου σαν αυτό που μου έγραψες.
Αν έχεις και κάποιο άλλο μοντέλο καλό γράψε μου.

Ευχαριστώ Bill
Το άλλαξα με ένα ίδιο σήμερα στον Γερμανό.
Θα δω πως θα πάει αν και δεν ελπίζω σε τίποτα.
Μάλλον θα προσανατολιστώ σε κάτι του εμπορίου σαν αυτό που μου έγραψες.
Αν έχεις και κάποιο άλλο μοντέλο καλό γράψε μου.

Πέραν από το υπερ-υπο-τιμολογημένο TP-Link που σου έγραψα ( άνετα μπορούσαν να το πουλάνε στα 60 , το μηχανάκι είναι διαμάντι, παίζει στα δάχτυλα πολύ ακριβότερα μοντέλα ) υπάρχουν και οι παρακάτω επιλογές σε νορμάλ βαλάντια ( δεν πιστεύω να θες να σκάσεις 200+ ευρώ για modem/router :D ):

Billion 7800N
D-Link DSL-2740B
Zyxel VMG1312

Από αυτά προτιμώ το W8960N και το Zyxel μιας και πέραν από το ότι είναι γρήγορα σαν μόντεμ, έχουνε και το επαρκές υλικό & software ώστε να μην μπουκώνουν όταν κατεβάζεις torrent και ταυτόχρονα θες να μπείς σε κανά site ή και να μιλήσεις σε κανά skype.
Για τα άλλα 2 ( Billion & D-Link ) δεν έχω προσωπική εμπειρία, οπότε δεν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι δεν μπουκώνουν όταν έχεις torrent να κάνει downloading.

Zyxel εχω βαλει στο σπιτι των γονιων μου και μπορω να επιβεβαιωσω αυτα που ειπε ο billpeppas...
2 φορες που μου εχει δωσει η Forthnet μοντεμ/ρουτερ και τα 2 μου εχουν βγει αριστα, το ενα ηταν D-Link και το αλλο Τhompson...
Σε ολες τις γραμμες ειχα θεωρητικα 24Mbps αλλα επιανα οσα επρεπε βασει χιλιομετρικης αποστασης απο το DSLAM καπου δηλαδη 16-17 Μbps...

Καλησπέρα
Μήπως ξέρει κάποιος τι ιδιαίτερο έχουν αυτά τα ΖΤΕ Η108ΝS που μοιράζει ο ΟΤΕ τελευταία και δεν συγχρονίζουν σε εμένα στο ίντερνετ ενώ έχει κλειδώσει την ADSL.
Ανάβει κόκκινο στο ίντερνετ όταν το ανοίγω και αφού μπω στο μενού του ρούτερ χωρίς να αλλάξω τίποτα πατώντας απλώς save ανανεώνει οθόνη και αμέσως μπαίνει.
Στο ίδιο σημείο και στην ίδια γραμμή το παλαιότερο ΖΤΕ W 300 ή το ακόμα παλαιότερο SAGEM 1500 συγχρονίζουν αμέσως χωρίς πρόβλημα.
Έχω αλλάξει 2 ρούτερ Η108ΝS και κάνουν το ίδιο.Από το 13888 μου είπαν ότι δεν διαθέτουν άλλο μοντέλο ρούτερ αυτή την εποχή.
Έχει κάποιος άλλος αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα με το συγκεκριμένο ρούτερ. ??

ναι εγω … πολυ συχνες αποσυνδεσεις (οταν ανοιξα το θρεντ)

μου δωσανε νεο (ιδιο) παλι τα ιδια . εβαλα ενα comtrend πολυ βασικο με μια εθερνετ μονο και κλειδωσε .

μετα λεει το διορθωσαν … και απο 10.800 εχω 8.192 . ωραια διορθωση . τωρα ειναι σταθερη βεβαια αλλα και πριν ηταν στα 10.800 .

χμ οταν ειχα το 8 ΜΒps πληρωναμε λιγοτερα και ειχα 8.700 κατι …

τωρα με (ως) 24 λιγοτερο …

Πέραν από το υπερ-υπο-τιμολογημένο TP-Link που σου έγραψα ( άνετα μπορούσαν να το πουλάνε στα 60 , το μηχανάκι είναι διαμάντι, παίζει στα δάχτυλα πολύ ακριβότερα μοντέλα ) υπάρχουν και οι παρακάτω επιλογές σε νορμάλ βαλάντια ( δεν πιστεύω να θες να σκάσεις 200+ ευρώ για modem/router :D ):

Billion 7800N
D-Link DSL-2740B
Zyxel VMG1312

Από αυτά προτιμώ το W8960N και το Zyxel μιας και πέραν από το ότι είναι γρήγορα σαν μόντεμ, έχουνε και το επαρκές υλικό & software ώστε να μην μπουκώνουν όταν κατεβάζεις torrent και ταυτόχρονα θες να μπείς σε κανά site ή και να μιλήσεις σε κανά skype.
Για τα άλλα 2 ( Billion & D-Link ) δεν έχω προσωπική εμπειρία, οπότε δεν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι δεν μπουκώνουν όταν έχεις torrent να κάνει downloading.

δλδ αν παρω δικο μου μοντεμ- ρουτερ και αφησω το ZTE του ΟΤΕ θα βελτιωθει η ταχυτητα μου ? ενα που να κανεις με δοκιμες με το SnR ?

δλδ αν παρω δικο μου μοντεμ- ρουτερ και αφησω το ZTE του ΟΤΕ θα βελτιωθει η ταχυτητα μου ? ενα που να κανεις με δοκιμες με το SnR ?

Με δικό σου ρούτερ αν πάρεις ένα από αυτά που υποστηρίζουν και αλλαγή SnR Target μπορείς να αυξήσεις την ταχύτητά σου ναι.
Πέραν αυτού αν έχεις 2-3 PC ή κατεβάζεις γενικότερα torrent και ταυτόχρονα θες time-critical/real-time χρήσεις ( π.χ. skype voice call ) με ένα καλό modem/router δεν θα έχεις το τεράστιο lag ή και την πλήρη αδυναμία VoIP όταν ταυτόχρονα κατεβάζεις skype όπως γίνεται με τα περισσότερα από τα φτηνιάρικα ψευτό-modem/router που δίνουνε οι πάροχοι.

Όποιος θέλει να του πω αν μπορεί να κερδίσει, πόσο να υπολογίζει, αν μπορεί να αυξήσει την σταθερότητα της γραμμής αν έχει συχνά αποσυγχρονισμούς, κλπ ας μου πεί τα παρακάτω στοιχεία που δίνει το router ( συνήθως στην καρτέλα Status, ή Statistics ή WAN info ή ADSL Line Stats ):

Downstream/Download/DL/Down Attenuation
SnR/SnRM/SnR Margin/SnR Target

Αυτές είναι τιμές σε db, προσέχτε γιατί έχει τις αντίστοιχες δίπλα και για το upload/upstream/up/UL.
ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ DOWNSTREAM/DOWNLOAD/DOWN/DL τιμές.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να δώσω ένα screenshot παράδειγμα από το δικό μου:

untitledlkatp.png

Στην περίπτωσή μου όπως βλέπετε τα νούμερα που θέλω έχουν ως εξής:

Downstream SNR Margin = 2.1db ( 21 * 0.1db )
Downstream Attenuation = 40.5db ( 405 * 0.1db )

όπως βλέπετε στο Path 0 - Downstream Rate έχω 8605Kbps συγχρονισμό στην ταχύτητα κατεβάσματος
και στο Path 0 - Upstream Rate έχω 858Kbps ταχύτητα ανεβάσματος.

Τα νούμερα αυτά είναι έπειτα από πείραγμα του SnR ( το μόντεμ/router που βλέπετε είναι το TP-Link TD-W8960N που προτείνω ).
Η γραμμή μου κανονικά είναι στα:

5000kbps Downstream / 800kbps Upstream με 40.5db attenuation & 9.1db SnR Margin.
Εγω κατέβασα το Margin στα 2.1db και κέρδισα 3600kbps εξτρά ταχύτητα.

Η γραμμή μου είναι κακή από άποψη ποιότητας χαλκού ( προπολεμικά και χιλιοκομμένα από "εργολάβους" ΕΥΔΑΠ/ΔΗΜΟΥ/ΔΕΗ καλώδια στην περιοχή της Σταμάτας Αττικής ) και από απόσταση από το Αστικό Κέντρο ( Α/Κ ) { η απόσταση από το A/K είναι αυτή που καθορίζει την ταχύτητα που μπορούμε να επιτύχουμε γιατί εκεί είναι στο 99% των περιπτώσεων το DSLAM, ο εξοπλισμός που "τερματίζει" την γραμμή μας και δίνει internet data μέσα από τον χαλκό της τηλ. μας γραμμής }
( Καλωδιακά ) Αποστασιακά από το Α/Κ είμαι γύρω στα 3km.

Σε κοντινότερες αποστάσεις τα κέρδη θα ήταν μεγαλύτερα και θα είχα βεβαίως και καλύτερη αρχική ταχύτητα.

Με ποιον τροπο κατεβασες το margin ?

Αν το υποστηρίζει το chipset του router σου ( π.χ. τα chipset της Infineon δεν το υποστηρίζουν ) τότε αυτό μπορείς να το κατεβάσεις με κάποιον ( ή και περισσότερους ) από τους παρακάτω τρόπους:

1) Μέσω telnet και εντολής CLI ( όπως π.χ. adsl configure --snr XX στα περισσότερα modem με το chipset BCM6358 της Broadcom )
2) Μέσω του προγράμματος dslstats
3) Μέσω του προγράμματος dmt ( dsl-modem-tool )
4) Μέσα από το web configuration/interface του router σου ( τα Billion π.χ. το έχουνε σαν hidden επιλογή στο κανονικό web configuration interface τους )

Το θέμα είναι να έχεις modem/router που να υποστηρίζει αλλαγή SnR, πες μου ποιό/ποιά διαθέτεις να σου πω αν γίνεται και πως :)