Πέραν από το υπερ-υπο-τιμολογημένο TP-Link που σου έγραψα ( άνετα μπορούσαν να το πουλάνε στα 60 , το μηχανάκι είναι διαμάντι, παίζει στα δάχτυλα πολύ ακριβότερα μοντέλα ) υπάρχουν και οι παρακάτω επιλογές σε νορμάλ βαλάντια ( δεν πιστεύω να θες να σκάσεις 200+ ευρώ για modem/router):
Billion 7800N
D-Link DSL-2740B
Zyxel VMG1312
Από αυτά προτιμώ το W8960N και το Zyxel μιας και πέραν από το ότι είναι γρήγορα σαν μόντεμ, έχουνε και το επαρκές υλικό & software ώστε να μην μπουκώνουν όταν κατεβάζεις torrent και ταυτόχρονα θες να μπείς σε κανά site ή και να μιλήσεις σε κανά skype.
Για τα άλλα 2 ( Billion & D-Link ) δεν έχω προσωπική εμπειρία, οπότε δεν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι δεν μπουκώνουν όταν έχεις torrent να κάνει downloading.
Χαλανδρι είμαι ... Θα βάλουν vdsl λέει να πάρω αυτο μου είπαν . Το 8.192 το θεωρούν λογική ταχύτητα για την περιοχή μου είπαν. Οκ εγω διαφωνώ . Κι ας τους έδειχναν screenshots με 10.800 και 11.100 δεν πείστηκαν .
Με δικό σου ρούτερ αν πάρεις ένα από αυτά που υποστηρίζουν και αλλαγή SnR Target μπορείς να αυξήσεις την ταχύτητά σου ναι.
Πέραν αυτού αν έχεις 2-3 PC ή κατεβάζεις γενικότερα torrent και ταυτόχρονα θες time-critical/real-time χρήσεις ( π.χ. skype voice call ) με ένα καλό modem/router δεν θα έχεις το τεράστιο lag ή και την πλήρη αδυναμία VoIP όταν ταυτόχρονα κατεβάζεις skype όπως γίνεται με τα περισσότερα από τα φτηνιάρικα ψευτό-modem/router που δίνουνε οι πάροχοι.
Όποιος θέλει να του πω αν μπορεί να κερδίσει, πόσο να υπολογίζει, αν μπορεί να αυξήσει την σταθερότητα της γραμμής αν έχει συχνά αποσυγχρονισμούς, κλπ ας μου πεί τα παρακάτω στοιχεία που δίνει το router ( συνήθως στην καρτέλα Status, ή Statistics ή WAN info ή ADSL Line Stats ):
Downstream/Download/DL/Down Attenuation
SnR/SnRM/SnR Margin/SnR Target
Αυτές είναι τιμές σε db, προσέχτε γιατί έχει τις αντίστοιχες δίπλα και για το upload/upstream/up/UL.
ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΙΣ DOWNSTREAM/DOWNLOAD/DOWN/DL τιμές.
--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---
Να δώσω ένα screenshot παράδειγμα από το δικό μου:
![]()
Στην περίπτωσή μου όπως βλέπετε τα νούμερα που θέλω έχουν ως εξής:
Downstream SNR Margin = 2.1db ( 21 * 0.1db )
Downstream Attenuation = 40.5db ( 405 * 0.1db )
όπως βλέπετε στο Path 0 - Downstream Rate έχω 8605Kbps συγχρονισμό στην ταχύτητα κατεβάσματος
και στο Path 0 - Upstream Rate έχω 858Kbps ταχύτητα ανεβάσματος.
Τα νούμερα αυτά είναι έπειτα από πείραγμα του SnR ( το μόντεμ/router που βλέπετε είναι το TP-Link TD-W8960N που προτείνω ).
Η γραμμή μου κανονικά είναι στα:
5000kbps Downstream / 800kbps Upstream με 40.5db attenuation & 9.1db SnR Margin.
Εγω κατέβασα το Margin στα 2.1db και κέρδισα 3600kbps εξτρά ταχύτητα.
Η γραμμή μου είναι κακή από άποψη ποιότητας χαλκού ( προπολεμικά και χιλιοκομμένα από "εργολάβους" ΕΥΔΑΠ/ΔΗΜΟΥ/ΔΕΗ καλώδια στην περιοχή της Σταμάτας Αττικής ) και από απόσταση από το Αστικό Κέντρο ( Α/Κ ) { η απόσταση από το A/K είναι αυτή που καθορίζει την ταχύτητα που μπορούμε να επιτύχουμε γιατί εκεί είναι στο 99% των περιπτώσεων το DSLAM, ο εξοπλισμός που "τερματίζει" την γραμμή μας και δίνει internet data μέσα από τον χαλκό της τηλ. μας γραμμής }
( Καλωδιακά ) Αποστασιακά από το Α/Κ είμαι γύρω στα 3km.
Σε κοντινότερες αποστάσεις τα κέρδη θα ήταν μεγαλύτερα και θα είχα βεβαίως και καλύτερη αρχική ταχύτητα.
Nα χτυπήσω ξύλο,εδω και αρκετό καιρό δεν έχω αποσυνδέσεις.Θυμαμαι όταν ενεργοποίησα για πρωτη φορα τη γραμμη πριν 3 χρόνια από τον ΟΤΕ,συγχρόνιζα στα 17.500 με SNR στο 9,είχα όμως απαράδεκτη ποιότητα στην τηλεφωνία.Ωραία γραμμούλα έχεις Σωκράτη ( βλέπεις εγω εδώ στα κατσάβραχα με τα 5Mbps νορμάλ μου βλέπω τα δικά σου ~16 σαν θεική οντότητα και κατόρθωμα).
Ναι, μπορείς να το ρίξεις στα 9db αν όχι και στα 8 άφοβα.
Αν όπως είναι τώρα η γραμμή σου έχεις αποσυνδέσεις, αν δεν κρύβεται κάποια πηγή δυνατών παρεμβολών που σου ρίχνει κάποια στιγμή έστω στιγμιαία πολύ χαμηλά το SnR σου, ο σίγουρος υπεύθυνος είναι αυτό το τρομερό μόντεμ που σου έχουνε δώσει 5 φορές
Αν έχει επιλογή για το Link Encapsulation το μοντεμάκι, μπες και άλλαξέ το, και βάλε το σε G992.3 Annex-A
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.