Προβληματα με την συνδεση Internet και χρηση PtoP

panosclima

New member
5 October 2006
1
ΛΕΧΑΙΝΑ ΗΛΕΙΑΣ
Καλημερα σε ολους τους χρηστες του forum,ειμαι νεο μελος και αποφασισα να γραψω αυτο το μυν.λογω προβληματος με την χρηση προγραμματων PtP.
Χρησιμοποιω το BitComet αυτη την στιγμη αλλα και με αλλα αντιστοιχα προγραμματα ειχα το ιδιο προβλημα,μετα απο καποια ωρα λειτουργιας κοβεται η συνδεση του Internet.Εχω ADSL 1.0 Mbps (conn-x) και laptop (Vaio vgn-fs 790b).Που μπορει να ωφειλεται το προβλημα?

Μάλλον σε κόβει το firewall του router/modem. Άνοιξε μια πόρτα στο / στα μηχανάκια και μετά από τα settings του BitComet πές του να χρησημοποιεί την ανοικτη πόρτα. Εάν χρησημοποιείς και κάποιο πρόγραμμα firewall άνοιξε την αντίστοιχη πόρτα και σε αυτό.

Μπορεί να σου κάνει και ο ISP μϊμουνιά , γιατί ώς γνωστών η χρήση των torrent απαιτεί μεγάλο εύρος σύνδεσης και ήδη στο εξωτερικό πολλοί ISPs περιορίζουν με ειδικά μηχανήματα το εύρος . Για να αποφύγεις κάτι τέτοιο στις επιλογές του torrent client ( δυστυχώς ο Κομήτης δεν έχει, τον χρησιμοποιώ κι εγώ) πρέπει να βάλεις κρυπτογράφηση.

Αν θέλεις στο PC Magazine αυτού του μήνα έχει ένα μικρό αφιερωματάκι για το πώς να αυξήσεις το ποσοστό εύρους που εκμεταλλέυεται ο torrent client.

Βέβαια δεν είναι απαραίτητα αυτό το πρόβλημα.
Όπως ανέφερε nsamar αν συνδέεσαι μέσω ADSL router ο οποίος ενσωματώνε ι firewall πρέπει απο το management του router να ορίσεις μια πόρτα που θα την εκμεταλλέυεται το torrent client και θα είναι ελέυθερη για αυτό, θα πρέπει να ρυθμίσεις και την αντίστοιχη πόρτα και στο torrent client.

Για δοκίμασε και πές μας.

to sagem exis san modem??? an nai thn patises einai oti perisepse apo elatomatika stoys olympiakoys agones kai ta dinoyn mazi sto connx. kai ego to idio problima eixa kai pira allo modem kai ola pane kala

Αν έχεις HOL,την πάτησες.
Κατέβασε άλλο πρόγραμμα για το downloading-σου προτείνω το "μTorrent",πήγαινε στο "Επιλογές"~"Ρυθμίσεις"~"ΒitTorrent" και ξεκλικάρισε τα
"Ενεργοποίηση DHT", "Ζήτησε πληροφορίες scrape" , "Ενεργοποίησε DHT για νέα torrents", "Ενεργοποίησε ανταλλαγή peer" και τέλος και πιο σημαντικό απ´όλα,στην "Κρυπτογράφηση Πρωτοκόλλου,στις "Εξερχόμενες" επέλεξε το "Ενεργοποιημένο".