Προβλήματα προβλήματα προβλήματα...

Downhill

New member
16 October 2007
96
όπως ανέφερα και εδώ κάπου δημιουργέιται ένα conflict στο σύστημα απο την μέρα που εγκατέστησα την 3450.

Χθές βρήκα ένα στοιχείο που ίσως να συμβάλλει στην αστάθεια του συστήματος...ψάχνοντας τον device manager διαπίστωσα πως μου παρουσιάζεται ακριβώς το ίδιο πρόβλημα που αναγράφεταισε αυτή τη σελίδα...

το σύστημα εγκαθιστά 2 "microsoft UAA Bus Driver for high definition audio" και στο ένα έχει ερωτηματικό αναφέροντας πως το σύστημα δεν έχει πόρους και πρέπει να καταργήσω άλλες συσκευές για να δουλέψει αυτή η συσκευή.

τελικά όντως κάτι δεν εγκαθίσταται σωστά...

το σύστημα μου αποτελείται απο
-Motherboard Asus P5GD1 (απο ο,τι διαβάζω στο google εδώ δημιουργείται το πρόβλημα και συγκεκριμένα στους driver του ήχου)
-Graphics Asus EAH3450
-P4 3GHz HT
-1gb μνήμης
-Τροφοδοτικό 550W

δεν νομίζω οτι τίθεται θέμα πόρων ειδικά αφού πρίν την τοποθέτηση της κάρτας είχα περισσότερες pci συσκευές τοποθετημένες στο σύστημα τις οποίες είχα αφαιρέσει μίας και ήταν αχρείαστες μήν τυχόν δημιουργήσουν conflicts (τρομάρα μου!!)...

τα συμπτώματα είναι:
1. Οταν παίζει κάποιο media file και χρησιμοποιώ το catalyst για αλλαγή ανάλυσης ή οτιδήποτε, το σύστημα κάνει άμεσα restart (χωρίς shutdown)
2. Κολλάει χωρίς λόγο είτε σε photoshop είτε σε browsing. Αν κάνεις end task δουλεύει πάλι κανονικά.

αν κάποιος άλλος εχει τα ίδια συμπτώματα ας γράψει κάτι...

μία λύση αναφέρεται εδώ (σε περίπτωση που έχει κανείς αλλος ανάλογο θέμα) αλλά ποτέ ξανά δεν είχα πρόβλημα με τους Driver του ήχου παρα μόνο αφού εγκατέστησα την 3450.

επίσης δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο θα δικαιολογούσε τις επανεκκινήσεις που προκαλέι το catalyst...

επίσης άλλο πρόβλημα που εμφανίζεται είναι και το εξής:

όταν συνδέσω την κάρτα γραφικών απευθείας στην tv είναι όλα όκ...Η εικόνα είναι πάντα εκεί.

όταν όμως συνδέσω το hdmi στον ενισχυτή και απο εκεί στην TV γίνεται το εξής παράδοξο:
Εκκινώ τον Η/Υ και έχω εικόνα κανονικά...όταν όμως μπώ σε κάποιο μενού του ενισχυτή, μετά δεν υπάρχει επιστροφή...η εικόνα χάνεται και πρέπει να κάνω απο το 2ο μόνιτορ disable και re-enable την Panasonic για να δώσει σήμα η HDMI.

Και εντάξει...όσο έχω 2ο μονιτορ στο σαλόνι όλα ΟΚ. Έλα όμως που θέλω να βγάλω το 2ο μόνιτορ απο το σαλόνι και να χρησιμοποιώ την tv σαν μοναδικό screen....

η λύση που αναφέρεται στο 2ο πόστ δεν δουλεύει....

επίσης στο control panel στις ιδιότητες ήχου δεν βλέπω επιλογή για HDMI audio device ώστε να μπορώ να επιλέξω απο πού θα φεύγει ο ήχος (HDMI / Spdif ... στο manual αναφέρεται πως πρέπει να υπάρχει)

μου φαίνεται οτι εδώ κάνω μονόλογο αλλα χαλάλι!! Τουλάχιστον λέω κάπου τον πόνο μου....:music-smiley-005::music-smiley-005::FSGSFGS4::FSGSFGS4::smile:

Λοιπόν, ύστερα απο μίας ημέρας ενασχόληση με το συγκεκριμένο πρόβλημα, διάβασμα όλων των σχετικών google search, εγκαταστάσεις απεγκαταστάσεις "έτσι", "αλλιώς", "απ την καλή" και "απ την ανάποδη", καταλήγουμε στο εξής...

ο HDMI driver της ΑΤΙ δεν κάνει χωριό με τίποτα με τον driver της Realtek....
ετσι η μόνη λύση έιναι στον device manager να κάνεις disable τον driver της Ati και έτσι να χρησιμοποιήσεις την κάρτα ήχου...

τώρα εγώ γιατί στο MASTER Volume πίνακα (τον μείκτη των windows) έχω γκριζαρισμένο το SPDIF den ξέρω...πάντως ήχο έχω κανονικά....τώρα τι "ήχο" έχω δεν ξέρω...δεν έχω κουράγιο να το ψάξω σήμερα...

κανένας ενημερωμένος driver δεν βελτιώνει την κατάσταση
κανένα windows update δεν υπάρχει ώς γιατρικό
και κανένας δεν ξέρει τίποτα πουθενά!

θα κάνω λογαριασμό στην ΑΤΙ να της στείλω το πρόβλημα να δούμε τι θα γίνει...

Πάντως μου φάινεται πως με τους ενημερωμένους catalyst βελτιώθηκε η αστάθεια του συστήματος

επίσης διορθώθηκε το πρόβλημα που αναφέρω με το μενού του ενισχυτή...

είμαστε σε καλό σταδιο λοιπόν....